Koristite zastareli preglednik. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Nisam . IŠAO SAM NA OPCIJU DA TO SVE SATAVIM I PROVERIM. Sipao staro ulje . Dobro ga procedio .Dobio sam oko 45 litara .Nešto se prosulo nešto ostalo u posudama itd. Kada sam izmerio tačno na min. Ako bude sve u redu a izgleda da jeste onda ću ga malo u brazdu zagrejati i ispustiti. Prvo moram naći ulje. Sada došli ja i sin išli u selo kod dede i prešli oko 20 km. Sve radi ima grejanje u kabini za nepoverovati .Jedina zamerka je bila što mi ne isključuje prednju vuču nego kad ga baš ubrzaš a nekad neće ni kad ga do kraja cepneš a kada stisnem ono zeleno dugme gde je nacrtana prednja vuča onda se ugasi i kad opet usporiš ona se upali . Valda je to u redu... Još nešto , motor skoro i ne čuješ u kabini .Sasvim smo normalno razgovarali i slušali radio kao da smo u autu. Što reče neko jednom davno ovde na forumu."Kabina mu je prava perverzija"...
Ne , ni jedno motorno 15w-40 , jedino te neke tzv "agro" verzije ulja. Specifikaciju ima sigurno shell donax td , taj mobil što reče kolega . Sigurno ima još neko al trebalo bi da ima onu mf specifikaciju. Za shell rimula nešto nisam siguran , da nije to za motor?
Spasoje jesili probo da staneš stisneš kočnicu ,pustiš pa onda isključiš pr vuču?
Shell donax td u Banja luci , nešto oko 8 - 9 km litra vp cijena , pošto radim sa autodijelovima to dobijem po nabavnoj . Ako se odlučiš javi se , ili ako hoćeš pitaću u toj firmi koja uvozi koji im je najbliži kupac kod tebe pa da organizujemo.
Od Modričinih najbliži po sastavu je Traktol , ili INA Transhidrol , ali ipak nemaju MF specifikaciju. Grubo rečeno nije baš kvalitet na nivou.Jednom sam sipo traktol , sve radi ali činilo mi se da nije to to , pogotovo dok je hladan , i kao da nekako lijeno odradjuje neke radnje. Od tada shell donax.
Pa mislim da traktol ima viskozitet 80 i da je to naj losije ulje. Ja sam mislio na maxima 15 w40 jer ovo sto sam ja ispuštao iz menjača na massey-u daleko je odtraktola (dosta ređe)...KOja je viskoznost donax-a...???
---------- Poruka napisana u 23:38 ---------- Prethodna poruka je at 23:31 ----------
Sad bih jos pitao . Kakve kugle idu za 3090 na poluge ? Koliko mm. da tražim? Kada spustim spone do kraja ne spustese baš potpuno nego ostane onog sjajnog klipa iz cilindra dobrih 5-6 cm.. Dali je to u redu?
Evo skoro je spreman . Još par sitnica. Inače konedata navodi da je ovaj model sa ovim pneumaticima visok 277cm a ovaj je daleko viši
Ja donosio od komšije sa fiata i kad stavim u masseyeva lezista ona ispadaju . On kaze kadodeš u rumu moras znati koliko mm. da trazis.Sad neznam . Mozda znaju ovi sto prodaju.A kad sam tovario čovek mi dade kugle i ja ih negde spusti i jeb.... ostadose tamo..I jos nesto . Kkva su vam iskustva sa kuglama sa šesirima ? Tamo izgleda ide i specijalna čivija???
Spasoje moras da znas da li je dvojka ili trojka . Trojka ide na traktore preko 100konja. Ako znas koje samo pozovi mog brata i on ce ti posalje sitijem.
Nije to pravilo da li ide 2ili 3. Zasto nije pravilo? Zato sto krajevi poteznija koje drze kugle oni se menjaju kao i sve ostalo sto je potrosni materijal. Pa je predhodni vlasnik mozda menjao po svom izboru.
---------- Poruka napisana u 00:16 ---------- Prethodna poruka je at 00:07 ----------