Massey Ferguson

U ovom slučaju gde je u sistemu UTTO ulje, mislim da bi moglo ići ATF ili LHM ulje bez posledica iako je u donjem kvačilo cilindru vrv ostalo malo starog ulja a ostale su i stare gumice natopljene UTTO uljem. Ali gde je jednom bilo UK ulje, tu bez zamene svih gumica i gumenih delova, mešanja ulja ne sme biti jer nastaje problem vrlo ubrzo.

Imao sam sreće, u pitanju jesu bile gumice cilindra kvačila. Imao sam muku sa filtriranjem kvačila, nikako da dobijem kvačilo dok nisam skinuo izlazno crevo sa cilindra, stavio prst na izlaz, nadrukao par puta i dobio pritisak, i vratio crevo na izlaz cilindra.
Sad razdvaja odlično, pri vrhu.

Kod mene opet nakon 3 godine izmjena osovine prednjeg pogona

Zadnji puta smo nastavak kardana odnesli tokaru,on je zavario novi nastavak i obradio sve na mjeru i 3 godine je bilo dobro.
Sad idemo ponovno,pa me zanima da li da novi nastavak kardana odnesemo na kaljenje,cementiranje il koji se već postupak primjenjuje,il da ostane sirov i opet neka 3 godine izdrži?

Па треба видети, и, другу солуцију, ако се термички обради да неће негде друго попустити и шта му онда дође јефтиније. Ако, је ово мање болно, ја би опет исто одрадио и терао опет три године без неке веће секирације.

Uzrok je vjerovatno luft u piksnama "centralnih bolcni". Treba i to uraditi . I ja to radim , tj otjero majstoru komplet most da uradi , nisam sa vremenom baš da rasturam.

Nema lufta na piksama,to su nam rekli i zadnji put,ali sve je bez lufta,ni na križevima kardana nema lufta..više sumnjam na čaure koje spajaju osovinu...

@p4vle prednji most ide dolje,poluosovine idu van i onda se vadi konusno tanjurasti koji izgledaju kao novi,nema špene u ulju..
NIsam slikao jer su mi ruke uglavnom masne..
Prvi puta kada smo to radili je išlo teško,sada smo za sat i pol sve rastavili( tast i ja).

Sve se mora rastaviti , bolcnovi oni izvaditi koji drže glavčine dabi se poluosovine mogle izvući , a moraju se izvuci da se skine diferencijal.

To je kod njih toliko lose i glupo rijeseno. Cim piksne na prvoj vucu malo dobiju lufta, pocinje da trosi tak kroner i svlaci maticu sa te osovine.
Nasao sam sliku na stranin forumu kako je to neko prepravio.

A jel kod Vas cijev i na krajevima zglob kardana? Ili je osovina koja na sredini ima lezaj i na dva kraja ove caure?

Nazad
Vrh