Massey Ferguson

Jedna strana ide u osovinu od konusno tanjrastog para,ova što je pojedena,a druga strana ide u osovinu koja je čahurom spojena,znači spoj je čahura,a pojedena je i ova strana na osovini..
Pa sam obje strane morao mijenjati.

Da li je neko stavljao auspuh bez prigušivača na neki MF sa turbinom? Moj je poprilično progoreo. Komšija mi kaže da neće ništa smetati auspuh bez prigušivača, ali ću morati češće da čistim filter vazduha jer neće biti onog sistema da izvlači prašinu na auspuh iz kutije filtera vazduha, kroz ono crevo koje vodi do fabričkog auspuha.

Da li je to možda originalni auspuh? Koliko je progoreo, jel mu se vidi unutrašnjost? Voleo bih da vidim auspuha iznutra od nekog traktora strane proizvodnje ( tu ne računam brežnjeva ). Pa ako je pogodan za to i ako si slučajno voljan da slikaš, neću se naljutiti. 😁

Jeste originalni auspuh, progoreo je gde ga šelna steže, a i iznutra je otpao prigušivač, pukao var gde je zavaren za lonac auspuha.
Slikaću sutra

Evo fotki, ima dve komore u loncu, jedna ova što vodi gore na izlaz, i jedna je ispred te. I cevka za izvlačenje prašine iz kutije filtera vazduha.
Nov Gocem čunak sa prigušivačem je 15k, iz jednog dela, iste dužine ceo auspuh.
15c34e8ae38e552f825e72825af880c0.jpg
7568a3db105a99d596ba12dbd10a20a7.jpg
2a2286e39bb6c6ea81447966d131ffd2.jpg

Da li je neko stavljao auspuh bez prigušivača na neki MF sa turbinom? Moj je poprilično progoreo. Komšija mi kaže da neće ništa smetati auspuh bez prigušivača, ali ću morati češće da čistim filter vazduha jer neće biti onog sistema da izvlači prašinu na auspuh iz kutije filtera vazduha, kroz ono crevo koje vodi do fabričkog auspuha.
64bcd44f-2b4d-4354-b418-d53e7a64a08e.jpg
86f03a95-3416-463b-938a-8821e68ce2cb.jpg

Moze i ovako , ide vise od 15 godina i ima cistac filtera.

Hvala Dragane! Kako je rešen čistač filtera? Dodatna cevka u auspuhu kao na originalu ili samo ima isečeno na auspuhu i zavaren prihvat za crevo sa filtera vazduha?
Koji antifriz ide u MF 3600 seriju? Trenutno je zeleni/plavi u njemu, verovatno g11

Cistac filtera je resen tako sto je ubacena cev sirine creva cistaca , koja je zakrivljena na gore ( ka vrhu auspuha ) i ubacena jedno 15 cm u auspuh na gore i tako pri izduvu na gore povlaci i necistocu iz filtera (radi posao odlicno ). Vidi se na drugoj slici u donjem delu blizu haube .
Kod mene antifriz G11.

Za početak ću staviti običnu aluminiziranu cev, pa ako se bude prljao filter, dodaću i cev za čišćenje filtera.

Nazad
Vrh