Deluje mi da treba ovako da se napakuje, kao što sam fotkao.
Da, može i ova opcija. Ubacio si novu metalnu pločicu umesta platne.
Nova opruga je duža od stare i jača, i metalna pločica ulazi na širi deo.
Ako je nova opruga jača, stavi nju. Stara opruga je radila dok su bile stare gumice (potrošenije pa je otpor manji) sa novim gumicama možda neće imati snage da vrati klip u početni položaj i onda ulje neće ulaziti u cilindar i imaćeš problema kod vazduširanja-luftiranja sistema.
Čini mi se da je ova platna sa rupom stajala u gumi koji klip gura, jer na toj gumi nema tragova da je nažuljala opruga, tako da metalna pločica verovatno menja tu platnu sa rupom da ne žulja gumu koju klip gura.
Pa da, to sam ti i napisao u postu iznad:
Ta sumnjiva platna nije sumnjiva. Postavlja se u gumicu koju gura klip i na nju se oslanja opruga.
Ok, možda nisi shvatio....
Na gumi na dnu ima tragova kako ju je pritiskala guma, tako da tu verovatno ne ide ništa na kraj opruge.
Ovde si verovatno napravio lapsus... Na gumi na dnu ima tragova kako ju je pritiskala
opruga. To si mislio da napišeš?
Tu metalna pločica ne može ići, jer bi sprečila da ulje izađe iz cilindra.
Tako je. Metalna pločica niti platna ne idu na dno. Štaviše ne mora ni ta oštećena gumica ali neka, ubaci je. Biće bolje.
--------------------------
Jedan savet:
Dobro bi bilo da proveriš ulaz ulja u cilindar. Trebalo bi da ima dve rupe od koje jedna ne može da se začepi jer je nekih 3mm ali pored nje ima jedna mala koja je oko 1mm i ona je zadužena za napajanje prednjeg dela cilindra. Ta milimetarska hoće da se začepi (retko ali desi se) od kojekakve prljavštine.
Jedna caka:
Čak i pored svih zamenjenih gumica i očišćenih delova, hoće cilindar da se uzdr.a pa nikako da se dobije normalna pedala. E onda uzmeš i izvadiš seger i onaj odstojni prsten (ali samo kada je cilindar namontiran), onda će ti šipka držati da klip ne izađe iz cilindra i tako izluftiraj sistem. Kada se izluftira i dobiješ normalnu pedalu, vratiš nazad odstojni prsten i seger i to je to.