Massey Ferguson

Na yto-u je identičan pogon prednje vuče kao i na M.F-u i koliko znam mazalice na tim spojnicama nema. I da ima, ne bi uticale na trajnost kronera. Ko podmazuje kronere na lameli i spojničkoj osovini pa opet traje i traje. Kvalitet izrade je tu problem, odnosno nakon obrade nisu okaljeni zubi zato traje samo 3 godine.

Verovatno ima i malo lufta u piksnama ali ne verujem da ima toliko pa da onako pojede kronere za samo tri godine.... Ne bih rekao da je kolega napravio više od 1000 r.s. ukupno a za to vreme se ne sme desiti da ih dezintegriše.
Ne bi smetalo da su sitniji, da ih ima više. Bio bi jači spoj pa samim tim i dugotrajniji.

Onda treba praviti drugu spojnicku i drugu osovinu dugacku . Mislim da je ovo kroner kao na izlazima kardana ,standardni , sto bi reko majstor Zika ,krupni nut

Za takvu poziciju, na traktoru, definitivno nije krupan nut. A s obzirom da @komer teži deo posla mora uraditi, onda mu ni ostatak osovine nije teško prepraviti na sitan nut. I to možda na onakvu spojnicu što je okačio link. S tim da bih ja tu spojnicu zategnuo muški na ovom kraju što ulazi u dif a na drugom kraju te spojnice koja ide ka zadnjem delu traktora ne bih zategnuo jako. Ostavio bih da tamo ima lufta koji će upijati luft od piksni kolevke. Eventualno bih ubacio podlošku u prorez te spojnice da se ona sama može zategnuti ali da se ne zategne na osovinu. Moje mišljenje.

A jel kod Vas cijev i na krajevima zglob kardana? Ili je osovina koja na sredini ima lezaj i na dva kraja ove caure?
Jedna dugačka osovina i na krajevima imaone dugačke čaure to je tako fgabrički. Kod nas traktor uradio nekih 4000rč i do sad nismo imali problem stim jednom smo menjali ležaj na koji je na sredini oslonac.

Napravio sam 1500h od onda,jedini je traktor na gospodarstvu,a imam puno košnje,baliranja,prijevoza bala,itd...i ja bih najradije sitne zube i onakva čahura sa šarafima.

Kod mene su navareni ,obradjeni i okaljeni . Bili 10ak god i sad nisu okrenuli ali uzduzno istroseni u zveci u transportu. Piksne imaju lufta velikog

Dal taj MF pali prednji pogon kod kočenja?
Čuo sam da kardani i osovine stradavaju kod traktora s takvim sistemom.

Kod mene je kip prekidač kod prekidača od rotirke i radnih svjetala,to je bilo i kod prijašnjeg vlasnika,pretpostavljam da je naknadno ugrađeno.

Odseceni krajevi i navareni novi umesto da navaruje stare i pravi nuteve kao ti,kako i zasto

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Nazad
Vrh