Massey Ferguson

A jel moras stisnuti kvacilo.inace za promjenu smjera ili ne ? Sta se desi kada ne stisnes kvacilo a promjenis ruckicu ? (Kada je bilo u redu)

Odzraci cilindar kvacila pedalni a imas i dole sa desne strane ispod kabine..
Ako ne odvaja dobro nece prebaciti..
I naperd i nazad se isto desava ?

Odzraci cilindar kvacila pedalni a imas i dole sa desne strane ispod kabine..
Ako ne odvaja dobro nece prebaciti..
I naperd i nazad se isto desava ?
Ozracivao sam cilindar i juce i danas, traktor na 1500 obrtaja i isao sam redom, popustio malo crevo sa glavnog cilindra i drukao, onda i sa pomocnog, i sa te sisice ispod kabine sa desne strane, svuda je ulje. Mada meni po osecaju na pedali, kao da je i dalje negde vazduh.
Isto se desava i napred i nazad.

Mozda treba proveriti senzor (potenciometar) položaja cilindra napred-nazad koji se nalazi sa desne strane.
Imao sam sličan problem i rešio sa zakretanjem tog senzora koji se pri štelivanju mora meriti multimetrom...

Piši u dm pa ću ti objasniti

Mozda treba proveriti senzor (potenciometar) položaja cilindra napred-nazad koji se nalazi sa desne strane.
Imao sam sličan problem i rešio sa zakretanjem tog senzora koji se pri štelivanju mora meriti multimetrom...

Piši u dm pa ću ti objasniti
Uradili smo i to, nije resilo problem.
To je onaj senzor kod dekle menjaca.

Pokusava da prebaci, onaj mali cilindar od napred-nazad krene i vrati se nazad u neutralno. Kao da izgubi pritisak.

Ако је звекнуо одједаред онда је избио гумицу у пумпи или је нестало уља у систему. Ако је постепено отказао онда је или пумпа или орбитрол...
Све остало радило је мало тезе да окреце и кад да паркирам иде само пола круга и удара тврдо уље у хидраулици ми је било испод мин. Долио сам уље и пробао и опет неце да ли треба мозда да се озраци

Ako je zveknuo odjedared onda je izbio gumicu u pumpi ili je nestalo ulja u sistemu. Ako je postepeno otkazao onda je ili pumpa ili orbitrol...
Nema on gumice u pumpi Sinisa(glavna pumpa je u pitanju)...mozda prioritetni ventil,orbitrol slazem se-treba proveriti i prednji most,da nije skrunio lezaj na reduktoru.prvo probaj ukljuci kipovanje i tada probaj volan.

Nema on gumice u pumpi Sinisa(glavna pumpa je u pitanju)...mozda prioritetni ventil,orbitrol slazem se-treba proveriti i prednji most,da nije skrunio lezaj na reduktoru.prvo probaj ukljuci kipovanje i tada probaj volan.
Sta se desava ako radi volan kada je ukljuceno kipovanje? Imam taj problem na kejsu vise od mesec dana ne mogu da rese majstori...

Nazad
Vrh