Massey Ferguson

Moj je počeo da popušta sa oko 4.000rs.
A gume odlične.

Ne mislim već znam. Drugar je menjao gume pomenutog proizvođača na Kubota traktoru kojeg je novog kupio i išao je često po asfaltu. Radni sati su tu negde. Moj Klas je počeo da upušta na hidrauliku na između 5 i 6 hiljada radnih sati i znam još 2 sa istim problemom na istim satima.
Znači da zanemarim ono što vidim rođenim očima tj da nijedan traktor iz sela niti okruženja nije olizao prednje gume do jaja na 4000rs. A ni po stranskim oglasima ne vidim takve...
I ne radi se o tome da upušta hidraulika nego curi na čaurama podizne osovine (kolevke kako neki kažu). I još gomilu drugih stvari na traktoru vidimo da ne štimaju za te radne sate. Klas pojede radijalne gume na 4000rs (btw nije bila Treleborg pogrešio sam) a smrdljiva kineska Armour i ruska belšina guraju na preko 5000rs. Takođe i na imtu koji mi je u prevozu 90% još ima ripni a naguro je 4-5000 rs.
Al da diskusija ne bi išla u nedogled, neka je tako. Nek nisam u pravu ni ja ni svi koji smo videli konkretan traktor i isto mislimo.

Nema tu više pravila sa mlađim traktorima jer je kvaliteta sve lošija i lošija. Vidio jd 120 ks sa cca 1000 rh koji flisa na gumicama na torzionoj osovini hidraulike. Novi (i noviji, starosti cca 7-8 i manje godina) traktori se kvare nemilo i problema sa njima ima čudo jedno, samo je pitanje žele li vlasnici tih traktora to priznati ili ne. Što dalje sve gore...

Što se tiče guma, tu pravila nema. Pričao sam da sam prije dvije godine prodao traktor 106 ks, prvi vlasnik, 2008. g. 11470 rh sa njegove 4 rođene gume. Traktor je dosta radio u voćnjaku. A današnji traktor koji imam ako izgura 5000 rh sa gumama bit će super (jači i značajnije teži na istoj širini gume kao i prethodnik).

Znači da zanemarim ono što vidim rođenim očima tj da nijedan traktor iz sela niti okruženja nije olizao prednje gume do jaja na 4000rs. A ni po stranskim oglasima ne vidim takve...
I ne radi se o tome da upušta hidraulika nego curi na čaurama podizne osovine (kolevke kako neki kažu). I još gomilu drugih stvari na traktoru vidimo da ne štimaju za te radne sate. Klas pojede radijalne gume na 4000rs (btw nije bila Treleborg pogrešio sam) a smrdljiva kineska Armour i ruska belšina guraju na preko 5000rs. Takođe i na imtu koji mi je u prevozu 90% još ima ripni a naguro je 4-5000 rs.
Al da diskusija ne bi išla u nedogled, neka je tako. Nek nisam u pravu ni ja ni svi koji smo videli konkretan traktor i isto mislimo.
Ja sam ti samo naveo primere za koje znam. Svega ima i pravilo je da pravila nema. Ima traktora sa 10000+ rs koji rade i izgledaju kao sat i ima onih sa 3000 koji izgledaju kao sa ratišta. Nije do marke i modela već do gazde i šofera..

Ali ako su.na traktoru zamenjene sve 4 gume, a na satu ima 5-6000rh, sta je taj radio? Vukao bolide formule u monci Kao neki sto.prodaju kombajne kad napisu radio cvece i travu u svajcarskoj

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока
Sve zavisi od guma, koji proizvodjac. Ako je traktor vozen po asfaltu, gume ce se potrositi na tih 5-6000rs. Imam traktor koji ima 5000 radnih sati na kome su gume nekih 50% potrosene( vozio prikolicu u krugu firme). Na drugom traktoru sad ima 10500rs, uzeli ga sa 8000rs, zadnje gume njegove druge, nekih 10-15% potrosene bile kad smo ga kupili, ( traktor radio samo na asfaltu, na odrzavanju puteva. Za 2500rs kod nas poderao jedne Culturove prve gume i i raspolovio jedne Aliancove. Treci traktor imao 11900rs kad smo ga kupili, druge gume na njemu Taurus, zadnje zamijenili na 17500rs, ( mogle su jos 1000rs u prevozu, presanju, ali nisu za oranja vise), prve jos nismo zamijenili imaju jos nekih 10-15% sare. Cetvrti traktor kad smo ga kupili imao 10800rs, zadnje gume potrosne 10%, prve bile celave. Sat je na njemu stao, kod nas je nekih 8 godina, zadnje se gume potrosile 50%( prosle godine rasjekao obadvije zadnje), dok je potrosio dva para prvih gume ko za formule da su. Imali smo jedan traktor ( nije kod nas vise, al je traktor bio tip top) , kad smo ga uzeli na satu pisalo 6700rs( Francuzi ga vratili), a na filteru ulja 11500rs, dosao sa cetiri gume celave ko za formule..

Nazad
Vrh