Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Znači da zanemarim ono što vidim rođenim očima tj da nijedan traktor iz sela niti okruženja nije olizao prednje gume do jaja na 4000rs. A ni po stranskim oglasima ne vidim takve...Ne mislim već znam. Drugar je menjao gume pomenutog proizvođača na Kubota traktoru kojeg je novog kupio i išao je često po asfaltu. Radni sati su tu negde. Moj Klas je počeo da upušta na hidrauliku na između 5 i 6 hiljada radnih sati i znam još 2 sa istim problemom na istim satima.
Ja sam ti samo naveo primere za koje znam. Svega ima i pravilo je da pravila nema. Ima traktora sa 10000+ rs koji rade i izgledaju kao sat i ima onih sa 3000 koji izgledaju kao sa ratišta. Nije do marke i modela već do gazde i šofera..Znači da zanemarim ono što vidim rođenim očima tj da nijedan traktor iz sela niti okruženja nije olizao prednje gume do jaja na 4000rs. A ni po stranskim oglasima ne vidim takve...
I ne radi se o tome da upušta hidraulika nego curi na čaurama podizne osovine (kolevke kako neki kažu). I još gomilu drugih stvari na traktoru vidimo da ne štimaju za te radne sate. Klas pojede radijalne gume na 4000rs (btw nije bila Treleborg pogrešio sam) a smrdljiva kineska Armour i ruska belšina guraju na preko 5000rs. Takođe i na imtu koji mi je u prevozu 90% još ima ripni a naguro je 4-5000 rs.
Al da diskusija ne bi išla u nedogled, neka je tako. Nek nisam u pravu ni ja ni svi koji smo videli konkretan traktor i isto mislimo.
Ima ih, samo nitko neće da izvadi tolike pare, a mi svi gledamo oko tih km pa se pitamo jesu li pravi ili nisu.Isto kao automobili iz uvoza sa 170-185k km.
Dok ima vernika biće i dnevnika.
Sve zavisi od guma, koji proizvodjac. Ako je traktor vozen po asfaltu, gume ce se potrositi na tih 5-6000rs. Imam traktor koji ima 5000 radnih sati na kome su gume nekih 50% potrosene( vozio prikolicu u krugu firme). Na drugom traktoru sad ima 10500rs, uzeli ga sa 8000rs, zadnje gume njegove druge, nekih 10-15% potrosene bile kad smo ga kupili, ( traktor radio samo na asfaltu, na odrzavanju puteva. Za 2500rs kod nas poderao jedne Culturove prve gume i i raspolovio jedne Aliancove. Treci traktor imao 11900rs kad smo ga kupili, druge gume na njemu Taurus, zadnje zamijenili na 17500rs, ( mogle su jos 1000rs u prevozu, presanju, ali nisu za oranja vise), prve jos nismo zamijenili imaju jos nekih 10-15% sare. Cetvrti traktor kad smo ga kupili imao 10800rs, zadnje gume potrosne 10%, prve bile celave. Sat je na njemu stao, kod nas je nekih 8 godina, zadnje se gume potrosile 50%( prosle godine rasjekao obadvije zadnje), dok je potrosio dva para prvih gume ko za formule da su. Imali smo jedan traktor ( nije kod nas vise, al je traktor bio tip top) , kad smo ga uzeli na satu pisalo 6700rs( Francuzi ga vratili), a na filteru ulja 11500rs, dosao sa cetiri gume celave ko za formule..Ali ako su.na traktoru zamenjene sve 4 gume, a na satu ima 5-6000rh, sta je taj radio? Vukao bolide formule u monci Kao neki sto.prodaju kombajne kad napisu radio cvece i travu u svajcarskoj
Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока