Massey Ferguson

Можда грешим, али чини ми се да су сви ти старији MF -одрадили своје. људи су их куповали да раде и нису их штедели.

Послато са RMX3624 помоћу Тапатока

Udobniji je MF ali vetovatno mnogo radnih sati. Nije ni Belarus loš, sirova snaga, cena delova odnosno održavanja ubedljivo na strani belorusa.

Imam fergu, kupljenog novog 1986. godine i često sam u nedoumici, koji deo foruma da pratim i čitam neke savete, da li ovaj namenjen za Massey Ferguson ili onaj za IMT?
Mada ponekad pročitam nešto i o JD i MTZ.

Поздрав народе шта је боље узети мф 3080 или белорус 1025

Послато са НАМ-ЛКС9 помоћу Тапатока
Поздрав, Наравно да је боље узети МФ 3080 него беlаруса. Удобност, снага , хидраулика, потросња, одрзавање све је боље код МФ

Poslednja izmena:
Taj mf je nesto slabiji od rusa po specifikacijama na netu,i po oglasima ga sigurno nema sa ispod bar 8-10 000 rs.Jedino je udobniji,to je sigurno,potrosnja goriva da je manja,mozda,a pitanje koliko.

zanima me massey ferguson 6480 dyna 6 ako neko ima da kaze iskustva video sam jedan polovan oko 5-6 hiljada sati svideo mi se pa cisto da vidim da li ima nekih problema kvarova i tako

Nemam maseja ali ako mogu napisao bih svoje mišljenje.
Teško da ima 5-6 hiljada sati. A ako slučajno i ima samo toliko.... hmm bojim se da prethodni vlasnik zna nešto što će budući da sazna. Mislim, pođi od sebe. Da si kupio nov traktor, da li bi ga prodao sa 5-6000 sati ako je dobar tj nema manu?

Imam majstora za mf i rekao je da je to jedna od boljih serija mfa.
Boljka im je kao i svima,elektronika zna raditi probleme.
Reparatura kompletnog mjenjača je skupa,iako na 5k sati nebi trebalo biti problema.
Nisu svi ko mi da teramo traktor do 15k sati i onda kupujemo "novog" sa 10k sati..
Vani odrade 4-5k sati,daju pod račun za novoga i tako u krug.

Još nijednog polovnjaka iz uvoza nisam video da sa tih njihovih 4,5,6000 sati izgleda kao traktori koji su kod nas kupljeni novi i imaju isto toliko sati. Manje više svi dolaze sa ćelastone gumama a kod nas gume idu i do 10,000 sati. Eno šogor-šurak je kupio Klasa i švabo ga ubeđuje da ima stvarnih 4400rs a meni nikako nije jasno kako je onda olizo prednje gume (radijalne čini mi se Treleborg), zašto mu curi ulje na podiznoj osovini hidraulike kada se to nije desilo jednom smrdljivom yto-u koji ima 4800sati i dijagonalne gume.
Kada smo kupovali auto iz uvoza, prodavac nam pokazivao slike kada ga je on kupio u Holandiji i u tom listanju slika se zahebe i pokaže sliku gde se videla prava kilometraža a ne onih čuvenih 175-180.000 km koliko svi desetogodišnjaci imaju kada dođu u Sr. Btw sada na satu ima 380.000 (460.000 valjda pravih) i dalje je vrlo dobar auto. A isti auto je šogor uzeo godinu dana ranije i nema šta nije menjao na njemu. Iako po kilometraži gledano nije prešao toliko koliko je naš, sveopšte stanje auta govori drugačije tj da je bar 150.000 više prešao.
@Ilija Mrdja, koji je od ova dva? Koliko vidim nisu isti menjači a nzm koji je taj dyna 6.

Kilometri ili radni sati za isti stroj uopće ne moraju biti pokazatelj pravog stanja. Najviše održavanje.
Nemam maseja ali ako mogu napisao bih svoje mišljenje.
Teško da ima 5-6 hiljada sati. A ako slučajno i ima samo toliko.... hmm bojim se da prethodni vlasnik zna nešto što će budući da sazna. Mislim, pođi od sebe. Da si kupio nov traktor, da li bi ga prodao sa 5-6000 sati ako je dobar tj nema manu?
Na ovo se isto mogu nadovezati, ja sam prodao traktor koji smo kupili nov, imao je 4000 sati i kupio onda iz uvoza sa 10 000 sati i to još na sliku...

Iz Holandije skoro svaki auto ima silu kilometara. Trejlerborg Pireli su gume koje se brzo troše ako ide asfaltom dok kod Mišelina to baš i nije slučaj. Naši uvoznici uglavnom uvoze izrađenje traktore ali ima izuzetaka, da ne grešim dušu. Procure i strano traktori, nije to ništa čudno.

Ali ako su.na traktoru zamenjene sve 4 gume, a na satu ima 5-6000rh, sta je taj radio? Vukao bolide formule u monci Kao neki sto.prodaju kombajne kad napisu radio cvece i travu u svajcarskoj

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока

Iz Holandije skoro svaki auto ima silu kilometara. Trejlerborg Pireli su gume koje se brzo troše ako ide asfaltom dok kod Mišelina to baš i nije slučaj. Naši uvoznici uglavnom uvoze izrađenje traktore ali ima izuzetaka, da ne grešim dušu. Procure i strano traktori, nije to ništa čudno.
Bubu, zar stvarno misliš da za 4-5000 sati mogu da se potroše takve gume? Pa jbt ni Belšina se ne zguli na toliko rs. Uostalom, mogu se pogledati traktori na stranim sajtovima i uporediti sati i stanje guma... Bar je danas sve dostupno na klik.
Što se tiče naših uvoznika, tu se slažem. Mora kupiti jeftinije da bi imao zaradu. A jeftinija mašina ili ima više sati (99,9% slučajeva) ili ima nekakvu falingu. Inače ovog Klasa je čovek uzeo direkt od švabe (mislim da je Šreder, ima ga na traktorpul-u) tj sam ga uvezo.
A curenje.... Da bi tamo procurio, prvo mora osovina pojesti čaure a to se ne dešava takvom traktoru na tim satima. Jedino ako su prethodnom vlasniku bile male, kratke njive i ako je sve radio sa jednim traktorom pa je milion puta podigao i spustio oruđe a to teško da je tako bilo jer je u pitanju traktor od 160ks. Mislim, gde god da ga pogledaš jednostavno vidiš da ima više rs.

Ne mislim već znam. Drugar je menjao gume pomenutog proizvođača na Kubota traktoru kojeg je novog kupio i išao je često po asfaltu. Radni sati su tu negde. Moj Klas je počeo da upušta na hidrauliku na između 5 i 6 hiljada radnih sati i znam još 2 sa istim problemom na istim satima. Prosto nešto nije predviđeno da traje duže a i Mercedesova priča o bankrotu sa modelom W123 ima smisla i u našim slučajevima sa poljo mehanizacijom..

Nazad
Vrh