Massey Ferguson

Da li postoje neke smernice za štelovanje papuče hidrauličnog kvačila? Ili je totalno nebitno?
Primetio sam da papuča kvačila na 3630 ima lufta, pa sam je skinuo. 6mm je bila proširena rupa na papuči. Proverite na svojim traktorima da li se papuča zajela.

e4b3bfa0c95d647332c4775b61641b0a.jpg

Traktor ima 9250 rh na satu, ne znam koliko ima pravih. Papuča kvačila je navarena, sad mnogo lepše radi kvačilo.
@ACA RAIC Mislim na ovu papuču što držim u ruci :D

Da li postoje neke smernice za štelovanje papuče hidrauličnog kvačila? Ili je totalno nebitno?
Primetio sam da papuča kvačila na 3630 ima lufta, pa sam je skinuo. 6mm je bila proširena rupa na papuči. Proverite na svojim traktorima da li se papuča zajela.

e4b3bfa0c95d647332c4775b61641b0a.jpg
Neko?

Jel postoje merna mesta za pritisak ulja na volan, kvačilo..... mislim da je mala pumpa oslabila

Mf6180

Ne verujem, menjano je ulje i filter nedavno.
Volan ide teže nego ranije i hoce da trza pri kretanju.
Kada motam volan često neće da kvačilo da sastavi da bih krenuo..

Moguće da je prioritetni ventil u pitanju .Ne znam da li je isti kao kod mog traktora ali imao sam sličnih problema.Stanem na kvačilo ,on počne da koči .....Taj ventil je kod orbitrola.

Radio prije 12g , i evo sad otislo. Cujem zvrnda putem iz osovine prednje vuce. Racunam spojnicka dobila lufta kao obicno ,kad ono pojeli se zubi na kroneru prednjeg mosta , a on je ujedno i konuski zupcanik iz komada .upolovili se bocno kroneri ,jos radi ali zvecka u voznji kad je iskljucena pr vuca , u tezem poslu ce prije ili kasnije srubiti... Prije 12g sam radio tako da sam rastavio , navario komplet osovinu okolo i onda majstor uradio kronere i okalio .
Evo trajalo je ,mozda je kumovala spojnicka koja bi mozda trebala biti meksa , da se trosi ona a ne ovo .
Novo ,zamjensko , konusni i tanjirasti me izadje iz Hr, kad vratim pdv oko 450e.
Dali je neko nesto tako rjesavao ? Da pokusam da varim zube i turpijam brusim bez skidanja glupo mi je ,vjerovatno bi i semering izgorio?
Neko pominje da napravim drugaciji spoj te osovine i sipke , al to mi isto djeluje komplikovano . Jedan mi kaze da je malo samo oblozio kronere tecnim metalom loktit , a i to mi nekako zvuci nemoguce .

To treba da bude stegnuto da ne sme da mrdne ni mm.Čim počne da se mrda brzo kroz vreme razloka i upropasti kronere.
Na lilt Deutz sam imao problem sa kardanom prednje vuče.Fabrički nema mazalice na krstovima kardana, krst na spojnici do prednje vuče zablokirao, nazad na kardanu do izlaza menjača na samoj flansni postoji mazalica koja nije videla masti nikad sem u fabrici.Landaralo i lupalo dok se kardan nije svukao i spao dole, sva sreća pa nije napravio nikakav problem.Kroneri kao novi da kucnem u drvo, zamenjena oba krsta kardana, ubačeni oni sa mazalicama, zamenjena flanšna jer joj je mast pojela zube 🤣 a za osiguranje prednje flanšne uzeti šrafovi u kvalitetu, sitan navoj da može pošteno da se stegne i eno nema više da mrdne nigde.Igranka je koštala 200 evra, ne možeš da prođeš jeftino da se dereš.
Cararo prednji most je kod mene i vidim da nije isti sistem flanšne kao kod tebe pa ti nisam baš mnogo ni pomogao.

I meni nakon 3 god se opet pojeli zubi.
Skidao sam prvi puta i tokar odradio novi komad,zavario,centrirao i to je to..i sad opet moram..
Izgleda da mi je tako najpovoljnije,samo ima mi smisla da se nekakav križ kardana stavi umjesto spojničke,jer ako nije 100% u centru,križ bi to kompenzirao,a spojnička onda "jede" jednu stranu,pa s vremenom napravi veselje...

Nazad
Vrh