Massey Ferguson

Moze li neko da mi kaze gde mogu da nabavim polovne plastike iznad zadnjh stop lampi za Massey Ferguson 3125 datatronic iz 1990god.Moje su malo napukle,pa ulazi voda i korodiraju se kontakti na sijalicama.Trazio sam nove da kupim,ali ovde ne postoji ili ja ne znam da nadjem.Nasao sam nove iz Nemacke,ali cena kompleta (dve stop lampe i dve te plastike iznad njih kosta negde oko 26000din.)

Pozz, ima li ko iskustva sa MF 595 sa prednjom vučom? Gledao sam jedan i jako mi se svidja, jes da je ogroman al se ubio za oranja.

galki je napisao(la):
pa to ti je za parcele preko hektar :D

Hektar da se zaokreneš?

Imam 5h zemlje, al je od toga 4 brdovito, od malo brdovitog pa do solidno brdovitog. IMT539 jedva to moze da ore, pa mi treba nešto veće, al mi se ovaj čini baš preveliki jbga.

prijateljski savet odes do savorisa i on ti to pore sve a ti njemu nesto odradis sa 539 i eto :D

galki je napisao(la):
prijateljski savet odes do savorisa i on ti to pore sve a ti njemu nesto odradis sa 539 i eto :D

Ma jok, hoću da kupim veći traktor da mogu radit ko čovjek. Treba mi i za košenja, i za sjetvu, i transporta svega i svačega itd. Gledao sam jedan fantastičan MF254, 50KS, 87' godište, u jednostavno savršenom stanju, al mnogo mi skup, 7500 evra jbga.

Ev ovako izgleda:

big_1.jpg

lep nema sta samo i skup, ja sam do sada kupovo krseve ali vise necu bolje se malo stisnuti i kupiti dobru masinu nego krsa pa posle popravljati, a 577 dv novi tip bi bio pravi za tebe

galki je napisao(la):
lep nema sta samo i skup, ja sam do sada kupovo krseve ali vise necu bolje se malo stisnuti i kupiti dobru masinu nego krsa pa posle popravljati, a 577 dv novi tip bi bio pravi za tebe

Jes tako fakat. Gledao sam jedan Steyr 8080 Turbo, fantastičan traktor, on je 7000 evra i totalno mi se svidja, u odličnom je stanju sem prednjih guma, mada bi najradije Masseya nekog, ipak su lakši za odrzavanje. Gledao sam i nekek 577 DV, al ovi noviji mnogo skupi (sve preko 7000E ovdje u BiH) a i ovi stariji su preko 5000E a stanje je obično grob a i oni su mnogo grubi, neudobni i bučni. Jedan komšija je kupio prije dvije godine MF274 duplak, bez kabine, fantastičan traktor, ne znam godište al je dobar pravo, platio ga 6000E. Da je meni takav (al sa kabinom!) bio bi presretan!

pozdrav svima!moze li mi neko reci da li se negde(i gde)moze nabaviti bravica za maseja koja sluzi da menjac ne izbacuje iz brzine?model je star,iz 1970.god. i ima 35ks.

bice slika ovih dana...inace,traktor nije moj,burazerov je,mene je samo zaduzio da mu nadjem tu bravicu.

Ima u Pivnicama jedan, mislim da je bas Massey Ferguson 3655, ali za iskustvo ti neznam reci...

moj brat iz Sapca ga ima 96g vuce cetvorobrazni plug regent sa njim, klima,frizider kada ore sa blokadom cim podignes plug on je automatski gasi cim spustis on je pali ponovo.Ima oko 8500h barem mi kaze da ne trosi ulje,otisao mu je kompjuter 1000€ sem toga koliko ja znam nije imao drugih kvarova.Ja bih ga uzeo,vozio sam ga u oranju i na asfaltu dobar za transport ukabini ga necujes radi kao kamion

nikola indjija je napisao(la):
moj brat iz Sapca ga ima 96g vuce cetvorobrazni plug regent sa njim, klima,frizider kada ore sa blokadom cim podignes plug on je automatski gasi cim spustis on je pali ponovo.Ima oko 8500h barem mi kaze da ne trosi ulje,otisao mu je kompjuter 1000€ sem toga koliko ja znam nije imao drugih kvarova.Ja bih ga uzeo,vozio sam ga u oranju i na asfaltu dobar za transport ukabini ga necujes radi kao kamion

a da li mu fali snage za cetvorobrazni plug pa ode sa blokadom ili ...sta kaze brat za potrosnju?

Nazad
Vrh