MAHINDRA

Ja sam za 595 doplatio samo kabinu kompresor ne, bio je na njoj mozda ovosto kaze zica vazi za ove jace modele.

Ma to je posebna priča, na dodatnoj opremi bi svi da ekstra zarade, obično na novim traktorima nema kompresora, nema tegova, nema poteznice, hidro izvoda pozadi, pa ti sve doplaćuj, jedino kinezi daju sve što treba tj. što traktor treba da ima. Na mahindri sam dobio tegove, 2 para izvoda, punu torbu filtera za prvih 4 ili 5 zamena i donju poteznicu ali za kompresor je bila doplata, čini mi se, preko 1500 eura. I ovako sam za kabinu doplatio skoro 3000 eura pa mi kompresor bio mnogo, ali ako se ispumpa guma moraš da dovoziš drugi traktor.

Prošle godine je bila doplata za kompresor 1200e za veće modele.

- - - - - - - - - -

Ja sam za 595 doplatio samo kabinu kompresor ne, bio je na njoj mozda ovosto kaze zica vazi za ove jace modele.

Svi manji modeli idu sa kompresorom.

Pa dobro, bar kompresor nije problem, uzmete neki električni koji radi na 12V. Oni su dosta jeftini a mogu da proizvedu dovoljno pritiska za traktorske gume, za malo kabla se poveže na akomulator i gotovo. Tražiti 1500 eura za kompresor je...bolje da ne govorim šta mislim o takvom bezobrazluku, to nije za forum.

Svoje misljenje i stav smatram da mogu izneti a sad da li se to vama ili nekom drugom sa foruma uklapa u "trend" ne bih uzimao u razmatranje jer mi to apsolutno nije bitno ,niti vazno.Nisam nikome duzan niti imam putera na glavi a fala bogu ne moram nikome ni da povladjujem uvek sam bio svoj gazda i znao sam koliko znam i koliko vredim.Nikad se nisam povodio za masom niti sam zeleo da budem nesto sto nisam.Za moje novce mogu da biram sta cu da kupim i od koga.Mahindru sam gledao na sajmu i nisam iz principa hteo da je kupim zato sto su smatrali da me mogu izvarati.

Da li ste videli kako je postavljena naknadno ugradjena boca za komprimovani vazduh i creva na mahindri 6030 i da li smatrate da je to rad profesionalca.

E tu se pravi razlika izmedju profesionalca i amatera mada bih onu ugradnju kod mahindre podveo pod seprtljarenje i teski fuseraj.
Postaviti manometar na tablu na onaj nacin kako su oni uradili moze samo teski fuser jer ce isti od vibracija otpasti vrlo brzo a kad se pogleda nacin na koji je montirana i fiksirana boca pa jos kako je to sve sa nekom jadnom cetkom zamazano to se ne da recima opisati.Kabina je jos gore uklopljena rupe na sve strane gumene ljasne bedno zalepljene pa jos i ukrivo to ne lici ama bas ni na sta.
Najgore tek dolazi kad vidite koliko je prodavac neznalica i kako se ponasa kao da on vama nesto daje na veresiju.na lageru jedan 7030 i par onih rugoba. Ruku na srce nista bolji nisu bili ni oni diletanti sto prodaju Case firma Titan dakle kod njih sam se nasao u cudu kad sam video dve upisure koje sede dole u prizemlju a ne kazu vam ni dobar dan.Komotno sam mogao da odnesem sve sa sprata firme u kojoj nije bilo nikoga .dakle nema prodavca .prosetao sam se kroz plac i video jedno zaludnog kako ceprka po jednom traktoru uz pomoc stapa i kanapa a onaj sto me je docekao nije znao da li imaju uopste traktor od 70 konja.Dakle jad i beda.

E ovako, pošto vidim da se ovde zahuktalo evo ja da se ispravim tj. korigujem cene koje sam napisao gore. Znači doplata za kabinu je 2500 eura, a doplata za kompresor je 1200 eura ( ne 1500 kao što sam ja napisao pre par postova). Izvinjavam se svima ako sam uneo neku zabludu i podstakao neku širu raspravu.

Danas sam dobio neke nove podatke od prodavca traktora Mahindra u Bijeljini a to je malo dorađen Mahindra turbo 52ks. Navodno stavili su mu prednju osovinu malo drugačiju pa je sad klirens nešto viši nego što je bio i sada je ručica na desnoj strani nije više u sreduni, dali neko nešto zna o ovoj novini (cijena je ostala ista).

Evo Miladine. ujak je sebi narucio Mahindru 575 MKM, seriju, evo sta su sve izmenili

Nova „mkm“ serija ima poboljšanja u odnosu na staru „nst“ seriju.
Želja stručnjaka Mahindre je bila da zadrži starije dobro prodavane modele traktora (nst serija), jednostavne klasične konstrukcije, koji zahtevaju minimalno održavanje.
U novu “mkm”seriju Mahindra traktora, se ugrađuju novi četvorocilindrični redni dizel motori veće zapremine. Ovi motori sada imaju uljne filtere umesto običnih. Takođe je ugrađen novi menjač koji je ostao klasičan, mehanički ali precizniji sa prenosom 12/43 umesto 13/48. Osam brzina napred i 2 unazad. Sada ručica menjača i reduktora nije u sredini nego poluge idu levo I desno od sedišta. Korišćenje kardana sada je moguće u oba smera. Nova je i prednja osovina na kojoj je hidraulični cilindar volana izmešten na viši nivo i klirens je povećan za 15 cm. Sada je 46 cm. Nove su i kočnice, kod kojih su diskovi potopljeni u ulju.
Sam izgled traktora je nepromenjen, u odnosu na staru „nst” seriju. Traktor je moguće kupiti bez i sa kabinom proizvođača Yariš iz Turske, koje uvoznik Agropanonka montira u svojim pogonima

Ima li ko sliku Mahindri do 52ks, sa Yariš kabinama ( mislim na sliku iznutra ili gledano otpozadi), one orašje pozadi nisu bile skoro uopšte zatvorene, ali sada ove Yariš vidim da mogu da se poruče u 2 varijante, tako da verujem da je ova skuplja varijanta dosta pristojna kabina, takođe mi se sviđa kako su sad postavili radna svetla napred na kabini. Sve u svemu 45 ili 52ks, verovatno najbolja kupovina s obzirom na jako veliku uzdržljivost traktora. Stvarno je grehota što Indijci ne prave ove varijante sa prednjom vučom, bio bi to odličan traktor za nas voćare, ali mislim da je i ovako dosta upotrebljiv, pogotovu gledajući težinu traktora od oko 2.5t. Naravno sve čestitke na tome što je sada menjač sa strane i klirens veći a koliko sam čuo cena nije menjana.

595mkm-a.jpg

Ljeti u Bijeljini često vidjam ovakvu Mahindru kako vuče dvije ogromne dvoosovinke pune lubenica i to ne da ih "vuče" već ono pravo dobro ide. Inače je jako brz traktor, išao sam autom više puta iza nje i ide dobro preko 30km/h. Vozio sam je na sajmu, stvarno odličan traktor u svakom pogledu. Prednji most mi je bio malo čudan jer je dosta nizak i nema neki klirens no ima fantastičan ajnšlag. Uopšte ne djeluje kao poluproizvod, sve je utegnuto i uklopljeno kako treba, stvarno profesionalno odradjena mašina. Da imam novca, uvijek bih izabrao ovaj model za lake i srednje teške poslove, transport, špartanje, sjetvu, drljanje, lakša oranja...da ima prednju vuču, bio bi savršen izbor za brdske krajeve.

EDIT

Evo jedan baš lijep reklamni video gdje su pokazane sve mogućnosti i karakteristike traktora.

Poslednja izmena:
Pazite kako dobra je ova Mahindra 5010CAb (hst) http://www.cliffjonesmahindratractor.com/mahindra-50-hp-specifications.htm Vrlo, vrlo rado bih sutra išao na probnu vožnju, ali na žalost ne zna se kada i da li će ovi modeli stići do nas. Zaista jako lep traktor, sa fabričkom kabinom, pristojnim dimenzijama i snagom, HST-om i što je najbitnije sa prednjom vučom. Mogu slobodno da kažem da bi ovaj traktor imao jako dobro interesovanje kod nas (može da bude ratarski za lakše poslove, ali i veoma dobar voćarski traktor ali sa normalnijom cenom za razliku od baš namenskih voćarskih traktora sa zapada koji su svi preko 30 000 eura), s obzirom da se u proteklih par godina ova marka dokazala kvalitetom (veoma mali broj kvarova uz dosta snage), sada bi mogli da od Mahindre dobijemo i neke stvari koje u manjim traktorima ove marke trenutno nemamo u ponudi u Srbiji, pre svega mislim na prednju vuču, reverzer i fabričku kabinu.

http://www.youtube.com/watch?v=a4w-xUBv9uM Na ovom snimku se vidi ( čuje) koliko je kabina dobro zvučno izolovana, pri kraju snimka reporter daje gas do maks. 3000 obrtaja a i dalje priča u kabini i lepo se razume. Zaista jako dobra zvučna izolacija. Doduše na ovom snimku je traktor sa malo jačim motorom ali iz iste serije.
Evo linka gde se vidi tj. čuje da to spolja uopšte nije tih traktor, http://www.youtube.com/watch?v=ZXi5JYd4IzU
A ovde pak da u kabini vlada iznenađujuća tišina: http://www.youtube.com/watch?v=0NwLs-5g5t8

I par slika:
mahindrafeatures5010hstc.png

dsc00460.jpg

38499a38-7ea0-4965-ba07-.jpg

mahindra5010gearcabplatf.png

Što se tiče cene u Americi je oko 30 000 dolara tj. oko 20 000 eura, ali to ne mora da bude nikakav pokazatelj za eventualnu evropsku cenu. Naravno sve ovo je džaba ako taj traktor nikad ne dođe do nas, ali priznaćete da pokazuje u punom svetlu šta sve Mahindra radi i zaista bih voleo da ga vidim u mojim voćnjacima, čisto da zapušim usta drugim firmama koji mi raznim pričama pune glavu kako je njihov voćarski traktor najbolji bez obzira na cenu od 35 000 ili više eura. Mi smo nažalost Srbija, ja nažalost gajim šljive ( sa cenom od 10-15 din/kg) i meni treba jeftiniji traktor ( prošle godine sam takođe kupio Mahindru a ne neki Zapadnoevropski traktor) a mislim da nisam jedini.

U zadnje vreme sve vise gledam ove mahinde, i kolko vidim ubrzo ce jedna mahindra zameniti fergusona..........

Da u pravu si, evo maločas sam se čuo sa čovekom iz Agropanonke, i rekao mi je da zbog toga što se ti traktori ne proizvode u Indiji već u Americi, nema mogućnosti da dođu kod nas. Nažalost, mislim najkompletnija Mahindra do 50 ks. Pa dobro, onda ljudi izvolite kupite ono što se nudi, izdržljivost i čista mehanika bez neke ekstravagancije za pristojnu cenu, a izgleda mi i nismo za neku bog zna tehnologiju, bar Indijci tako misle.

Pazite kako dobra je ova Mahindra 5010CAb (hst) http://www.cliffjonesmahindratractor.com/mahindra-50-hp-specifications.htm Vrlo, vrlo rado bih sutra išao na probnu vožnju, ali na žalost ne zna se kada i da li će ovi modeli stići do nas. Zaista jako lep traktor, sa fabričkom kabinom, pristojnim dimenzijama i snagom, HST-om i što je najbitnije sa prednjom vučom. Mogu slobodno da kažem da bi ovaj traktor imao jako dobro interesovanje kod nas (može da bude ratarski za lakše poslove, ali i veoma dobar voćarski traktor ali sa normalnijom cenom za razliku od baš namenskih voćarskih traktora sa zapada koji su svi preko 30 000 eura), s obzirom da se u proteklih par godina ova marka dokazala kvalitetom (veoma mali broj kvarova uz dosta snage), sada bi mogli da od Mahindre dobijemo i neke stvari koje u manjim traktorima ove marke trenutno nemamo u ponudi u Srbiji, pre svega mislim na prednju vuču, reverzer i fabričku kabinu.

http://www.youtube.com/watch?v=a4w-xUBv9uM Na ovom snimku se vidi ( čuje) koliko je kabina dobro zvučno izolovana, pri kraju snimka reporter daje gas do maks. 3000 obrtaja a i dalje priča u kabini i lepo se razume. Zaista jako dobra zvučna izolacija. Doduše na ovom snimku je traktor sa malo jačim motorom ali iz iste serije.
Evo linka gde se vidi tj. čuje da to spolja uopšte nije tih traktor, http://www.youtube.com/watch?v=ZXi5JYd4IzU
A ovde pak da u kabini vlada iznenađujuća tišina: http://www.youtube.com/watch?v=0NwLs-5g5t8

I par slika:
mahindrafeatures5010hstc.png

dsc00460.jpg

38499a38-7ea0-4965-ba07-.jpg

mahindra5010gearcabplatf.png

Što se tiče cene u Americi je oko 30 000 dolara tj. oko 20 000 eura, ali to ne mora da bude nikakav pokazatelj za eventualnu evropsku cenu. Naravno sve ovo je džaba ako taj traktor nikad ne dođe do nas, ali priznaćete da pokazuje u punom svetlu šta sve Mahindra radi i zaista bih voleo da ga vidim u mojim voćnjacima, čisto da zapušim usta drugim firmama koji mi raznim pričama pune glavu kako je njihov voćarski traktor najbolji bez obzira na cenu od 35 000 ili više eura. Mi smo nažalost Srbija, ja nažalost gajim šljive ( sa cenom od 10-15 din/kg) i meni treba jeftiniji traktor ( prošle godine sam takođe kupio Mahindru a ne neki Zapadnoevropski traktor) a mislim da nisam jedini.

Ovo zaista lici na dobro odradjen traktor za razliku od onih sklopocija koje sam video u agropanonci

Tako nekako i ispada. Meni se strašno sviđa 7030 i verujem da tih 65 ks može komotno parirati imt-u 577, a dakako mislim da je bolja kupovina što se tiće novog traktora.

Ja samo čekam dok se pojave na našem tržištu! Još se nitko nije odvažio da bude zastupnik za Hrvatsku!

Nazad
Vrh