MAHINDRA

picture-001.jpg
[/IMG]
picture-002.jpg
[/IMG]
picture-004.jpg
[/IMG]Dve godine je kod mene ima 700 radnih sati nikakvih problema bas nikakvih,ore,drlja,seje,valja,kosi,skuplja seno,transport kukuruza u klipu,vuce cisternu Majevicu 3200l celo leto,sve zivo.Mane malo je bucnija u kabini(ne kao imt)menjac hoce da krci ako se ne smanje obrtaji pri saltanju,potrosnja zadovoljavajuca odlican traktor ukratko.

Za ovaj turbo kažu da ima baš puno snage za svoju veličinu, meni jedino smeta što kabina nije bog zna šta, samim tim je i ta buka nešto veća, i što nema modela sa prednjom vučom, za moj voćnjak bi bio odličan traktor, ovako moram da gledam kineze jer oni skoro sve traktore rade sa prednjom vučom. Inače malo Mahindra škrtari na opremi, tipa kompresor, dodatni izvodi za hidrauliku i baš me nervira što svi dolaze bez kabine pa se onda ovde dodaje jer em izađe skuplje em nije to to. A da su žilavu to vala jesu, i ja sam sa mojim zadovoljan na tom polju.

Grunt, dobro izgleda ova mašina, k'o nov. Ali moram reći da npr prednja maska i ova šarolikost boja me tačno asociraju na Indiju. Fale još samo one rese i kićanke što imaju na onim njihovim rikšama i kompletna slika :osmeh:

Evo zanimljive ideje za donju ili gornju poteznicu . Mislim da je model 595. Mozda nekome bude od koristi.

mahindra_595_di_sarpanch_turbo_super_2012_model-1369108343-325-d_pic.jpg

Zazor ventila (mm) Zagrejan - Usisni i 0.3, Izduvni 0.4 • Hladan - Usisni i 0.4, Izduvni 0.5 Dali ste kontrolisali ventile na Mahindri 595 sutra bi hteo da ih prekontrolisem ima 700rh na satu,serviser kad je bio samo je prekontrolisao nije ih stelovao_Ove mere su u njihovom katalogu.

Jedna slika iz mladog voćnjaka od juče, mahindra se igrala sa špartačem, prošla oko 13 hektara ( po jedan prolaz između redova sa špartačem od 2.4m) od 9 ujutru do 6 uveče, sa nekih 20 litara goriva. Negde 4. sporom, negde 1. brzom, ali sve u svemu milina jedna kad imaš dovoljno snage za rad, jedino je problem kad naiđe na neki panj u zemlji, ne osetiš ništa ali radno telo mora na ispravljanje.

img20140315162728.jpg

Danas sam dobio neke nove podatke od prodavca traktora Mahindra u Bijeljini a to je malo dorađen Mahindra turbo 52ks. Navodno stavili su mu prednju osovinu malo drugačiju pa je sad klirens nešto viši nego što je bio i sada je ručica na desnoj strani nije više u sreduni, dali neko nešto zna o ovoj novini (cijena je ostala ista).

Nisam 100% siguran na brzinu sam gledao ali dobili su na visini tj. izbacili su donji teg i hidraulični cilindar i time dobili veću prohodnost-klirens, ali šta sam video opet ako sam dobro video nepostoji mogućnost širenja prednjeg trapa pa se pitam kako sa njom sejati repu i ostale uskoredne kulture jer samo zaokretanjem točkova ta se širina nemože postići. Za ostale detalje nisam imao vremena i ako je menjač sa strane to je jako dobro rešenje.

Sutra ću otići da pogledam taj traktor, neznam koja mu je minimalna širina na zadnjim točkovima pošto imam frezu zahvata 165cm, ako je mahindra 595 šira to mi pravi problem možda bi tada razmislio o mahindri 475.

Jedna slika iz mladog voćnjaka od juče, mahindra se igrala sa špartačem, prošla oko 13 hektara ( po jedan prolaz između redova sa špartačem od 2.4m) od 9 ujutru do 6 uveče, sa nekih 20 litara goriva. Negde 4. sporom, negde 1. brzom, ali sve u svemu milina jedna kad imaš dovoljno snage za rad, jedino je problem kad naiđe na neki panj u zemlji, ne osetiš ništa ali radno telo mora na ispra

img20140315162728.jpg

Meni je onaj 60 30 taman i on mi je zapao za oko

U odnosu na 7030, model 6030 ima nekih 5-6ks manje, za jedan broj manje gume, i nema nezavisno uključenje kardana, tj. mora da se gazi kvačilo što kod 7030 ne mora, već se samo gurne ručica, inače ostalo je sve isto. Cena je čini mi se, bila 1000 eura manja za 6030. Mene je ovaj sa kabinom jesenas izašao oko 23 000.

Ma to je sigurno, ali ako neko hoće da kupi novi traktor onda mora da se uklapa prema onome šta njemu treba a šta će manje da plati. U ovoj klasi kožete da zmete IMT 577 DV ili eventualno 565 ali se ti traktori čekaju po godinu dana a kvalitet je sumnjiv a cena za 577 dv je oko 20 000 eura. Po mom mišljenju osim Mahindre možete gledatu CASE 65, ima manju buku u kabini, menjač bolje radi, ali je i cena malo veća.
A kompresor nisam uzeo, bila je neka bezobrazna doplata.

Ma to je posebna priča, na dodatnoj opremi bi svi da ekstra zarade, obično na novim traktorima nema kompresora, nema tegova, nema poteznice, hidro izvoda pozadi, pa ti sve doplaćuj, jedino kinezi daju sve što treba tj. što traktor treba da ima. Na mahindri sam dobio tegove, 2 para izvoda, punu torbu filtera za prvih 4 ili 5 zamena i donju poteznicu ali za kompresor je bila doplata, čini mi se, preko 1500 eura. I ovako sam za kabinu doplatio skoro 3000 eura pa mi kompresor bio mnogo, ali ako se ispumpa guma moraš da dovoziš drugi traktor.

Nazad
Vrh