MAHINDRA

Dare jel ova motorka husqarna tomos 66 ? :off_topic:

Svi stari klasični mjenjači krče, neki manje naki više, mada sam ja prezadovoljan sa mojim starim torpedom rijetko se kad čuje mjenjač, ako je i mahindrin mjenjač takav (mislim ovi do 52ks)onda je dobar.

Ko želi da ga stavi na podu kabine lakše će to da izvede, Mahindra 7030 ima ravan pod kao i kod ostalih zapadnih traktora, ali ja mislim da najveća buka dolazi iz motorskog prostora a kroz komandnu tablu, e sad nisam siguran da su oni tu ostavili mesta da ja skinem limove i ubacim ovakav neki materijal i ponovo vratim limove. Naravno pošto tu ima dosta instrumenata i žica posao bi bio jako zeznut ali mislim da je to najveći problem, inače traktori jesu žilavi i imaju dosta snage za svoju veličinu. Menjač je, pored kabine možda jedina slabija stvar kod moje mahindre, jer ona ima sinhroni menjač sa 4 brzine postavljen sa strane, ali je problem da se teško ubacuje. Nema da krči ali ručica jednostavno dosta teško ulazi u brzine. Kad se izbaci reduktor za spore i brze u neutral menjač onda ide kao u sir, ali to onda ne može u pokretu da se radi jer da bi se reduktor ubacio traktor mora da stoji. Reverzer je već druga priča, on radi dosta dobro i pravi je spas. Takođe mogu da pohvalim nezavisno uključivanje kardana, jer ne morate da stajete, a kamoli da gazite kvačilo, da bi kardan pustili ili ugasili, ali ova opcija ima samo na 7030 modelu dok na 6030 nema. Pre par dana su bili serviseri uradili redovni servis, platio sam samo 10 litara ulja, filtere već dobijate uz traktor za prvih par zamena, i rešili mi neko kapanje ulja na semeringu a sa strane na trubi, naravno u garanciji i besplatno. Sve u svemu jako sam zadovoljan traktorom, potrošnjom i samom snagom traktora , ali ako rešim buku u kabini biće super traktor. Naravno još jedna zamerka akumulator je pre par dana definitivno crko i potvrdio pravilo da Mahindra ne može da sastavi godinu dana sa fabričkim akumulatorom.

Dare jel ova motorka husqarna tomos 66 ? :off_topic:

Jeste, slučajno se tu zatekla.

A to što se Žicaprom žali na teško upadanje u brzine: Nemam Mahindru :( ali sam imao istu situaciju na kolima. Tim pre što sa izbacivanjem reduktora poteškoće nestaju. Rešenje je bila zamena seta kvačila. Kvačilo je slabije odvajalo i uvek je zaostajalo neko opterećenje na zupčanicima, pa je menjač teško šaltao. Kad je reduktor izbačen tada se zupčanici menjača rasterete i šalta se lako ali kod laganog ubacivanja reduktora sa menjačem u brzini, tačno se pod rukom oseti kako se zupčanici uzube (jer se prethodno nisu skroz smirili).
Možda treba razmisliti na tu temu naročito ako se problem ne javlja na svakom primerku traktora.

Ima jedna Mahindra i kod vas u Pavlovci samo neznam koji je model, majstor Žare je baš uposlio a kako kaže snjom nije imao nekih problema.

Ja isto imam Mahindru 7030dw i nemam taj problem sa menjacem. Kod meme dosta lako i dobro upada menjac u brzine.

Uopste nisu jeftini koliko tek kostaju oni skuplji modeli

Najskuplji model je 7030 sa 65ks i prednjom vučom koji me je sa kabinok koštao nešto preko 23 000 eura. Inače bez kabine je između 20 i 21 000. Po meni traktor u klasi CASE 60 ili sl. ali sa malo većom snagom a nešto slabijom završnom obradom, naravno i jeftiniji od CASE-a za par hiljada. Od IMT 577 DV je skuplji za oko 3000 a neka poređenja kažu da su po snazi dosta slični, s tim da sam IMT trebao da čekam 12 meseci a kvalitet je trenutno dosta sumnjiv ( utisci vlasnika sa IMT odeljka). Što se menjača tiče ne bih rekao da je lamela jer mi se tako ponaša od prvog dana, doduše nije situacija toliko loša a možda sam ja i previše očekivao.

- - - - - - - - - -

Evo još neka slika moje Mahindre:

img20130224123953.jpg

fotografija0042.jpg

Zna li netko jel se svi modeli Mahindre proizvode u Indiji ili se neki manji modeli kao 354 ili 404 rade u Kini?

Video sam neke slike na Netu tog 354 sa Kineskim slovima, ali toga nema kod nas. Ovi što dolaze kod nas su svi napravljeni u Indiji s tim što Agropanonka sada sklapa najslabiji model od 42ks u Srbiji ali od Indijskih delova, a kao konkurenta IMT-u 539 za koji sada nema nikakve subvencije pa strani traktori mogu da pariraju sa cenom.

Ima li u Srbiji rezervni dijelova za ove modele Mahindre što prodaje Agropanonka, jer ako nema dobre snadbjevenosti rezervnim dijelovima onda je problem.

Kakva Mahindra, vidi ti 539 sa prednjom vučom :osmeh:
Koje su godište jedan i drugi i kako te služe?

539 je 2009. ima oko 2500 sati i služi dobro, sa jednom kvarom prošle godine kod prednje vuče (deo poluosovine), ne preterano skup kvar ali ipak kvar. Inače kao i kod svih IMT-a nikad nije stao a neke sitnice uvek ima, tipa ( somile se ručice za zadnje staklo, odma nije radio jedan prednji far, sat se pokvario, menjač oće da krči tj. reduktor jako teško upada i sl.), kao i kod svih IMT-a, ali motor je bez greške, hidraulika takođe, tako da sam generalno zadovoljan, pogotovu što ima prednju vuču (doduše dosta slabu pošto je ovo 539) i hidro volan. Što se tiče Mahindre, ona je za ovaj traktor aždaja, ali naravno i više troši i ne isplati se koristiti je za neke bezveze poslove, ona je 2013. godište i ima oko 500 sati, i imao sam jedno curenje ulja na trubi koje su mi rešili u garanciji i naravno bez plaćanja, a ostalo je odlično. Jedina ozbiljnija mana joj je velika buka u kabini. Svaka pohvala za reverzer i uključenje kardana u pokretu bez kvačila.

Rade te mašine dosta kod tebe, čim prave toliko sati.
Na snimcima na youtubu se čuje velika buka za 7030, znači da je istina. I koliko veliko izgleda, rekao bih da ima 80 ili bar 70ks.

Video sam neke slike na Netu tog 354 sa Kineskim slovima, ali toga nema kod nas. Ovi što dolaze kod nas su svi napravljeni u Indiji s tim što Agropanonka sada sklapa najslabiji model od 42ks u Srbiji ali od Indijskih delova, a kao konkurenta IMT-u 539 za koji sada nema nikakve subvencije pa strani traktori mogu da pariraju sa cenom.

Nije najslabija od 42s već od 39ks koliko ja znam i ima je jedan kod nas u selu

Nazad
Vrh