MAHINDRA

Sto se tice slika nemam a tesko ce ih i biti, bar ne u brazdi, zato sto ljudi imaju jos malo oranja verovatno jos samo sutra. Mogu da slikam jedino sutra kad vrati plug ali to nije u radu. Inace taj plug vucemo brat i ja sa mtz 820.

picture-522.jpg
picture-520.jpg
picture-519.jpg

Da li je neko probao dana modelu 7030 (takođe 6500 i 6030) smanji na neki način buku u kabini. Kabina je Tursk Jariš, i koristi se i za Case traktore ali za njih se uz kabinu r<adi i ona oplata oko volana pa je verovatno odmah ugrađena dosta bolja zvučna izolacija. Na Mahindra traktore fabrički ne ide kabina i bez kabine se zvuk prostire na sve strane i čini mi se manje smeta, ili su Indijci navikli, a sa kabinom, koja uzgred nije loša po pitanju zaptivenosti i prostora, prosto ne može duže da se radi bez antifona, tutnji otprilike kao kod IMT traktora, što ipak nije primereno ceni traktora a i doplati za kabinu od oko 2700 eura. Našao sam na temi "IMT" da su neki probali u imt 577 da stave ovaj materijal http://www.azma.rs/ . pa me interesuje da li je neko probao, može i na nekom drugom traktoru, i da li ima efekta. Nosim se mišlju da kupim na auto otpadu neku zvučnu izolaciju sa auta od ispod habe što ide, pa da probam to da ubacim ispod lima u delu gde ide volan i ostali pokazivači.

Nisam jos uvek probao,ali planiram da stavim neku zvucnu izolaciju i da promenim auspuh. Nadam se da ce onda biti malo tisi. Jos uvek ne znam sta od izolacije daje najbolje rezultate.

Nekad se koristila presovana pluta za zvučnu izolaciju, sada vidim evo pominju se neki novi materijali, ali ja mislim da je možda najbolje uzeti sa nekih malo novijih havarisanih putničkih kola, najbolje dizela, jer je to sigurno ta vrsta materijala.

Ali zato se može videti koliko je radni zahvat pluga jer skida ako ne baš deo od traga ali do trega sigurno skida, širinu između točkova neznam ali jedno da se zna taktor je u tom rangu odličan možda ima mana ali su zanemarljive i još nešto rakovica 65 nemože joj parirati nikako naravno u korist Mahindre.

Prva brazda hvata skoro koliko treba ali je problem sto plug nije bas pod vinklu.

Inace, kod nas u selu ima par razlicitih Mahindri i sve dobro rade. Ja sam malo vozio 595 Di ako sam dobro potrefio oznaku, sa turbo motorom. Mana joj je buka u kabini i ne svidja mi se kako je nisko postavljen hidraulicni klip za skretanje tockova i sto joj boca za vazduh nije lepo pozicionirana. Traktor je kao cigra i izuzetno mali potrosac.

Svaka cast za slike, jeste da je od prosle godine ali to je to. Interesantno da sam ja bio mnogo puta u prilici da slikam ali se nikad nisam setio. Inace mozda prva brazda manje hvata ali to je zbog toga sto je plug namesten za rusa a on je malo siri. Sto se tice traktora radi sve, vuce setvospremac 2,9, kembridze 4,5 prska ,seje, po nekad i kamionku. Vrti se kao cigra, neverovatno zivahan traktor.

Kako god da bude, ipak vuce tri brazde, a ima 52 ks kako ja znam. A to malo koj traktor moze u tom rangu.

Podrzavam sve sto pisete ja ga imam vec 5 godina bez ijednog kvara za sada, ali na moju nesrecu tada su mu stavljali kabinu Oraslje sacuvaj Boze.

Cene kod Coroca.

475--42/ks -11 190E
575--45/ks -12 190E
595turbo-52/ks-13 690E

Cene su bez kabina. Za kabini se doplacuje 1500 ili 1900 eura, proizvodjac Yaris Turska.

Zašto se svi žale na buku u kabini, nije valjda bučniji od IMT pošto mi Mahindra spolja radi prilično tiho.

Imao sam priliku da vozim nekoliko tipa tih traktora,traktor je odlican ali je problem ta buka u kabini nije toliko bucan bez kabine ali sa kabinom jeste bar za mene i ono sto mi je ostavilo utisak jeste da je malo tvrdji od nasih domacih traktora.Menjac me isto malo razocarao krci kad se ubaciva pogotovo u najbrzu brzinu tako je bilo dok sam vozio model 575 ovi iz agropanonke tvrde da treba da se razradi menjac.

ovaj materijal http://www.azma.rs/ . pa me interesuje da li je neko probao,

Ja sam isprobao.
Kad sam kupio novog Yuga, gepek mu nije bio izolovan pa se auspuh čuo u kabini. Nazvao sam Azmu i potražio isti materijal koji se fabrički ugrađuje u vozila. Poslali mi dve rolne. Stavio sam i puno vredi.

PRE

evo materijala

tesko se sece makazama, ali mogu reci da sam ga vrlo pristojno uklopio
U TOKU

POSLE
najzad sve je vraceno da se ne poznaje da je dirano

Nije bilo skoro pa se ne sećam cene ali bilo je povoljno.
Što više slojeva uguraš, sve je bolje. Takođe je bitno da se sve lepo uklopi i da ne ostanu rupe.

Nazad
Vrh