MAHINDRA

Evo da napišem potrošnju Mahindre u sejanju sa nodet 4 reda pun rezervar posejano oko 20 lanaca u 13 parcele + put od kuće pa do kuće i po njivi i nasuto 39 litara što mu dođe 1,95 po lancu manje troši od 542 sa kojim je prosek bio 2,8 po lancu

Čuo sam se sa ljudima iz Agropanonke, proizvodnja je zvanično počela ali je sklopljeno jako malo primeraka, tj. kako kažu samo da se uhodaju a i za sajam i ostale prezentacije a ozbiljna proizvodnja počinje okvirno negde juna. kažu da im je u odnosu na belorusa ovo igra za sklapanje.Takođe informacija da nema ništa od obećanja da se za sajam prikaže Mahindra od 45 ili 50 ks koja do sada nije uvožena a koja ima prednju vuču, novu masku i kabinu i to zbog, kako rekoše, toga što Indijci nisu hteli da ga šalju sa užim gumama, njegove su dosta široke, mada meni ne smeta i zbog još nekih sitnica , neće da se zezaju sa nama. Meni je to lep traktor za nas voćare ali eto ...
Nisam siguran ali mislim da se radi o ovom modelu
http://www.youtube.com/watch?v=mkhorUnX1Sk
http://www.youtube.com/watch?v=JkpeydxYmnU
http://www.youtube.com/watch?v=3F80vZgroa8

Danas sam zvao Coric Agrar u vezi cena manjih Mahindri. Evo koga interesuje.

475--42/ks -11 190E
575--45/ks -12 190E
595turbo-52/ks-13 690E

Cene su bez kabina i vazdusne instalacije. Za kabini se doplacuje 1500 ili 1900 eura, proizvodjac Yaris Turska. A za kompresor i vazdusnu instalaciju se doplacuje 1300 eura.

475--42/ks -11 190E
575--45/ks -12 190E
595turbo-52/ks-13 690E

Cene su bez kabina i vazdusne instalacije. Za kabini se doplacuje 1500 ili 1900 eura, proizvodjac Yaris Turska. A za kompresor i vazdusnu instalaciju se doplacuje 1300 eura.
traktori nisu duplaci ?

475--42/ks -11 190E
575--45/ks -12 190E
595turbo-52/ks-13 690E

Kod ovih manjih je kompresor uračunat u cenu samo se doplaćuje kabina. Vidi cene u Ninkov kod Araca i jesenas kad smo naš kupili bio je jeftinije.

- - - - - - - - - -

traktori nisu duplaci ?

Nisu duplaci.

Poslednja izmena:
Attila Kada sam napisao vazdusna instalacija mislio sam i na kompresor, a za svaki model se doplacuje. Koliko do sada imas rh sa njim i da li si imao bilo kakvih kvarova?

Ja sam platio 15.050e jesenas. I vazdušna instalacia i kompresor se doplaćuje samo za veće modele a za ove manje to spada pod standardnu opremu. Sad ima oko 320mč i sad vučem sa njim berač Zmaj 224 i da ti budem iskren pored rakovice 65 mahindra se igra snjim potrošnja oko 8-9l po jutru i sejalicu sam vuko snjim i potrošnja je bila 1,8l po jutru jedino u ova dva posla je bio baš aktivan i malo transporta radio. Ja sam zadovoljan nisam se pokajao što sam ga uzeo šta više razmišljam da i IMT542 zamenim sa još jednom mahindrom. Do sad jedino mi pregorela jedna sijalica ništa drugo nije popravljano jednom rađen servis na 240mč i samo toči i vozi. Naravno ima i jedna zamerka jer je rezervar zavučen skoro do kabine i jako je nezgodno za punjenje rezervara a i to se može rešiti sa nekom pumpom pa da se time puni.

Verujem da je Mahindra sto se kvaliteta tice daleko ispred domacih i kineskih traktora.

I mene je Mahindra počela da zanima pošto je došlo vrijeme da se mijenja traktor, dali neko zna jesu li isti mjenjači na od 42KS i 52 KS i dali ovaj od 52 KS ima nešto što nema ovaj od 42KS. Kod nas je razlika kod ova dva traktora oko 800E.

Nedavno sam kupio mahindru 7030 4wd sa kabinom bez kompresora kostala me je 17400e. Po mom misljenju traktor nije los samo da je malo tisi.
Interesuje me koje plugove da uzmem za ovaj traktor, ili ko ima isti traktor koje plugove vuce.

Stoji zamerka na buku, i ja imam istu primedbu, ali mi nije jasno samo jedno, da li si u Srbiji ovaj traktor sa kabinom kupio za ove novce ili u nekoj republici sa uračunatom subvencijom ili slično, pošto je u Srbiji 7030 sa kabinom preko 23000.Inače ja sam našao neke stare Leskovačke plugove dvobrazne , dosta velike, kod nas su korišćeni za zetora, ali sam ih skoro slomio pa su sada jednobrazni, a IMT 755 sam iskrivio posle 50m oranja. Inače kod mene je razrada starog voćnjaka pa ima puno dubara i sl. Traktor ima jako puno snage , nije veliki potrošač, reverzer solidno radi, ima nezavisno uključenje kardana, tj. ne možete u pokretu da pustate i gasite kardan. Zamerke: zaista velika buka unutra, dosta naporan menjač koji iako je sinhronizovan teško ubacuje, fali mu još malo tegova napred, čini mi se da ima 150kg, ali se lako odlepi od zemlje.Inače opšti utisak je da traktor ima jako puno snage i mislim da je dosta izdržljiv, sve je mehanika i smanjena je mogućnost kvarova, ali jednostavno nema kvalitet izrade kao zapadni traktori, kabina za koju se doplaćuje oko 2800 eura naprosto ne vredi te pare, prekidači za ventilaciju se koče, vrata se ne zatvaraju lepo i još koje sitnice. Moj utisak posle par meseci korišćenja je da traktor vredi upravo onoliko koliko košta, malo je bolji od IMT-a, taman za toliko i skuplji, a dosta je ispod CASE-a 60 ili 70 ali je zato od njega i jeftiniji.

Ja sam sa Kosova i kod nas se ne placa porez i carina za poljoprivrednu mehanizaciju pa je zbog toga dosta niza cena inace je kupjen u agropanonci, ali mi oni ne daju garanciju vec ovde jedan lokalni diler traktora. Na koliko sati se radi stezanje glave i stelovanje ventila posto mi ovaj moj prodavac kaze da ne mora to da se radi.Ja sam sa njim napravio nesto manje od pedeset sati tako da moje sveukupno misljenje o traktoru nije lose.

Nazad
Vrh