MAHINDRA

Na traktoru serije 7030 se prvi servis radi na 250 sati i ne radi se dotezanje glave i štelovanje ventila, tj. to se uopšte više ne radi na motorima novije generacije. Nisam siguran za serije od 42, 45 ili 52KS, ali za ovaj traktor govorim iz iskustva. U Agropanonci su mi preporučili da ga 10 do 20 sati štedim a posle može i u brazdu, i tako je i bilo, samo se pazilo sa gasom, radio je na oko 1500 obrtaja do nekih 100 sati. Na prvom servisu se menja ulje i filteri,a filter ulja hidraulike se odlaže za drugi servis na 500 sati ukoliko nema zaprljanosti, a to se manifestuje tako što recimo volan ne mota ravnomerno već secka, tj. pumpa nema dovoljno ulja. Inače kod nas u Srbiji je prvi servis kao i njihov dolazak potpuno besplatan, a serviserima plaćaš ulje 10 litra negde oko 40 eura. Inače u torbi koju dobijaš uz njega imaš filtere za ulje i gorivo za prvih 4 ili 5 menjanja i jedan za ulje u hidraulici i mislim 3 za vazduh. Inače izduvavaj redovno filter za vazduh.

Kod mene su isto dostezali glavu, štelovali ventile, menjali ulje i filter u motoru, filter hidrolike koji se inače menja na 500rč a uz traktor sam dobio sve potrebne filtere do 1500rč to jest 5kom za ulje u motoru 3 kom za hidroliku 6 pari filtera za gorivo i oba filtera za vazduh koji se menja na 1500rč i još dosta neke zezancije.

Hajde neka slika 7030 u radu.:ppozdrav:

Cim prodje ovo kisovito vreme stizu slike.

- - - - - - - - - -

Kod mene su isto dostezali glavu, štelovali ventile, menjali ulje i filter u motoru, filter hidrolike koji se inače menja na 500rč a uz traktor sam dobio sve potrebne filtere do 1500rč to jest 5kom za ulje u motoru 3 kom za hidroliku 6 pari filtera za gorivo i oba filtera za vazduh koji se menja na 1500rč i još dosta neke zezancije.

I meni su isto uz traktor stigli ti filteri pun paket. Meni vec sad secka volan kao da je slab pritisak ulja u hidraulici, jel se ikod tebe to desava?
Zna li ko u cemu je tu problem?

Volan secka ujutru tj. kad prvi put upališ traktor ako odmah kreneš pa dok ne podigne i razbije ulje, ali ako imaš te simptome i kasnije u radu onda obavezno proveri količinu ulja u hidraulici. Merač je na levoj strani otprilike ispod vrata od kabine, ako se ne snađeš pogledaj u uputstvu. Izgleda kao šraf mislim da je 19 ključ, pa kad ga odvrneš i izvadiš videćeš. A Ako treba da dosipaš sipa se pozdi inad mesta gde se kači topling. Meni je pustao to ulje, i još uvek pusta, na desnoj strani kod trube ali na mestu gde ulazi klip za blokirač. Postavi traktor na neki suv beton pa ga pusti da radi i proveri da li pusta. Meni je recimo pustao i vodu na nekoj šelni kod hladnjaka, i nije loše proveriti sve šene i šrafove koji su ti dostupni, dešava se da nađeš po neki labav.

Kod mene se javlja seckanje i prilikom oranja npr. kad zavrsim brazdu i okrecem traktor. Kad merim ulje jel treba da zasrafim merac pa onda odvrtim i vidim kolicinu ulja, ili merim bez zavrtanja meraca?

To je dosta siguran znak da se treba menjati filter ulja hidraulike ali pošto kolega ima tek 50'tak sati ja mislim da je pre nedostatak ulja. Inače merač možeš i odmah pogledati a ako meriš mislim da ga moraš ušrafiri, malo se teže vidi jer ti je ulje još uvek čisto ali mora ga imati, ako se ne vidi na meraču onda fali. E sad nije rešenje samo ga doliti, već da nađeš gde odlazi, tj, mora da onda negde kaplje.

Ni jedno crevo (tj. cev)nije bilo dovoljno stegnuto svuda je vlazilo po malo samo nisam mislio da je toliko ulja mogao tako da izgubi. Sad sam izmerio ulje bilo je na min. Dolio sam uje i za sada se ne javlja ono seckanje. Jel menjao ko auspuh, ili ga povecavao jer je dosta nizi od kabine!?

@Attila
Koji model Mahindre ti imas kad ga poredis sa Rakovicom? Mene zanima traktor od do 45ks koji bi bio novi Ferguson.

Za ovo seckanje volana i sto kazete da fali ulja hidraulike,govorim za model 52ks ima mali rezervoar za ulje pumpe volana koje se nalazi sa desne strane gledano od nazad ispod auspuha,ja kad sam doterao moju mahindru jedva da je bilo ulja.

Nazad
Vrh