MAHINDRA

Što se tiče kabine proverio sam u Agropanonci, to jeste kabina sa Case traktora serije JX. Inače , nadam se da mi gospodin Svirčević iz Agropanonke neće zameriti ako objavim ovde da će se Mahindra traktori snage 42 ks sklapati kod nas a početak će biti uskoro. Što znači i Mahindra će polako početi da bude domaći traktor, bar koliko i YTO i Rus. Inače koštaće nešto manje zbog nešto niže carine, čini mi se na delove u odnosu na gotov traktor.

Što se tiče kabine proverio sam u Agropanonci, to jeste kabina sa Case traktora serije JX. Inače , nadam se da mi gospodin Svirčević iz Agropanonke neće zameriti ako objavim ovde da će se Mahindra traktori snage 42 ks sklapati kod nas a početak će biti uskoro. Što znači i Mahindra će polako početi da bude domaći traktor, bar koliko i YTO i Rus. Inače koštaće nešto manje zbog nešto niže carine, čini mi se na delove u odnosu na gotov traktor.
Ja bih vas malo ispravio, naime kabine su SLIČNE na prvi pogled ali daleko od JX, kao prvo na JX kabina se skida zajedno sa blatobranima i volan sa koptiktom je sastavni deo kabine i da ne nabrajam više razlike biće mnogo, pogledajte slike pa ćete videti i sami, a član KRISTAL je postavi sliku jedne Mahindre sa Američkog tržišta e to je kabina dosta slična JX-u i ostalima. Što se tiče kvaliteta kabina dovoljno je kazati da pomenuta fabrika možda za neki brend neradi kabine tj. za malo zastupljene traktore a od svih vodećih brendova do 160 KS pravi sve redom što i govori o kvalitetu i ozbiljnosti fabrike.

Naravno član GANGA je to bolje objasnio, a i sam je posedovao sličan traktor. Naime fabrika Jariš Turska izrađuje kabine za mnoge poznate marke, između ostalih i za Case i New holand. E sad razlika je u tome što za ove marke ista fabrika izrađuje i masku, armaturu, oko volana i td. pa se kod njih to zajedno i skida a i ima dosta bolju zvučnu izolaciju, dok Mahindra traktor serije 70 svuda(Australija, Amerika, Brazil, Čile) ovaj traktor prodaje bez kabine, a Agropanonka ih uvozi bez kabine i onda u Jarišu kupuje kabinu koja jeste za JX ali je bez armature i samim tim nije toliko dobro uklopljena jer izvorno nije za taj traktor, samim tim nema ni tako dobru zvučnu izolaciju. Moje mišljenje je da je ova kabina, ne po kvalitetu, već po uklopljenosti na traktor i po zvučnoj izolaciji ,najslabija tačka ovog traktora.

To je prava prezentacija kad pokažu šta može da izdrži traktor. A ne kao kod tih precenjenih brendova na kojima na prezentaciji upale sva svetla i svetli ko jelka. A kako kažu "nije sve dobro šta je lepo".

Salim se ja malo ,ali prednje kocnice moraju kociti nezavisno od prednje vuce . Na landinima ima cilindar koji koci nezavisno dali je upaljena prednja vuca . Kako ti na asfaltu kad ides u transportu bitni su ti i ti prednji da koce nezavisno od prednje vuce.

Vlasnici Mahindre dali je neko obavesten o otvaranju pogona za sklapanje mahindre u Novom Sadu(u krugu Drapsina)iza novootvorenog mega marketa Big, u sledecu Sredu,ja sam pozvan da dodjem poziv sam dobio iz Agropanonke.

Kolega, naoruzaj se fotoaparatom.:osmeh:
Bice zanimljivo da nam preneses utiske.:ppozdrav:

Cisto sumnjam da ce moci da se seje u sredu, tako da ocekujemo raport sa slike.:osmeh:

Ali ima onih koji nisu pozvani iako nose broj 001 KLUB MAHINDRA

Ma nismo svi pozvani ali to nije toliko bitno, a g-din Dragan Svirčević mi je pričao pre oko mesec dana da će do sajma početi sa proizvodnjom modela od 42 KS. Mogu reći da je to za svaku pohvalu jer je, po meni, to jako bolja opcija od kineza i naših traktora, ali i ima par zaista većih mana. Jako su bučni, bar jači modeli, kabine im nisu originalne tj. na 7030 i ne dihtuje loše ali je bezobrazno skupa, a na manjim modelima može mačka da uđe unutra a o dihtovanju da i ne govorimo, manji modeli se ne nude sa prednjom vučom, što je za nas voćare zaista neophodno. Pomenuti gospodin je takođe pomenuo da će za sajam možda stići neke nove serije 40 do 50 ks, sa prednjom vučom i čini mi se automatskim reverzerom, ali videćemo.

Nazad
Vrh