MAHINDRA

Od pre neki dan

20131004153528.jpg

Pročitao sam ovu temu od početka i vidim da se malte ne svi šlažu da Mahindra nije loš traktor, a sa druge strane na temi Sonalika ima malo priče a možda zato što je sonalika u Srbiju stigla valjda tek prošle godine. Planiram kupovinu traktora od 52ks i trenutno me ineresuju Mahindra i Solis. Kod mene u Bijeljini cijena ova dva traktora je slična, ali nemam baš pouzdane informacije koji je traktor kvalitetniji. Danas sam gledao na lageru Solis i izgleda mi dobro urađen (barem na oko), Mahindru sam vidio samo iz daleka ali ću i nju pogledati malo bolje pošto u mom selu imaju dvije Mahindre 52ks turbo. Ako neko ima malo bolje podatke od ova dva traktora neka napiše.

ako si uzeo srpanjku katarinu ili kraljicu na godinu ćeš sijati puno više

Pa iskren da budem ja sam razoravao jednu ledinu gde je do skora bio stari voćnjak pa tu ima žila, dubara, slogova od naoravanja na redove isl. Tako da sam orao 2. sporom ili 3. sporom. Inače u njivi sa dvobraznim plugom zahvata 70 do 80cm, ide 4. sporom. Nije svemoguć ali je dosta jači od naših traktora na koje smo navikli tipa Rakovica 65, Ursus 560, Imt 560 i sl. I to najviše zbog prednje vuče i ogromnih prednjih točkova.

U zvaničnim uvoznim papirima stoji 65 KS jer je na toliko homologovana, ali prodavac nezvanično navodi 70 KS.

Nazad
Vrh