MAHINDRA

Ma to je pesma, kod nas u Srbiji su jedino izbijali iz cene subvenciju za IMT a i ona je bedna, mislim oko 2000 eura, ali sada trenutno nema ni toga. A za ostale traktore, mislim uvozne, nikad nije imala subvencija. Ja apliciram za subvenciju, ali to je neka donacija vlade Danske i namenjena je samo voćarima i to samo u 4 nerazvijena okruga na jugu Srbije, a i tu moraš sve sam da platiš pa ti oni vrate, ali da bi dobio subvenciju imaš da spremiš jedno tonu papira, koji dosta koštaju i para i živaca.

Ukoliko je isti zastupnik mislim da bi se u tom slucaju trebalo zapitati koja je to politika cena.

pa cene su iste samo sto nama u Republici srpskoj ministarstvo daje subvencije i bude cijena pvoljnija

Pa ne bi se reklo da sa 35% subvencija cena može da bude manja za duplo. Doduše to je bilo pisanje nekog člana ovde, pa ako neko može treba da proveri i postavi trenutne cene koje su tamo pa da proverimo.

Ja sam nesto pisao o tome.U kalendarskoj 2011 je 7030 kostala 22500 km sa kompresorom i bez kabine, znaci izbijeno 15000km (toliki je bio limit za traktore preko 50ks)a podsticaj je bio 40 %. To znaci da je sirova cijena bila nesto oko 38 000km, nepunih.
A na sajmu jesenas sam pitao za istu masinu, i podsticaj je bio 35% sa istim limitom i cifra je bila 25 800km. Znaci kod nas niko ne pita za dilersku tj pravu cijenu, nego ono "kolko' brate da izbrojim i da potjeram"
E sad tu imas 2 opcije.Kesiras svu sirovu cijenu i onda podneses zahtjev ministarstvu za povrat subvenc. ali to traje upitno vrijeme mozda mjesec mozda godinu a posto ovo nije Norveska moze se desiti da ne dobijes nista.
Ili na licu mjesta ti izbiju povrat iz sirove cijene, lovu u visini subvenc. banka uplati dileru uz svoju nadoknadu od 6%, a ti potpises mjenicu pa ako ministarstvo ne uplati banci tu lovu banka tebe kara za istu. Kako god okrenes diler mazne sve pare odmah i boli njega,nesto damo dolje,hoce li te drzava ispostovati, banka ima svojih 6% i osigurana je mjenicom, znaci samo kupac moze biti karana strana.
Inace diler je isti za Srbiju i ovdje,i na sajmu biva isti onaj tip sa standa AP sa NS sajma, da pruza info.

Pa to je onda u svakom slučaju ta cena, jer ako na 25800 dodate 15000 subvencije to je onda prevedeno u Evrima nešto preko 20 000. Toliko takav traktor, 7030, bez kabine a sa kompresorom košta i kod nas. Ali jako dobra stvar je što kod Vas postoji podsticaj za sve marke traktora za razliku od Srbije gde kao i po običaju deru seljaka kako ko stigne, on ima previše para pa onda da mu se uzme za ove u Beogradu. Bitno je i to da oni koji ovde na forumu tvrde da su traktori u okruženju jeftiniji ne pričaju istinu, ili možda još ko ima nekih drugih iskustava.

bilo je dobro dok je bijo posticaj svake ga godine smanjuju prve 40.% druge 35.% a ove je smanjen na 30.% dok uzme banka proviziju od 6.% nema tu ljeba a traktore i masine su poskupili za 50.% do 70% a oni ti umanje cijenu za 24.% opet seljak doljnji

Nešto nema da se jave vlasnici Mahindre da se pohvale ili požale na svoje mašine. Pogotovu mislim na 7030 i 6030, ali naravno i vlasnici manjih modela. Mene lično interesuje na koliko se radi servis koji ide nakon onog na 250 sati i koliko on košta kod njih ili u sopstvenoj režiji. Ima li nekog da je prijavio neki kvar u garanciji i kako je rešen.

Nešto nema da se jave vlasnici Mahindre da se pohvale ili požale na svoje mašine. Pogotovu mislim na 7030 i 6030, ali naravno i vlasnici manjih modela. Mene lično interesuje na koliko se radi servis koji ide nakon onog na 250 sati i koliko on košta kod njih ili u sopstvenoj režiji. Ima li nekog da je prijavio neki kvar u garanciji i kako je rešen.

Sta ima da se ljavljamo kad smo kupili redovne traktore,:osmeh: inace ja sam platio samo ulje a ostalo je bilo dzabe.Ako procitas sve stranice u vezi Mahindre tesko ces naci nekoga da se zali.Ja sam ga uzeo pre 5 godina, sa NS sajma ga doterao i od tada bez ijednog kvara.

Servis nisam platio samo ulje,ja sam imao kvar na 595 turbo ako se to moze nazvati kvar,parce cevi koja ide iz kompresora nije dobro hartletovana i malo je flisovalo ulje jedno vreme sam vozio bez rada kompresora dok nisu dosli da rade prvi servis pa su i to odradili bez ikakve naknade.Traktor je odlican prosle god kupljen na sajmu u Aprilu mesecu kod mene radi sve sejanje,spartanje,prskanje itd pa i oranje sa plugom olt alkar 2+30 4 sporohodnom leti 560 ne moze da mu prismrdi eto ukratko.Kad bi sad ponovo kupovao opet bi isto uradio.

Eto javili smo se, da ne kazete da nismo.Meni se vise svidja sa Oraslje kabinom samo nema taj kvalitet kao Turska,pisem za 575DI ova kabina je malo vislja i uza pa po meni skladnije isgleda na njemu

x1hyxi.jpg

Nazad
Vrh