MAHINDRA

Zainteresovao sam se za model 7030 sa kabinom, ali na Youtubu ima jako malo snimaka ovog traktora, pre svega u oranju, pa vas molim neki limk, bilo kakve informacije su korisne. Koja je razlika modela 6030 i 7030, da li je to isti motor, težina, dimenzije i sl. samo sa većom snagom ili ima još kojih razlika. Može li se, bez obzira na razliku u snazi, napraviti poređenje sa Yto-m, MTZ-om, IMT-om, po pitanju kvaliteta delova, završne obrtade, potrošnje, garancije. I za koliko je ovaj traktor iza poznatih svetskih marki slične snage.

Pročita ja ovo uputstvo, uputno i za svaku pohvalu, iznenadio sam se da prvi servis radimo sami a onaj redovni na 250 sati je besplatan, ukoliko ja dobro shvatam, što je veoma lepo, ako je tako. Inače razlike u modelima 6030 i 7030 su u kubikaži motora, 3200 naspram 3500, u dužini 10 cm, i težini, oko 100 kg. Naravno i u snazi, oko 10 ks. Nema ništa o kabini, da li je klmatizovana, i naravno o ceni za ova 2 modela, ako je neko skoro kupovao ili tražio ponudu može da nas obavesti.

Zvaću ih u svakom slučaju, na sajtu je , kao i obično, sve šturo i uopšteno, pa bar da su stavili po 10 tak slika za svaki model ako već nema pino podataka. Ne odgovaraju mi ni na mail, sve u svemu moraću iz niša da potegnem na lice mesta. Bilo bi dobro kad bih u okolini Niša mogao da kod nekog vidim kako se pokazao u radu, ali nijednog nisam video uživo. Takođe bi i servis bio malo problematičan zbog daljine, ali videćemo šta će mi reći kad ih pozovem.

- - - - - - - - - -

Evo ponude iz Agropanonke za sve modele Mahindra traktora.

[TABLE="width: 965"]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD] CENOVNIK[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 4"]Cenovnik br: 02-12, važi od 01.12.2012 do 31.12.2012. [/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD="colspan: 2"]sve cene su izražene u evrima[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]serija "NST"[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]redovna cena sa PDV[/TD]
[TD]cena sa popustom bez pdv[/TD]
[TD]cena sa popustom i pdv 20%[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD="colspan: 4"]475 DI 42 ks / 30,9[/TD]
[TD]11.190,00[/TD]
[TD]8.741,32[/TD]
[TD="align: right"]10.490,00[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD="colspan: 4"]575 DI 45 ks / 33,1 kw[/TD]
[TD]12.190,00[/TD]
[TD]9.574,62[/TD]
[TD="align: right"]11.490,00[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD="colspan: 4"]595 DI turbo 52 ks / 38,2 kw[/TD]
[TD]13.190,00[/TD]
[TD]10.407,92[/TD]
[TD="align: right"]12.490,00[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD] [/TD]
[TD] [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD="colspan: 5"]kabina lux (gvu, radio cd...) Yariš, Turska[/TD]
[TD] 1.583,27 [/TD]
[TD] 1.900,00 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD="colspan: 4"]kabina economic - Yariš, Turska[/TD]
[TD] [/TD]
[TD] 1.250,00 [/TD]
[TD] 1.500,00 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD] [/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD="colspan: 5"]poteznica gornja - FOP, Novi Bečej[/TD]
[TD] 133,33 [/TD]
[TD] 160,00 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD="colspan: 5"]zaštitni ram sa rotacijom - Arma met, Bač[/TD]
[TD] 175,00 [/TD]
[TD] 210,00 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]serija "30"[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD="colspan: 2"]6030 DI 4WD[/TD]
[TD="colspan: 2"]59 ks / 43,4 kw[/TD]
[TD="align: right"]18.590,00[/TD]
[TD]14.824,41[/TD]
[TD]17.790,00[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD="colspan: 2"]7030 DI 4WD[/TD]
[TD="colspan: 2"]65 ks / 47,9 kw[/TD]
[TD="align: right"]19.790,00[/TD]
[TD]15.824,37[/TD]
[TD]18.990,00[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD] [/TD]
[TD] [/TD]
[TD] [/TD]
[TD] [/TD]
[TD] [/TD]
[TD] [/TD]
[TD] [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD="colspan: 5"]kabina S30 (gvu i radio cd) Yariš, Turska[/TD]
[TD] 2.083,25 [/TD]
[TD] 2.500,00 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD="colspan: 5"]kompresor i kpt vazdušni sistem za prikolicu[/TD]
[TD] 1.083,29 [/TD]
[TD] 1.300,00 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD="colspan: 5"]zaštitni ram sa zglobom - Mahindra[/TD]
[TD] 166,66 [/TD]
[TD] 200,00 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 8"]U cenu traktora je uračunat: PDV, carina, carinski troškovi, servis na 250 radnih sati i garantni rok. [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 8"]Napomena: uplata traktora je u dinarima, obračunata po srednjem kursu NBS za evro na dan uplate.[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Danas sam išao da pogledam jednu Mahindru 7030 sa kabinom u okolini Niša, čovek ga ima 2 godine i sa njim oko 400 sati. Ima za njega samo reči hvale, nikakav kvar do sada, i hvali njegovu nisku potrošnju, brzinu i snagu. Baš moćno izgleda sa velikim prednjim gumama. Vozi se izuzetno lagano, sve je mehanika 4 plus 4 brzine, mokre kočnice... Imao je obične plugove kojima je orao sa rakovicom, imt 756 i 755. Orao je sa ovim 756, 2 brazde, ali ga je izlomio na više mesta, jer kaže da traktor i ne oseti kad zapne i iskrivi ili izlomi plug. Kabina je solidna ali ne baš ekstra zaptivena, najviše rupica ima oko ručica menjača, hidraulike i sl. mada ima prostirke koje ih malo prekrivaju mada to nije idealno. Pali ko mina mada nekom može da smeta što je nešto bučniji i spolja ali i u kabini. Nije to ništa strašno ako ste pre toga vozili naše traktore ali u odnosu na zapadne je ipak više. Jedina veća zamerka je što izlazno vratilo ima samo 540 obrtaja, i nema baš veliku snagu na polugama, oko 1800 kg, što možda nekom može da bude malo. Sve u svemu vlasnik je izuzetno zadovoljan i ima nameru da uzme još jedan.

7030 ima 8+8 brzina a za podizanje nije malo jer ja imam 595 i bez problema diše više od 1000kg tako da mu hidrolika sigurno je jača nego na rakovici 65 jer sam njega imao pa je sad ovaj kupljen umesto njega. A taj jedino može biti samo jači. Znam par njih koji sa 575 nose prskalicu od 650lit.

7030 ima 8+8 brzina a za podizanje nije malo jer ja imam 595 i bez problema diše više od 1000kg tako da mu hidrolika sigurno je jača nego na rakovici 65 jer sam njega imao pa je sad ovaj kupljen umesto njega. A taj jedino može biti samo jači. Znam par njih koji sa 575 nose prskalicu od 650lit.
Ja sam na mojoj ugradio još i pomoćni cilindar pa sad imam problem, nema mesta napred za tegova koliko može da podigne i jedno što je meni smetalo jesu kratke donje poluge koje sam zamenio dužim pa i pored toga hidraulik je super mislim da ću ove zime nešto iskombinovati da postavim više tegova a da se može otvarati i hauba bez skidanja istih. Jedna napomena ja imam 595 DI Turbo a za ove veće neznam nisam stručan.

2wgyljr.jpg

575 Mahindra sa prskalicom od 600l 12 m krila dize i nosi do njive bez problema

Što se tiče menjača za 7030, u pravu ste moja greška, ima 8 plus 8 brzina, smešno je što sam u brzini napisao 4 plus 4. Inače podizna moć zadnje hidraulike , da se razumemo, nije mala, ali kod nekih drugih traktora je veća, mada mislim da, kao što ste i napomenuli, to nije neki problem. E što se tegova napred tiče, on ima 6 tegova po 17 kg, što može da bude malo više, ali tako dolaze a ako neko hoće mora da doda. Takođe na 7030 dolaze jako loši akumulatori, na njih ne daju garanciju, a oni crkavaju posle 1 godine. Inače na ovom traktoru koji sam gledao, posle 2 godine nema kapi ulja, suv kao da je juče izašao iz fabrike.Još jedna dobra stvar je što je prvi servis na 250 sati besplatan, tj. vi kupujete ulje za motor, a filtere i "ruke" daju oni i dolaze na licu mesta takođe bez naknade.

Što se tiče menjača za 7030, u pravu ste moja greška, ima 8 plus 8 brzina, smešno je što sam u brzini napisao 4 plus 4. Inače podizna moć zadnje hidraulike , da se razumemo, nije mala, ali kod nekih drugih traktora je veća, mada mislim da, kao što ste i napomenuli, to nije neki problem. E što se tegova napred tiče, on ima 6 tegova po 17 kg, što može da bude malo više, ali tako dolaze a ako neko hoće mora da doda. Takođe na 7030 dolaze jako loši akumulatori, na njih ne daju garanciju, a oni crkavaju posle 1 godine. Inače na ovom traktoru koji sam gledao, posle 2 godine nema kapi ulja, suv kao da je juče izašao iz fabrike.Još jedna dobra stvar je što je prvi servis na 250 sati besplatan, tj. vi kupujete ulje za motor, a filtere i "ruke" daju oni i dolaze na licu mesta takođe bez naknade.

I dobijaš sve kompletno filtere uz traktor šta je potrebno do 1500rč( filter hidrolike3, filterg goriva6x2, filter ulja motora6, filter vazduha1-1)

• Like
Reagovanja: PKB
#Kristal# To na vašem traktoru je ona jeftinija kabina ili drugi model jer krov lepše urađeno nego na našem.

Kabina na mom traktoru je proizvod Oraslje,ta kabina je iz prve serije.Ta kabina je najslabija tacka na Mahindra traktoru.Tako mi dodje ponekad da je zamenim sa onim eko kabinom ali 1900e kosta pa mi neda zena

- - - - - - - - - -

2godine 400sati pa i ne radi sa njim ništa nemože ni znati kakav je traktor to služi samo da se vidi da ima

Moja Mahindra ima4 godine a ima 1075rc zato sto je treci traktor i radi samo lakse radove

- - - - - - - - - -

Da li neko bere sa 595?Ima li neko ima iskustva sa radom sa dvorednim beracem?
jedne godine sam brao sa mojim 575 i dvorednim nekih 40kj dok je RUS bio u kvaru suva jesen je bila i bere jako lepo samo zao mi ga bilo i vise neberem sa njim

Te Mahindre mi deluju kao ponajbolji traktori kod nas na trzistu kad se uzme u obzir cena i kvalitet.

Po mom mišljenju to su traktori u klasi, ili malo bolji, od naših IMT ali kad su se pravili kvalitetno pre 30 godina. Imaju neka poboljšanja u odnosu na njih, recimo malo bolje kabine, menjači, reverzer, i još nekih sitnica, buka im je skoro kao kod IMT-a, a cena trenutno u klasi naših IMT-a slične snage ili do 20% skuplji od IMT-a. Ko je godinama vozio naše traktore ovo će mu biti jako dobro, a ko je sedeo malo u stranim onda su ovi bučni i zaostali. E sad u pravu su i jedni i drugi po malo, ali generalno dosta masivan traktor, barem serije 6030 i 7030 koje sam ja gledao, mada ni ovi slabiji nisu ništa lošiji, sa malom potrošnjom, dosta snage, servom, isl. Ja sam recimo u konkurenciji kineza, naših i mahindre odabrao mahindru 7030 i nadam se da ću za 2 do 3 meseca postati ponosan vlasnik iste, pa ćemo pisati o manama jer ih sigurno ima, a i o vrlinama, kojih će nadam se biti više.

Nazad
Vrh