MAHINDRA

Ako se ne varam, male Mahindre imaju fabricki ugradjen kompresor a za 6030 i 7030 se doplacuje.
Inace to su cene sa PDV-om. Meni ove male imaju korektnu cenu, sto se bas ne moze reci za ove vece.

Tako je, kod manjih modela je fabrički ugrađen kompresor.

"Fabricki ugradjen" Neodnosi se na fabriku u Indiju nego Agropanonka NS

nb82nm.jpg

Ja još pitao dali i na male traktore oni ugrađuju kompresor a oni ne ti traktori tako dolaze sa kompresorom i zato ima i drugačiji priključak za prikolicu za kočnice. A na veće oni ugrađuju zato se plaća posebno i taj već ima ovaj naš domaći priključak.

I ja sam razmišljao da skratim skroz i onu buđžu da stavim odma na kućište filtera i kako sam merio taman bi stalo ispod haube samo sad je hladno pa mi se ne radi

Ne znam bas ispod haube zbog prasine i prolecnih radova ali idealno bi bilo ispod haube.Mislim da bi skracenje cevi bilo odlicno resenje od prilike 3 cm iznad haube.Dali bi to stetilo usisavanju vazduha?

Ne vidim zasto bi to smetalo usisavanju vazduha?? Koliko IMT 539 sam video da im je skracena ta cev skoro nacisto.. Ja mislim da sve sto je kraca sve je bolje usisavanje,a i sve vise prasine se usisa,zato neki traktori imaju usis iznad kabine...

Dugo sam imao ursusa on je imao kompletan filter ispod haube,doduse uljani (ulje se sipalo u posudu)a Mahindra ima uloske koji se menjaju.Bas me zanimaju vasa misljenja o tom pitanju???Predpostavljam da je ova cev stavljena zbog turbine,ove mahindre koje nemaju turbinu filter im je pod haubom,ali i ovo velike odnosno jace imaju filter vazduha pod haubom,znaci samo ova 595 ima cev iznad haube.

Ja mislim da ne bi mu smetalo ako se skrati cev samo da se montira nazad ona budža šta je na kraju te cevi i ima da ide jedino ponekad da se izduva filter u vremenu dok ne dođe vreme da se menja.

Znam gdje stoji interkuler,ali mozda nije isto da u turbinu udje zrak sa 50 stepeni celzija, ili 20, kazem mozda, nisam bas mjerodavan da sudim o tome.Zato sam na pocetku recenice rekao "mozda".

Interesantno , a ja sam bas hteo da izvedem cev napolje van haube jer moj vazdusni filter je ispred hladnjaka i propeler vuce prasinu .Radi se o 575 mahindri, na haubi ima isti otvor kao turbo samo zacepljen gumom, tu nameravam da izvedem cev u visini auspuha.

Pogledajte šta radi 295 dali ih ima kod nas takvih sa takvim menjačem.

Nece ni biti problema u vezi usisavanja i ja cu jos razmisliti o duzini cevi zbog preglednosti

Nazad
Vrh