LTZ

od 122 do 128 mislim da je a5 format

Savo , ja sam to kuciste volana remontovao prosle godine tj. zamenio gumice i sve polako vratio i radi bez greske.Da nisi slucajno okrenuo klip za 180 stepeni.Ona dva stifta vrati i sve to sklopi slobodnom rukom. Imas li katalog u kome se vidi taj ceo sklop.Da bi mogao da razumes rusku tehniku moras da razmisljas kao Rus.Kako Rusi razmisljaju ? Popiju litar votke i onda prave cudesa.
Mala sala , pozdrav .

koji klip :sta: misliš na cijelu zupčastu letvu ili samo onaj mali klipić u njemu tj. razvodnik

ma imam i katalog , i lako je se sklopio , ali kada sam ga sastavljo logika me je napustila

koliko lufta bi trebalo biti izmedju onih čepova sa strane (matica) i lupčaste letve dali neko zna , ništa tu meni nije jasno :udri:

pokusacu da nadjem negde skener pa da nesto odradimo sa tim uputstvom.

Mislim na onaj veliki tj . zupcastu letvu. Inace i ja sam imao muke , tri dana sam ja rastavljao i sastavljao dok nije proradio . one matice sastavi slobodnom rukom . Zatezi dok ona dva stifta ne upadnu u one rupe na maticama osetis i cujes kad upadnu samo skljocnu.Luft ne mozes ni da povecas ni da smanjis to ti je regulisano samim navojem na kome su matice.

Jel zna neko koji je prečnik vratila prednjeg pogona kod LTZ T40? Ako neko zna, zanima me i od kojeg čelika je napravljeno, kao i koliko snage T40 isporučuje naprijed kada mu je prednja vuča uključena.

MONTOYA je napisao(la):
nije jeftino ni novo
dva zubčanika od 4-te i osovina glavna što ne nju ide konusni zubčanik 250e
Gornja sovina 140e nova gornji zupcanik 4-te 30e polovan donnji zup.4-te 70e nov garnitura dihtunga za zadnji kraj 15e kuciste sa trkacima polovno 200e.

zombie_666 je napisao(la):
Jel zna neko koji je prečnik vratila prednjeg pogona kod LTZ T40? Ako neko zna, zanima me i od kojeg čelika je napravljeno, kao i koliko snage T40 isporučuje naprijed kada mu je prednja vuča uključena.
To znaju samo ruski inženjeri. :haha:

savoris je napisao(la):
a ja imam problem sa kućištem volana , sastavio sam kućište zamijenio gumice ali volan radi samo do pola u desno i do pola u lijevo :sta:
bila je slomljena jedna opruga od onoga razvodnika unutra , zamijenio sam obje (origigi) ali kada sam sastavljao uvidjeo sam neke stvari koje mi baš inisu najjasnije :sta:
luft letve registruje razvodnik i onda daje naredbu ulju da ide lijevo ili desno , ali ona dva štifta koji su u oprugama i koji potiskuju šipku razvodnika jednostavno nisu po mome mišljenju imali dovoljnu dužinu
bili su 23mm i kako sam god mjerkao oni nisu imali nikakvu funkciju , stavio sam 29mm i razvodnik radi ali samo do pola

bem ti ovaj sistem volana nisam u životu vidio goru stvar :udri:

ima li neko veze o ovom sranju :bravo:

iskreno nisam bas razumeo problem, ali da kazem svoje iskustvo. Ja sam menjao gumice pre jedno 3-4 godine posto sam imao cudnu pojavu- hidraulika nije htela raditi, radila je samo kad cimas volan levo desno. I kad sam sastavljao secam se onaj nazubljeni veliki deo (neznam mu ni ime a ni kako da objasnim) kad stavljas na neku ko osovinu sa navojem, taj navoj ima 4 pocetka, na jednom od ta 4 pocetka kad stavis nema lufta, a na ostala 3 ima. Kako sam objasnio ni ja neshvatam svoje objasnjenje, ali nadam se da ces ti nesto skontati. Ako budes rastavljao uslikaj pa cu ti tacno reci koji deo i sta.

Nazad
Vrh