LTZ

zdravo svima,ja sam novi na forumu i redovno pratim sve komentare u vezi ltz i belarus traktora.I sam imam ltz 60 ab tornada od 2006 godine.do sada sam napravio 1200 rh u najtezim poslovima i dosad menjao lamele dva puta,druk lagere tri puta,zupcanike za drugu i trecu i pre neki dan mi otisao i za prvu...Da li neko ima resenje kako da se smanji pritisak na menjac jer ga motor "lomi"?

geometar je napisao(la):
zdravo svima,ja sam novi na forumu i redovno pratim sve komentare u vezi ltz i belarus traktora.I sam imam ltz 60 ab tornada od 2006 godine.do sada sam napravio 1200 rh u najtezim poslovima i dosad menjao lamele dva puta,druk lagere tri puta,zupcanike za drugu i trecu i pre neki dan mi otisao i za prvu...Da li neko ima resenje kako da se smanji pritisak na menjac jer ga motor "lomi"?

Tornado ima motor gotovo isti kao MTZ 80/82, ali mjenjač mu je opet isti ili gotovo isti kao kod LTZ T40, pa ta kombinacija nikako ne moze valjati. Motor je jednostavno prejak i ima previše momenta za tu spojnicu i mjenjač, pa zupčanici stradaju jer ne mogu podnijeti prevelika opterećenja. Tornado trazi veoma pazljivo korištenje, ne smije se "gaziti" kao npr MTZ traktori koji mogu podnijeti baš svašta (pa i onaj Perkins od 100 konja koji ljudi ubacuju na MTZ 52 i 82), ili onako kako ga gazi naš Savoris - danas te vidio moj otac kako oreš tamo kod rijeke prema Janjarima, kaze dere traktor preko njive ko lud, a dims e vijori kao voz da ide :)

kad smo kupovali nismo znali sta je vec smo se vodili iskustvima sa starim masinama iz naseg kraja...U oranju iz pocetka nismo znali,a sada ga bas stedimo i opet ne ide.samo da mu je bolji menjac bio bi nepobediv za teske poslove :cao:.

resili smo ove zime da se posavetujemo sa jednim inzenjerom iz IMK 14 oktobar u vezi menjaca jer kod nas srba sve moze :D.ako nista onda mu ne gine pijaca jer za rad u sezoni ne mogu da strepip da li ce nesto puci.Mada mi je ipak nekako prirastao za srce :cool:.

hehe,da znas :haha:.Pre par dana sam ga uporedjivao sa zetorom 7340 iz 2005 novi tip,orali smo njivu do njive,crnu smonicu sa blagim usponom i sa dvobraznim obrtacima slicnih dimenzija,rusa sam vozio lagano dok je ovaj hteo da se dokazuje jer vozi kao radnik i opet nije mogao brze da zavrsi :cool:.

LTZ T-40 je napisao(la):
Jedno pitanje. Kako rasiriti i spustiti ltz t40 i da li je to uopste moguce.

Što se spuštanja tiče, to nazad nije problem, samo "okreni" bočne reduktore za jedan ili dva zavrnja, ali za naprijed ne znam. Širenje naprijed nije problem, samo popustiš zavrnje i izvučeš osovine, a za nazad ne znam.

POzzz ja sam nov naforumu pa me zanima nesto u vezi ruskih traktora.Imam t 40 bez duple vuce pa me zanima gde mogu da nabavim prednju vucu i posto sam u sumadiji trebala bi mi poteznica za jednoosovinke >HVALA U NAPRED :sta:

zombie_666 je napisao(la):
LTZ T-40 je napisao(la):

Što se spuštanja tiče, to nazad nije problem, samo "okreni" bočne reduktore za jedan ili dva zavrnja, ali za naprijed ne znam. Širenje naprijed nije problem, samo popustiš zavrnje i izvučeš osovine, a za nazad ne znam.

nazad nemoze zbog blatobrana, blizu je jako. Postavicu sliku samo da nadjem

EDIT. nemam od svoga sliku, ali ima manje mesta nego ovde
http://www.google.rs/imgres?imgurl=...Xxc0B&esq=11&page=1&ndsp=8&ved=1t:429,r:0,s:0

LTZ T-40 je napisao(la):
što se dizanja i spuštanja tiče to 'ladno zaboravi

širenje se se radi okretanjem srca felni i probacivanjem kroz obruč felne

Imali neko ideju kako da skinem onaj produzetak od kardana valjda je zapeko ili nesto drugo nece nikakoooo

savoris je napisao(la):
LTZ T-40 je napisao(la):
što se dizanja i spuštanja tiče to 'ladno zaboravi

širenje se se radi okretanjem srca felni i probacivanjem kroz obruč felne

i mislio sam da ce tako biti, sirenje i nije toliko potrebno, mislio sam ga spustiti posto mi je bas visok.

ma kakvi visok , pogledaj ti njemu tačku težišta a ne limariju ::namigivanje::
ako ti je baš frka stavi mu tegove na zadnje točkove i malo ga proširi , to će mnogo da ti doprinese stabilnosti

nego konačno i ja danas završih mehanički dio oko moga T40 , malo sam se vozikao sa njime možda se sutra odfuram do sela da dovezem neke trupce
ostala je još signalizacija da se uradi pošto sam danas popizdio i sve kablove isjekao , to ću polako na tenane da uradim sada kada krenu kišni dani

nije mi frka, znam coveka koji je sa njim kosio bent, kaze nemoze se tako lako prevrnuti, ali covek dobija lazni utisak kad je visoko u njemu.

Nazad
Vrh