LTZ

od 122 do 128 mislim da je a5 format

Savo , ja sam to kuciste volana remontovao prosle godine tj. zamenio gumice i sve polako vratio i radi bez greske.Da nisi slucajno okrenuo klip za 180 stepeni.Ona dva stifta vrati i sve to sklopi slobodnom rukom. Imas li katalog u kome se vidi taj ceo sklop.Da bi mogao da razumes rusku tehniku moras da razmisljas kao Rus.Kako Rusi razmisljaju ? Popiju litar votke i onda prave cudesa.
Mala sala , pozdrav .

koji klip :sta: misliš na cijelu zupčastu letvu ili samo onaj mali klipić u njemu tj. razvodnik

ma imam i katalog , i lako je se sklopio , ali kada sam ga sastavljo logika me je napustila

koliko lufta bi trebalo biti izmedju onih čepova sa strane (matica) i lupčaste letve dali neko zna , ništa tu meni nije jasno :udri:

pokusacu da nadjem negde skener pa da nesto odradimo sa tim uputstvom.

Mislim na onaj veliki tj . zupcastu letvu. Inace i ja sam imao muke , tri dana sam ja rastavljao i sastavljao dok nije proradio . one matice sastavi slobodnom rukom . Zatezi dok ona dva stifta ne upadnu u one rupe na maticama osetis i cujes kad upadnu samo skljocnu.Luft ne mozes ni da povecas ni da smanjis to ti je regulisano samim navojem na kome su matice.

evo ovo ako ti nesto znaciIMG]http://i54.tinypic.com/2jccvao.jpg[/IMG]
15yhdec.jpg
14sjlw1.jpg

Jel zna neko koji je prečnik vratila prednjeg pogona kod LTZ T40? Ako neko zna, zanima me i od kojeg čelika je napravljeno, kao i koliko snage T40 isporučuje naprijed kada mu je prednja vuča uključena.

MONTOYA je napisao(la):
nije jeftino ni novo
dva zubčanika od 4-te i osovina glavna što ne nju ide konusni zubčanik 250e
Gornja sovina 140e nova gornji zupcanik 4-te 30e polovan donnji zup.4-te 70e nov garnitura dihtunga za zadnji kraj 15e kuciste sa trkacima polovno 200e.

zombie_666 je napisao(la):
Jel zna neko koji je prečnik vratila prednjeg pogona kod LTZ T40? Ako neko zna, zanima me i od kojeg čelika je napravljeno, kao i koliko snage T40 isporučuje naprijed kada mu je prednja vuča uključena.
To znaju samo ruski inženjeri. :haha:

savoris je napisao(la):
a ja imam problem sa kućištem volana , sastavio sam kućište zamijenio gumice ali volan radi samo do pola u desno i do pola u lijevo :sta:
bila je slomljena jedna opruga od onoga razvodnika unutra , zamijenio sam obje (origigi) ali kada sam sastavljao uvidjeo sam neke stvari koje mi baš inisu najjasnije :sta:
luft letve registruje razvodnik i onda daje naredbu ulju da ide lijevo ili desno , ali ona dva štifta koji su u oprugama i koji potiskuju šipku razvodnika jednostavno nisu po mome mišljenju imali dovoljnu dužinu
bili su 23mm i kako sam god mjerkao oni nisu imali nikakvu funkciju , stavio sam 29mm i razvodnik radi ali samo do pola

bem ti ovaj sistem volana nisam u životu vidio goru stvar :udri:

ima li neko veze o ovom sranju :bravo:

iskreno nisam bas razumeo problem, ali da kazem svoje iskustvo. Ja sam menjao gumice pre jedno 3-4 godine posto sam imao cudnu pojavu- hidraulika nije htela raditi, radila je samo kad cimas volan levo desno. I kad sam sastavljao secam se onaj nazubljeni veliki deo (neznam mu ni ime a ni kako da objasnim) kad stavljas na neku ko osovinu sa navojem, taj navoj ima 4 pocetka, na jednom od ta 4 pocetka kad stavis nema lufta, a na ostala 3 ima. Kako sam objasnio ni ja neshvatam svoje objasnjenje, ali nadam se da ces ti nesto skontati. Ako budes rastavljao uslikaj pa cu ti tacno reci koji deo i sta.

Nazad
Vrh