LTZ

moguće je da nisam dobro uzubio , i sada mi tu nema nikakve logike u principu rada toga sklopa :udri:

pozicija 28 su te matice sa 4 početka
pozicija 44 je zpčasta letva
a pozicija 22 je podloška koja ide izmedju 28 i 44
e sad , luft koji treba da bude izmedju pozicije 28 i 44 se odražava na razvodnik pozicija 29 i on odredjuje kuda će ulje ići
e izgleda da sam ja promašio taj luft , previše sam ostavio izgleda

sada kada malo bolje pogledam čini mi se da ima neke nazovi logike u ovome sklopu (jebo mu mater onaj koji ga konstruiso)

103.gif

deo 44 nailazi na deo 28 ako se dobro secam. Deo 28 ima na pocetku ko navoj. Taj navoj ima 4 pocetka i kad sastavljas samo jedan od ta 4 pocetka je odgovarajuci. Uglavnom tako nesto davno je to bilo a i ja sam onda imao 12 godina pa se secam samo kroz maglu. Danas cu da pricam sa tatom koji je to radio pa ti javim kako i sta.

Zna li neko na t40 sa prednjom vucom na prednjem tocku da li se lezaj na tocku doteze ili se menjaju lezaji posto tocak klima samo sto nije spao?

zombie_666 je napisao(la):
Jbga Savo, kad ti ne mozes da sredis tog rusa.... :udri:

ma ja nemam vremena za njega , upravo sam se bacio na sredjivajne moje 52ke sada kada nemožem u šumu
kada nju doverem u red onda je on sledeće jer će mi vjerovatno trebati za zimu ako budem radio u šumi morat ću sa 2 duplaka pošto su uslovi perverzni ::lose::

pa ja ću da popizdim sa ruskim kućištima volana :udri:
opet sam rastavio i sada pravilno sastavio kućište na ovome govnaru i opet ne radi hidraulika :zli:

moram spojiti kućište volana na vladimircovu pumpu jer mi se čini da na ovom LTZu zeza ili pumpa ili prioritetni ventil
a sve su šanse da ću staviti orbitrol da se riješim bijede oko kućišta volana , a ako budem ostavljao sebi ovaj traktor onda orbitrol ide na njega 1000%

u odnosu na mtz koji je dosta kompliciran oko volana ovaj je zivo zlo,a i kad mjenjas obloge kocnica isto je dosta sarafanja

e danas sam dolijao ovom živom zlu :D
volan radi uredno i bez greške , da bi otklonio problem morao sam da pozajmim hidraulični sistem od vladimirca
ništa bez vlatka :D

abcd0012.jpg

čak sam se malo i vozikao danas sa njime , iskreno svidja mi se raspored brzina koje bi se koristile za presovanje i jednoredni berač tako da postoji mogućnost da ovaj traktor (iako mi se nešto pretjerano ne svidja kao model) ostane kod mene

ima li neko možda onu ćulu što ide nazad da se produži kardan ?

i zna li neko koliki pritisak treba da bude u hidrauličnom sistemu ovog volana ? ja sam za sada stavio do 90 bara , vidjeću kako se ponaša pa ću onda vidjeti šta dalje

ima komšija taj tulac za produživanje kardana
samo mu se kotrlja po dvorištu a ltz je davno prodao
pitaću dali prodaje

moj je imao kardan sa 8 ripni pa smo isto ubacili redukciju home made,komad izbusen glodalicom i rupe prije toga izbusene da ripne sjedaju u njih,na to navaren komad kardanske osovine od imt i to je to malo ima lufta ali radi

kod ovog je bio sa 8 pa smo morali ,bio je 10 god star i bila je plastika na kardanu jos,ja probam nataknut kardan od prikolice ali neide,ni nakraj pameti mi nije bilo to dok nisam skuzio,inace traktor je kupljen u hr i to 93god novi

kako sam ja čuo za te traktore sa takvim kardanom je da su predvidjeni za neko drugo tržište sa nekim drugim standardima :sta:

neznam ali je tako i nema spore brzine o cemu smo vec raspravljali,definitivno jer je getriba bila na stolu,pukla su dva zuba na zupcaniku od prve brzine i jos tri zupcanika su bila ostecena

Nazad
Vrh