LTZ

Savo, imam ja katalog za T40, vide se svi boziji dijelovi, upravo ga uploadujem, sačekaj malo, OK?
Post je spojen: [time]понедељак, 20. септембар 2010. 13:23:58 CDT[/time]

9943lu.jpg

(Slika je velika, valjda to nije problem :) , Savo klikni na nju i Open in New Tab da je vidiš u punoj veličini)

evo našao sam katalog

hvala zombi na trudu :ppozdrav: u svakom slučaju

tačno kao što sam i mislio fali jedan dio :udri:
ovaj naricnovani dio koji se nalazi u crvenom kvadratiću jednostavno ne postoji na traktoru :udri:
i onda cijeli snop može da ''trčkara'' i pravi nevjerovatan zvuk kao da se cijeli mjenjač raspada

konica.png

i ja imam t -40 ali noviji,93god i nema te rucne niti sporih brzina i ima rotcionu bos pumpu,imao sam slican problem ko savo u prvoj brzini je poceo tuckat,otpustila je matica na spojnickoj

mtz82 je napisao(la):
i ja imam t -40 ali noviji,93god i nema te rucne niti sporih brzina i ima rotcionu bos pumpu,imao sam slican problem ko savo u prvoj brzini je poceo tuckat,otpustila je matica na spojnickoj
pa ima li reverzer , znači da sve brzine idu na rikverc :sta:

reverzer ima,skroz gore ide unatrag,na mjenjacu skroz dole lijevo ima rikverc kao zasebnu brzinu,nasuprot 4 mislim da to stariji nemaju

da moj ima nasuprot 4,ona je skroz dole desno,prva je iznad nje desn a nasuprot prve je spora brzina(pise 3 na plocici)

ima li neko iskustvo sa ubacivanjem kamionskih motora od 80-ak konja u t40 cuo sam da su to neki radili

kompresor dobija ulje iz mmenjaca,vazduh ,bem li ga pogledacu.Nivo ulja,ispod ulaznih vrata na bloku menjaca imas dve srafa kluc 12 malo dijagonalno postavljene to ti je min max.A sto se tice kocnica imas sa zadnje strane kod oba tocka imas ispupcenu deklicu koja se skine i zatezes pojaseve.

treba daje ovde negde ne tako davno vec pisano o tome, pored 200 obrtaja vise ima jos nesto mislim da je bilo reci o radilici

a ja imam problem sa kućištem volana , sastavio sam kućište zamijenio gumice ali volan radi samo do pola u desno i do pola u lijevo :sta:
bila je slomljena jedna opruga od onoga razvodnika unutra , zamijenio sam obje (origigi) ali kada sam sastavljao uvidjeo sam neke stvari koje mi baš inisu najjasnije :sta:
luft letve registruje razvodnik i onda daje naredbu ulju da ide lijevo ili desno , ali ona dva štifta koji su u oprugama i koji potiskuju šipku razvodnika jednostavno nisu po mome mišljenju imali dovoljnu dužinu
bili su 23mm i kako sam god mjerkao oni nisu imali nikakvu funkciju , stavio sam 29mm i razvodnik radi ali samo do pola

bem ti ovaj sistem volana nisam u životu vidio goru stvar :udri:

ima li neko veze o ovom sranju :bravo:

imam ja negde rusku svesku za stelovanje toga, samo je treba naci

Savo sad ces ziveti 103 godine mesto 100.I ako ti nesto znaci pored sveske sam nasao i rezervni daljinski od centralne na kolima.Ostadose majstori bez 10e kad mi daljinski popizdi.E sad, sveska je nadjena,ali ja da prevodim neumem niti zelim da probudim te frustacije u meni od pre neku godinu.
Skener nemam, jedino ako te put nanese za Novi Sad pa da se cujemo.

Nazad
Vrh