Lovačka tema

i mi smo danas isli nije lose 2zeca i 3fazana

dsc0426.jpg

dsc0422.jpg

dsc0433.jpg

Мене је јуче баш хтело.

dsc0438.jpg

На жалост, не знају сви да користе фотоапарат. :sjasi:Поред ових са слике, захваљујући Кети је било још 2-3 одстрела. Једног петла сам погодио, али не довољно тако да је пао и отрчао на ногама. Нисам успео да га нађем и поред све добре воље.

Прошле недеље нисмо нашли петла, али ове сам успео да подмирим пола групе. :osmeh:

Danas sam kombajnirao neke kukuruze a lovni dan pa došlo pet lovaca. Švrljali okolo sa nekoliko pasa i jednom dođoše dvojica do mene i žale se da su imali dobru priliku za odstrel divlje svinje nekih 100 m od mjesta gdje radimo. Ja od buke nism ni čuo da je neko pucao. Čovjek tvrdi daje pucao na svinju koja je stajala jer se branila od napada pasa. Udaljenost 15-20 m. I ništa . Ili je promašio ili je odnijela i preplivala Unu. Otišli su razočarani a nakon nekoliko sati fazani samo izlijeću. Vidio sam oko 10-tak lijepih reponja. U jednom trenutku pred kombajnom izađe zec. Polako skakuće i ide pravo prema meni. Ja stojim a on tek kad je prišao na oko 3 m onda me ugleda i isto tako polako se okrenu i odskakuta nazad u kukuruz. Da sam se kretao možda bi se dao u trk a ovako je baš pozirao da ga mogu dobro pogledati. Eto nisam bio u lovu a vidio sam dosta divljači. Juče dvije srne i nekoliko fazana. Za ova dva dana vidio samo jednu ženku fazana. Ostalo reponje u punom sjaju.

Ima li neko iskustva sa zastavinim poluautomatskim karabinom 7,62x39 mislim da je oznaka lpk 96. Kako su se pokazali i za koje pare moze da se nadje takva puska
Imam je ja nije losa za lov predatora i srnece divljaci do max 200m za nesto krupnije tipa d.s. nije mada moze da posluzi za odstrel nazimadi i dosta je precizna a cene su sarekolike zavisi kako je odradjena od 250-450evra!

Ja planiram da se uclanim u nase lovacko drustvo i lovio bi iskljucivo lisicu sakala... Za sta kazes da je ta puska dobra. Kod nas i nema divljih svinja sem kad retko nalete u prolazu. Jos jedno pitanje , da li je u Vojvodini ukinita zabrana lova na jazavca

Ja planiram da se uclanim u nase lovacko drustvo i lovio bi iskljucivo lisicu sakala... Za sta kazes da je ta puska dobra. Kod nas i nema divljih svinja sem kad retko nalete u prolazu. Jos jedno pitanje , da li je u Vojvodini ukinita zabrana lova na jazavca

Uzmi Zastavin mini-mauzer u kalibru 223 Remington, i nema glava da Te boli.

To je tezak karabin za lisicu i sakala ,poslusaj prethodni savet.
Na jazavca je jos na snazi zabrana lova.

Ako ces da lovis lisicu i sakala onda ti je i moj predlog 223r!

За лисицу и шакала можеш било који од оних што сте овде споменули, с тим да и ако узмеш неки мало јачи и разбијеш их, није штета јер се не једу.

Имаш ОК избор калибара и код нас, па све зависи од твојих афинитета.
Неки од калибара:
22-250
.223
.243
6,5х57
25-06
.270
7х64
30-06
8х57
9,3х62

Не убија калибар, него погодак. А одмах поред поготка је тип зрна, па тек онда калибар.

Kolege lovci dobar pogled vima koji idu danas u lov!:bravo:Mi danas lovimo zeca kojeg jedva ima jbg i dalje je banda na vlasti::lose::

Nazad
Vrh