Lovačka tema

И какво је то правило без ремена, у ствари и шта је то ремен?
krstixf7.gif

dsc0467.jpg

Ћалов фазан са мојом "сивуљом".
Ја сам се данас вратио кући једини без улова, али ми је први пут да у опште не марим толико што нисам имао прилику да пуцам.

А ево и Милоша, овај пут није упао у ничији кокошињац. :haha:

imag0122.jpg

А зајебанција је била на највишем могућем нивоу. :haha:

Е спремимо паре за психијатре уколико прође овај предлог:
"Stav 1. člana 24. Zakona o oružju i municiji menja se i glasi:
„Oružni list, odnosno odobrenje za držanje oružja, oružje i municiju nadležni organ oduzeće ako nastupi koji od razloga iz člana 8. st. 1. i 2. ovog zakona ili ukoliko vlasnik oružja ne priloži lekarsko uverenje o psihofizičkoj sposobnosti da poseduje i rukuje vatrenim oružjem, koje nije starije od mesec dana, Ministarstvu unutrašnjih poslova - organizacionoj jedinici u opštini na čijem području ima prebivalište najkasnije u roku od godinu dana od dana stupanja na snagu ovog zakona ili na svakih narednih pet godina.“."
Предлагачи су: narodni poslanici Srđan Miković, Gordana Čomić, Nataša Vučković, Vesna Marjanović, Srđan Milivojević i Nenad Konstantinović

Sutra u lov sa kalibrom 16.:osmeh:

Никад више!:haha:

Јутрос на зборном месту кренемо нас четворица у групи са једним одраслим псом и једним кучетом. Убрзо нам се придружује још један колега и тако нас петорица, а један пас. Искрен да будем, очекивао сам да ћемо досегнути до 3 петла и да нећемо она преостала два моћи никако да нађемо. На крају испаде да смо се сви фино подмирили и то са дивљацима, не оним пуштаним "кокошкама". Што је још лепше, све смо то одстрелили у близини села, нисмо морали да подбијамо ноге, а некима је то и одговарало после синоћног банчења. :osmeh:

dsc0480.jpg

dsc0483.jpg

dsc0486.jpg

dsc0491.jpg

dsc0493.jpg

А онда сам коначно нашао жртву да и мене слика, пошто никада немам слику на којој сам и ја. ::suncanje::

dsc0497.jpg

Од пет петлова само један је запевао. Три је Кети подигла, а друга два су искусно полетела иза леђа, али је сва срећа ту била положара да им пресуди. :haha: Било је и четири лепа апорта, тако да могу рећи да је ловни дан био баш добар. :cool:

Pozdrav ja volim lov i idem cesto ja imam karabin vincester 308
Лепо, верујем да нећеш остати на једном калибру. Мада, за лов је најбитнија добра екипа. Ја сам због неодговорних чланова одустао од лова а када сам се припремао да постанем ловац као ентузијаста сам набавио следеће калибре: 30-06 Спрингфилд, 7 Рем. Маг. и 7,62 х 39 (за дострељивање дивљачи 357 Маг. са цевком 6"); од неолучених цеви у калибру 12 ту је била положара Застава, бокерица ИЖ 27 са ејекторима и пумпарица Мозберг 835 Улти-Маг (патрона дужа за 13мм од магнума али то је било због лова барских птица челичном сачмом па да се компензује губитак). У Крагујевцу сам био резервисао и карабин 375 Холанд Холанд али су ме, због моје конституције, убедили да га не купујем јер је прејак а практично је то најмањи тропски калибар (велика енергија трзаја).

фина збирка, само штета што код нас није закон као у нормалним земљама да се могу носити и кратке цевке за самилосни хитац.

иначе .375 h&h није најмањи тропски калибар, има мало мањи. нпр 9,3х62.

фина збирка, само штета што код нас није закон као у нормалним земљама да се могу носити и кратке цевке за самилосни хитац.
Некад је могло. Чак смо без проблема увозили опрему и материјал за рилоудинг. У клубу смо користили РЦБС опрему за дисциплине са централним паљењем а ја сам код куће имао Хорнадијеву пресу за патроне којом сам могао једним потезом ручке да обавеим све операције на кружном току од избијања каписле до затварања патроне. Тако смо имали квалитетније елаборације за 70-80% нижу цену.

Тај баш није имао среће. Дуго смо већали да ли је пао од страха или...:osmeh:

Али сте зато оног другог, што вам истрчао под ногама, фино испратили. Када сте почели да се и дерете између пуцњева, одмах ми све било јасно шта се дешава са друге стране трња. :haha:

Nazad
Vrh