Lovačka tema

Сремачка шицара: 2 јајета и флаша.
Прво јаје на 10-15м, друго на око 30-35м и флаша на неких 70м. Немојте ме држати баш тачно за бројке.

Глинени голубови: 10 комада.

Цена и једне и друге дисциплине је 500 динара. Биће обезбеђен ручак за госте. Награде ће бити новчане у зависности од броја уплата.

Сви су добродошли. Надам се да ћемо се видети у Доњем Товарнику, општина Пећинци 14.07.2012.
Да приближим мало некима који никад нису чули за моје село. Шабац 30км, Београд 45км, Нови Сад 55км, Рума 30км, Сремска Митровица 45км. Ако неко буде желео и помоћ у виду карте, није проблем и то да одрадим.

Dolazim da prangijam....

Od kad sam zimus imao masakr u golubarniku izvestio sam se u lovu gamadi kao sto su kuna i tvor, od februara do sad sam uhvatio i na licu mesta izvrsio presudu na čak 5 primeraka ove stetocine. Uhvatio sam dve kune od kojih je jedna pala pre dva dana i 3 tvora. Ako nekog interesuje i ima problema sa ovim stetocinama kad stignem mogu da okacim sliku zamke pravljene od slamoresa od kombajna. Inace prva uhvacena kuna belica je bila kapitalka(muzijak), duga 83 cm od vrha njuske do kraja repa.

Они који су хтели доћи на шицару, надам се да су остали при томе и да се видимо данас! :ppozdrav:

Panonac, зато што је твој кукуруз слађи од осталих. Обично је то случај са белим кукурузом. Претпостављам да је твој бели, а остали жути. А да о кукурузу шећерцу и не причам. Милош је приметио колико му такав кукуруз рађе једу домаће свиње, а свиње су свиње, биле оне дивље или домаће.

Pozdrav ljudi, molim vas za jedan odgovor, koliki rov srndać ne može da preskoči? Dobar pogled!

Ovo dejuje kao pitanje iz kviza, neznam tacan odgovar, neznam ni dal je to nekad neko uspeo da izmeri al on je veoma misicav i spretan pa mu je 4-4,5 metara sala. Pogotovo ako je u nevolji,
Ako neko od kolege lovaca zna precizniji odgovor neka pomogne.

Hvala techo, da pojasnim o čemu se radi, u dnu parcele za voćnjak imam pusto korito neke davne vode, puno mulja i drugih čuda a preko je šuma. Kako ide celom dužinom parcele, dobrih 300 metara, pitam se da li bih mogao uštedeti na ograđivanju ako taj rov produbim/proširim, čisto da ih obeshrabrim da prelaze. Širina cca 2m.

Srne su i veoma dobri plivaci i vise puta sam ih video u preplivavanju Drine , tako da rov nije neka prepreka za njih.

Kolege jel se spremate za prepelice? Mi smo iskoristilo ovo zahladjenje za jedan manji kondicioni trening

MArka na mlade fazane koji su vec fino porasli, jos malo pa ce se raspoznavati polovi

Inace je stanje sa prepelicom razocaravajuce malo je ima.

Poslednja izmena:
Има на интернету снимак срндаћа који препливава Дунав на другу страну. Момци снимали из чамца.

Ја се надам да ће опет киша у Понедељак, Уторак па да и ја изведем моју кују мало на терен. Како чујем од других, препелице има али је по кукурузу, соји и сунцокрету. У дебелој ладовини.

---------- Poruka napisana u 15:08 ---------- Prethodna poruka je at 15:05 ----------

Чим сам дошао са мора, отишао сам да обиђем њиву да видим у каквом је стању. Читава хаварија по њиви. Колико су ми изрушиле кукуруз, толико су и сунцокрет. Вероватно су у недостатку кише пили сок из ружа сунцокрета.

dscn1773-copy.jpg

Ово на слици је само мали део оног што је направљено на њиви.

Нормално, одмах сам отишао и извадио дозволу не бих ли успео да заштитим њиву. Синоћ у вечерњем лову нас четворица на мојој њиви, али се ништа није чуло. Отишли смо кући и вратили се касније у јутарњи лов. Кум је чуо да свињче иде кроз сунцокрет, улази у соју и иде према курузима где смо ми чекали. Само што је ставио пушку у згиб рамена и чекао да приђе, колега са десне стране упали фар и зачу се пуцањ. Уследила је потрага, али нигде крви. Одвукао је 50м у кукурузе. Тек 10-ак метара од њега смо видели крв и тако га нашли. Прошао је кроз целу дуж њиве, нама тројици иза леђа, неполомивши ни један кукуруз. Када нас је осетио, кренуо је да истрчи напоље, али га је колега дочекао.

dscn1791-copy.jpg

Nazad
Vrh