Lovačka tema

Pozdrav braco,nisam stigao da se javim,u nedelju odstreljeno 50 zeceva i 30 petlova,lov bio do muda,vreme takodje a bilo i gostiju,ja se nacefleiso kao konj,kakilo me strasno gadjanje,jbg nisam dzabe sampion u letecim metama,salim se.
Vidim da diskutujete o municiji,ja koristim 10tku prva cev,8cu druga,IZ 12 u 16kal,nebitno zec fazan,sad sta je bolje mogo bi da pricam do zore,a sportski je i promasiti,mislim sta bi lovili kad bi sve odjedared pogodili:ppozdrav:

Prava sportska kombinacija....:ppozdrav:

@bato87
Joj pusti budalu,trcao je i uzduz i popreko,skoro svakog zeca je aportirao,a na fazanu je radio kao doxa,prva dva petla promasim iz marke,kljuse pomislio da sam na strelistu pa kao aaa bumm(mislim tu me bas nije kakilo),a zato ostala dva skolski povedem i tup.

prva dva petla promasim iz marke,kljuse pomislio da sam na strelistu pa kao aaa bumm(mislim tu me bas nije kakilo)
:haha::haha::haha:
Ja u nedelju metka nisam opalio, jednostavno sam isao da uzivam, od 7-10 isao sa jednom postavom, a od 10 do 13 sa drugom, cisto da istrcem sve kerove jer je bio poslednji lovni dan, odnosno mozda bude jos jedan za novu godinu na fazana.
E sta se jos desilo u nedelju, dize se fazan i leti prema naselju, niko ne puca zbog bezbednosti i onda samo vidis budala udari u zicu od dalekovoda i pade mrtav, e sto ti je sudbina!

Ma ludak i to neki matorac crveni se. Digao se iz nekog potoka i ja nisam mogao pucati i ode visoko preko nekog rastinja prema naselju i ja vise i nisam obracao paznju, kad ovi moji nesto se cuju pricaju, traze nesto i eto ti ih idu sa fazanom, ja stao gledam i ne mogu da verujem, kako mu je bilo sudjeno tako je i zavrsio.

Otkud to,mi lovimo fazana do 31 januara bez prekida.
Joj umalo i ja da nagazim u lovu al ne od struje nego u potkovici,i to od 4ke,jbg stari lovac pa nosi jacu municiju,ponese ga zec kad iskoci i ludak direkt naspram mene raspali,al sam igrao kao Dzej.

Da,da,sta kaze na kraju...dzm:haha:
Ma mozda i jesam,mnogi me nevole zbog mog rezima u sekciji,svi bi da love a odrzavanje lovista nula,kad se lovi zec svi su tu a hranilice,predatori nula,nema niko vremena da baci koji klip,pogleda ranilicu,pokosi travu oko nje,svi bi da love a nece da ulazu,posle mi kuka kako je obio noge loveci,a moze da lovi kao grof.

e sta mi se u nedelju desi gledam ja onako zamislio se kad preko puta protrcas srna jednu godinu stara jer je bilo vidi se neiskusna i mlada
uleti u ogradjeni dio njive sa 3 strane poce se zabijati u zicanu ogradu nemoze nigdje u ugao se jadnica zavukla a ja i komsija gore da vidimo ona se tek tada prepade poce da se oglasava mi je zamalo ne uhvatismo nismo to htijeli
stojali da vidimo i da joj pomognemo da se ne zaplete
a ona kad vidje odma se uhvati trka pa pravi izmedju nas preko puta jedne njive i u sumu

Поздрав и овде!

Да допринесем мало овој теми, неке слике из архиве.

imag0557-copy.jpg

imag0520-copy.jpg

p1060144.jpg

Мој нови помоћник у лову, Кети стара 3 месеца.

ketti.jpg

ketti2.jpg

p1060447.jpg

p1060461.jpg

imag0624.jpg

Nazad
Vrh