Lovačka tema

koriste krupniju sacmu za zeca, vecina 6-cu
Кад кажеш 6-туцу то је некад подразумевало, у свету, 5 различитих пречника сачме. Кад сам то прочитао почео сам да користим само мм мере. Верујем да је ЕУ и то унифицирала па је сад мање тих ознака.

Ja se nebi složio sa tim,šestica je idealna za zeca(kada je toplo onda osmica)
Jel sa krupnijom sačmom sesmanjuje broj ranjene divljači.(manje zrna treba da pogodi divljač da bi bila odstreljena):ppozdrav:

Znam i ja dosta lovaca koji koriste 6-cu, u prvom redu moj matori, ali ja sam prezadovoljan ucinkom trapa, kada je hladnije vreme onda 10-ka. Da se razumemo pucam na maloj daljini obicno iz marke kera, dosta sam vremena proveo na strelistu pucajuci na golubove dok jos i nisam bio lovac pa mi je ostalo brzo pucanje i volim da brzo pucam.
Eto moja praksa je pokazala da sa trapom i 10kom mogu sa veliki uspehom da lovim zeca.

Vec sam pisao nekada, sasvim malo vecina se zadrzi ispod koze, tako da su ostecenja gotovo nikakva. Probaj nekada kada budes imao priliu pa ces videti rezultat, ja mislim da ces biti prezadovoljan. Uglavnom ostecenja su manja nego sto to ucini krupna sacma. Gulim zeceve odstreljene sa obe vrste sacme, kao sto rekoh matori lovi sa 6-icom, pogotovu su velika ostecenja kada se na zeca puca krupnijom sacmom na maloj daljini, bukvalno ga razvali i to je za mene uzaludno unisten zec jer se malo sta moze od njega iskoristiti

Pa pucam na neku daljinu od 20-ak metara, ja licno volim zec kao zivotinju i retko pucam na njega, samo u izuzetnim slucajevima kada je pas bas morao da se potrudi da ga nadje, pa pucam da bih ispostovo psa. Jednom sam prisustvovao kada je zec ranjen i kada je poceo da ispusta svoje krike brate ja se najezio u pm i lov i zec i od tada redje pucam na njega ali i dalje volim taj lov. Na sljuku sam iz istog razloga prestao da pucam jer je ona kraljica sume za mene, dosta je dobro kerovi rade ali je zadnje dve godine pustam da ode. Jednostavno da bih bio dobar i kompletan lovac moras postovati divljac. :ppozdrav:

Koja ti je puska?? Ja moju april, maj, jun i jul ne vidim ocima, od kako pocne lov prepelice redovno je cistim posle svakog lova, posebna je prica sada u jesen i zimi u lovu na patke i stetocine, gde dosta vlage ostaje na i u cevima, kvalitet oruzja nije kao sto je nekada bio pa ako ostavis vlaznu pusku vrlo brzo pocinje da korozira.

2vmiv6c.jpg
Bereta ES 100

Cistim bukvalno posle svakog lova
И 48 сати после пуцања друго чишћење. Због великог притиска и високе температуре продукти сагоревања се увуку у микро поре и како се цев хлади тако се оне скупљају и истискују прљавштину па је треба накнадно очистити. Ово не би требало прескочити нарочито код олучених цеви јер је нагризање велико. Без обзира на пуцање свака три месеца извадити из сошке, ормара, футроле и очистити.

Pozdrav braco,nisam stigao da se javim,u nedelju odstreljeno 50 zeceva i 30 petlova,lov bio do muda,vreme takodje a bilo i gostiju,ja se nacefleiso kao konj,kakilo me strasno gadjanje,jbg nisam dzabe sampion u letecim metama,salim se.
Vidim da diskutujete o municiji,ja koristim 10tku prva cev,8cu druga,IZ 12 u 16kal,nebitno zec fazan,sad sta je bolje mogo bi da pricam do zore,a sportski je i promasiti,mislim sta bi lovili kad bi sve odjedared pogodili:ppozdrav:

И 48 сати после пуцања друго чишћење. Због великог притиска и високе температуре продукти сагоревања се увуку у микро поре и како се цев хлади тако се оне скупљају и истискују прљавштину па је треба накнадно очистити. Ово не би требало прескочити нарочито код олучених цеви јер је нагризање велико. Без обзира на пуцање свака три месеца извадити из сошке, ормара, футроле и очистити.
Nisam ovo znao, hvala na informaciji. Imam drugare koji se ''profesionalno'' bave gadjanjem letecih meta, disciplina trap, i posle zavrsenog takmicarskog dana ciste pusku, ostavljaju u kofer i ne diraju je do narednog takmicenja.
ja se nacefleiso kao konj,kakilo me strasno gadjanje,jbg nisam dzabe sampion u letecim metama,salim se.
Ma djavola bih ti se ispucao da nije bilo kera da odradi posao, ti si trebao samo da pogodis a na njemu sve ostalo ahahah :))))

Nazad
Vrh