Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Vazdušna puška spada u streljačko a ne lovačko oružje i dozvole bi trebalo da se izdaju jedino klubovima. Međutim, uvek ima izuzetaka pa sam tako imao prilike da čujem, kad su u policiji pitali jednog seljaka šta će mu vazdušna puška, ovaj odgovorio da bije miševe i pacove po ambaruPosto se krecu cene vazdusnih pusaka,ne treba mi neka skupa,nego neka koja ce biti dovoljna da makne goluba.
I ja sam ispalo 25 komada.
Vazdušna puška spada u streljačko a ne lovačko oružje i dozvole bi trebalo da se izdaju jedino klubovima. Međutim, uvek ima izuzetaka pa sam tako imao prilike da čujem, kad su u policiji pitali jednog seljaka šta će mu vazdušna puška, ovaj odgovorio da bije miševe i pacove po ambaru![]()
Ako pročitaš zakon o oružju i municiji tržićeš od moderatora da obrišu ovaj tvoj post!Dobro neznam sad kao je, ja sam 2009. kupio i tad nije trebalo, a uslov je bio da je metak sporiji od 170 m/s.
Из поста ми се учинило да немаш дозволу.pozvali su me da dođem polsle dva dana sa uzmem pušku i oružani list.
Без променљивих чокова посип можеш делимично поправити величином сачме и употребом чашице у патрону.
Лансери за глинене голубове нису скупи нарочито за групу ловаца а одлична су припрема. Један избацује голубове и заца а други голубове и конзерве пива и сл. и једну праћку.
Смањи пречник сачме. Буди фер према дивљачи и немој је убијати него је лови. Ако је далеко нека је за другу прилику. Ја сам зеца и фазана гађао углавном спортском муницијом (трап и скит; 2,4 и 2мм). Зеца погодим на 15м и ни једно зрнце не уђе у месо већ се све задржи испод коже и ако није угинуо од шока руком га удариш за врат да му пукне кичма.
Мањи лансер је коштао 200Е а већи 350 (избацује голуба а пошто се подешава по правцу и висини и налази се на ногарама окренеш и онда избацује зеца који скакуће). Зец није макета него круг од мало јаче пластике који издржи 90 погадака и у кога се стави контролни картон па контролишеш количину сачме у мети.
Kada sam ja poceo loviti sa ovom sacmom svi su mi se smejali ali realno ona je idealna za fazana i zeca na maloj daljini, inace pucam samo kada pas markira u izuzetnim slucajevima ako ja podignem divljac i znaci to je ta daljina, nekih 15-ak metara. Dosta lovaca pogotovu starijih koriste krupniju sacmu za zeca, vecina 6-cu sto je prekrpno i na manjim daljinama bukvalno raznese divljac.Ја сам зеца и фазана гађао углавном спортском муницијом (трап и скит; 2,4 и 2мм). Зеца погодим на 15м и ни једно зрнце не уђе у месо већ се све задржи испод коже и ако није угинуо од шока руком га удариш за врат да му пукне кичма.