Lovačka tema

Ej Breton nasao, mora da je dobar :osmeh: Ni moji se danas nisu proslavili, nije bilo mene da izvucem prosek :haha: Inace ove godine ima manje fazanske divljaci nego prosle, susa je unistila male fazancice. Pored toga usevi su rano skinuti tako da se divljac skoncetrisala na manje parcele sto su u parlogu i takve parcele se predju po nekoliko puta dnevno jer ima dosta lovaca tako da se dosta divljaci odstreli u prvim izlascima, a na kraju sezone ostane mali broj divljaci koja ima izrazitu inteligenciju za skrivanje(zahvaljujuci kojoj je i prezivela) i samo sa dobrim pomocnikom je moguce je pronaci (kao sto je Nikolin pomocnik).

Nikola@Dobro je tebi, odstrelio si jedini u grupi pa se tamo pravis vazan :osmeh: Kakvi ste sa svinjama, jel ih ima? Koliko je zatupljen sakal?

Gica ima slabo brale,nemamo sume,a sakala ima,nista alarmantno,odemo mi svremena na vreme na far,pa padne neki.

Ne znam gde sam citao ili mi je neko pricao da Dobanovci imaju odlicno loviste, puno svinja. Malo pre sam gledao slike brata od tvog kera po ocu, covece kako je Sergio prenosio svoj tip glave na pse, ovaj je malo utegnutiji nego tvoj ali glava skoro ista.

Pre neki dan sam cuo frapantnu informaciju,naravno ako je tacna,da u nasem ataru,gde gazduje LU,zivi oko 8000 srna,svih starosnih doba.
Dok na primer u backoj u Beceju,ima svega 1000kom.
Niste ni svesni kakve stete prave sada ljudima u psenici.
Ako se nastavi ovim tempom,bice srna vise nego stanovnika N.Beceja.

Zdralove,da ne spominjem.

Nazad
Vrh