Lovačka tema

Breton ima 2god i 3meseca,a radi kao lexion,ubi,marka,aport.
Idem da zmirim,u 6h cekam svinje,iza B.palanke.

Idem ali solo bez puške još uvek da malo protegnem noge i ižvedem ptičarku, ako budem u stanju:haha:.

Čast Bosancima ali ja ne pijem pivo samo vino.Kas se rode blizanci mora da se tera kera dva dana!

Danas se lovio zec kod mene u selu.Zbog nenormalno guste magle završili smo u 12 sati.Od 90 lovaca koliko je danas izašlo ulovljeno je samo 17 zečeva i 36 fazana.

Juce bio u lovu na gicama u mestu Plavna.
2n8btvm.jpg

A danas palo 2 komata petla.
2vd4qjo.jpg

Nije bilo tesko oko 60kg,dobilo sa zrnom Krusik Gold Hawk,ekstra zrno ima 18gr i neka krilca kad izleti,super precizno,da se razumemo u pitanju je IZ-12 u 16kalibru.
Fazane a i zeceve tucem sa 10tkom bez problema,uzan snop a dugacke cevi pa nosi kao ludo,joj samo da se jos pravi taj model pet bi kupio.
P.S.jeste bio komercijala,3500din ulaz,a 160din/kg,pod kozom,bez glave,papaka i utrobe.

E kad ja mojim matorim lovcima kažem da je 16 kalibar pravi oni mi kažu ćuti klinjo nemaš pojma.

Po meni je 16 kalibar više sportski nego 12, sa 12 pucaš kao iz topa samo ćorav može da promaši ovako sa 16 se pruži neka šansa divljači pa pobegne, treba biti uvežbaniji da bi se sa 16 kalibrom pogodila divljač.Sa druge strane prednost 16 kalibra je po meni što može sa veće razdaljine da se odstreli i na taj način se manje oštećuje divljač pogotovo pernata jer je uglavnom manje zrna pogodi.

Ma uredu je to ali je mnogo veća šansa da se sa 12 pogodi nego sa 16, još pogotovo ako je metak bez korpice kao sa "skit" puškom da se puca.

Ima i 16 bez korpice,Belot kartonski,Sremac lepo si napisao sve,al je greska da je manje zrna pogodi,uzi snop duze nosi,te ima vise dramlija,al neboj se nerazbije divljac,mislim ni jedna nerazbije kad stavis adekvatno zrno.

Pa ja samo sa Krušikom bez korpice pucam na perad i uvek nađem maksimalno 10 zrna a krupnoća je osmica sad me mrzi da uzimam municiju da vidim koliko je to i milimetrima.

Nazad
Vrh