Lovačka tema

Sve bukvalno, msm volim sve vrste divljaci mada sve manje pucam, npr pre godine ranim sljuku i ker je donese, pogledam je a njoj suza u oku i tada sam rekao da vise ne pucam na sljuku i stvarno ne pucam, zeca takodje cesto znam da pustim jer me uzasava ona njegova vriska kada se rani. Srndaca volim jer se ceka ujutru rano pa se moze viseti dosta i ostale divljaci i ilep mi je lov. Takodje lov gonicima lisice mi je ok, taj osecaj kada ker goni prema tebi je strasno lep. Patke na Drini obavezno. Divlje svinje takodje jedino sto kod lova svinja se bojim tako nekih budala kojima je vazno da pucaju a ne gledaju gde i kako pa se moze desiti da neko iz ne paznje nekoga ne smakne. Jedan od najboljih lovova je prepelica, uzivanje u radu pasa, dosta marke, dosta pucanja, stalno akcija. Vuk mi je takodje ok samo sto se ubijem hodajuci po planini.
Velika mi je zelja i cim skupim pare otici cu u lovista oko Save, Morovic, ovamo kod Sapca Karakusa, one velike sume ispresecane putevima na kojima se nalaze ceke, krda svinja koja prelaze put, Jeleni, ma za mene savrsentvo :D

pa iskreno nebi reko jer nema njih puno
a tek na visim predjelima kaze komsija u vocnjak mu kolazi mali medvijed jede sve i sljive i kuske jabuke sta nadje nemoze da se od njega spavati koliko zvrnda glasno

---------- Poruka napisana u 20:57 ---------- Prethodna poruka je at 20:54 ----------

e a Ozren hajka vuka i ostala divljac
zezam se imamo i divlje macke pa cak neki su vidjali i risa da se pojavio a o sakalu i da ne govorim :ppozdrav:

Ja obozavam lov na prepelice, ne zbog ulova koliko zbog pasa koji "lete" po strnjistu, a i sam ambijent je prelep kod mene u kraju se krece najkasnije u pola 5 ujutro jos nije ni svanulo kako treba a vec smo na stnjistu u prorodi i gledamo izlazak sunca.Prava pesnicka idila.Volim i lov na divlje svinje zbog ne izvesnosti i ogromne doze adrenalina dok gledam svinju preko nisana.

Ja obozavam lov na prepelice, ne zbog ulova koliko zbog pasa koji "lete" po strnjistu, a i sam ambijent je prelep kod mene u kraju se krece najkasnije u pola 5 ujutro jos nije ni svanulo kako treba a vec smo na stnjistu u prorodi i gledamo izlazak sunca.Prava pesnicka idila.Volim i lov na divlje svinje zbog ne izvesnosti i ogromne doze adrenalina dok gledam svinju preko nisana.
U potpunosti se slazem sa tobom :) Sta imas od pasa??

Da znas da i ja vec duze vreme razmisljam sta uzeti za lov patke zimi, treba mi samo za aport. Zao mi bretona slati u vodu u sred Januara, pa razmisljam o Retriveru, Nod-u ili Springer spanijelu. Dosta divljaci padne u vodu li ako se radi o kanalima koje pravi Drina na ostrvo sa druge strane i ostanu ne nadjene, velika je steta.

Labradori imaju jako gustu dlaku i pod dlaku tako da im voda ne prodire do koze i zima im ne smeta.Ja sam prosle godine lovio patke iz camca na jednom obliznjem jezeru.Dve su pale u vodu i ova moja Astra ih je bez problema donela u camac bila je samnom u camcu.Jedina mana im je sto ih treba navikavati na pucanj nisu kao pticari da im je genetski strah od pucnja iskorenjen, mora ze vezbati sa njima.Ovu moju je moj otac naucio da se ne plasi pucnja tako sto je pucao iz pistolja a nju je drzao uz sebe i mazio je stalno.Trebalo je bogami oko stotinak metkova da prevazidje strah.

Ima jedna fora msm da sam na nekom forumu procitao, da od malih nogu uce stenad na pucanj tako sto im daju da jedu a zatim bace petardu u daljinu ili opale iz puske i tako nauce na pucanj. Ima jedan drugar trobojku goni lisicu perfektno ali kada se opali metak da moze u dzep bih uskocila.

KOd njih je aport urodjena osobina, tako da ne verujem da treba neka preterana vezba da bih radio aport.
U Engleskoj su korisceni kao aporteri, lovili bih sa poenterima i seterima, ostreljivli divljac iz marke tih pasa, poenter i seter posle pucnja su nastavljali sa radom, a retriveri su radili aport ostreljene divljaci. Zato poenter i seter nemaju urodjen aport, jer jedno vreme nije bio potreban i selekcija nije isla u tom smeru.
Cena zavisi od kvaliteta

Ja sam poklanjao kučiće a cena na tržištu je oko 300 evra!!!Što se tiče aporta ja sam kučetu od 4 meseca starosti bacao štap i svaki put je donosio.A ova moja kuja sama uzme cepanicu bukve u usta i trči po dvorištu ko blesava, jednom sam ja dok sam nesto radio po dvorištu bacio ciglu i ona je uzela i donela do mene!

Da samo čistu rasu drzim, a kad će biti to nemam pojma jer se na bavim intezivnim uzgojem, kad bude javiću pošto sam uvek imao problema oko podele kučića nije bilo ko da uzme.Do sad se moja kuja samo dva puta štenila i ima ukupno 8 potomaka, jedino što nemam papire od nje tako da ne mogu da izvadim ni za kučiće.

Nazad
Vrh