Lovačka tema

nisam lovac imam rodbine lovaca stric mi je lovovodja
u mom kraju se svake godine odrzava hajka na vuka Ozren mozda je neko cak i bio jer je to veliko okupljanje
inace ima puno srndaca koji se moze vidjeti cim se udje u sumu

nisam lovac imam rodbine lovaca stric mi je lovovodja
u mom kraju se svake godine odrzava hajka na vuka Ozren mozda je neko cak i bio jer je to veliko okupljanje
inace ima puno srndaca koji se moze vidjeti cim se udje u sumu
bio 2009 evo kako se zavrsilo, srecni lovac je bio moj drugar Dule, ovo mu je bio drugi vuk u karijeri
3345gdk.jpg

Draganpan
jesi lovac?znaš li kako to ide ,ne pravi se sad lud!!!!!Možda kod tebe nema zeca,kod nas u Sremu ga ima i to podosta.Kako bi izgledali drukčije zečevi koji su odstreljeni!!!!!

Dule

Misliš da imam da ti odgovorim šta na ovo.(to što si napisao je čista glupost)

Aj uzdravlje.:ppozdrav:

Poslednja izmena:
Danas sam isao u lov al bez puske, lep dan je bio dosta fazana je oboreno, ali se desila i jedna nesreca.Jedan lovac je pucao sa petometkom na fazana za svih 5 metaka i promasio fazani ali je pogodio jednog lovca i njegovog psa.Lovac je srecom dobio samo jedno zrno u saku ali je zato psu prosut drob i tesko da ce se izvuci.

zamislite kako je teško ovo odstreliti kada ide ispred traktora ! da je ona stara malo soli na rep i eto paprikaša

Sačuvaj Bože!!!!
Pre neki dan stigao dopis u udruženje da se OBAVEZNO MORA NOSITI FLUORESCENTNI deo odeće(imao sam UVEK na prsluku)jer je u Rumi ranjen lovac.
Sremac jesi čuo za tu vest.

---------- Poruka napisana u 17:25 ---------- Prethodna poruka je at 17:24 ----------

zamislite kako je teško ovo odstreliti kada ide ispred traktora ! da je ona stara malo soli na rep i eto paprikaša

Ovi mora da su pušteni pred sam lov.

Sad dosao iz lova,palo danas dva petla,e al sam kupio kera bretonca star 2god iz topole,ubija kako ide kao lexion,okacio bi slike al mi nesto ne ide.

Retko pratim ovu temu,al' moram nesto prokomentarisati...
Konkretno,ovde kod nas,se lovci,mahom ponasaju kao da im je baaba ostavio ceo atar u amanet!
Prelaze dzipovima preko tek iznikle psenice,seku i prodaju drva sa "njihovih" parcela(obicni gradjani ni nemaju pravo da dodju do tih parcela),zabranjuju upotrebu pesticidau jednom delu atara....
Krajnje bahato ponasanje,a mi im skoro nista ni nemozemo!!

Nisam čuo za to u Rumi.Nose i kod nas prsluke ali kad je neko dobar sa predsednikom društva može i pijan u lov!!!Čovek koji je dobio zrno u šaku stajao je uz brdo a pas je bio pored njega, lovac koji je pucao bio je u ravnom i "pratio" je fazana puškom petometkom i pritom pucao za fazanom a poslednji metak je ispalio u pravcu tog lovca na bregu.

Roberte najbolje da se vaši iz opštine ili mesne zajednice obrate lovačkom savezu, pre toga pogledajte lovački statut i na osnovu njega ćete videti kolika ovlašćenja ima lovačko društvo i jedino tako im možete stati na rep.Koliko sam čitao statut ovlašćenja lovačkog društva su vrlo mala i nebi smeli tako da se ponašaju.

E pa onda za one džipov jedino pomaže konjska drljača ili neki drugi klinovi

U nedelju se izmasao kao budala, a kerovi radili vrhunski
marka na fazana, naravno promasio :)
nl330h.jpg

Rodjakov poenter u marci
b6y8vm.jpg

i jedan video poentera, nazalost nestalo memorije u telefonu tako da nije snimljena realizacija
View My Video
nazalost imam malo slika mojih pasa u marci, jbg ne mogu da snimam i da pucam
IDF@ ima u Bgd u Snajperu vabilice za lisicu ali nisu ovakve, cenu nzm ali mogu pitati. Moj drugar je ima i nekoliko lisica je odstrelio sa njom.

Kerovi su extra radili, nazalost samo sam jednog muzjaka vodio, tri zenke mi u teranju njih nisam mogao, posle podne sam vodio drugog muzjaka, tek 6,5 meseci ali ubica :)
puska IZ 27 em 1c. municiju obicno koristim B&P, ali mi je nestalo pa mi rodjak kupio neki RC cini mi se 2, zuta patrona 10-ka. prosle nedelje sam oborio fazana i dva zeca prepelicarkom (municija za prepelice, koristim i trap) njih obicno pucam kada je pas u marci i mogu ti reci da sam prezadovoljan ucinkom, naravno pucas blizu jer je sacma sitna ali obara sve, zeca skoro nikako ne osteti a odstrelis ga, kada ga ogulis sacma samo sto je probila kozu, a meso skoro ne osteceno, znaci sok. Ovo sto sam juce pucao bila je 10 RC-ova i 4 fazana su mi otisla iz marke psa. ciste zicere masao, mada mislim da je do municije,jednom sam nogu odsekao ali je odleteo.

Nazad
Vrh