Lovačka tema

kod nas se desavalo da je lovac ubio lovca i to ne 1 vec nekoliko ima tu i zavjra koje se povlace jer nas dio polja dijeli rijeka od muslimanskih polja svasta je tu pricalo da li gadjaju ljude il nesto drugo nikad se nije saznalo
ali desilo se da lovac ubije lovca
kod vas fazana koliko oces a kod nas srndaca opetđ
imao sa neku staru dvocjevku stara od babainog brata mi je cuvali za njegovog unuka jer on umro oni dosli i uzeli bila je 16 orozusa

Sliku nemam, slikacu sledeci vikend kada budem isao kuci imas na poslednjoj slici na 32-oj stranici puska je na zemlji kraj mene i kera. Pa dizali su se sa udaljenosti od nekih 5 metara, znaci od mene do psa 1-2 ,etra i od psa do fazana 2-3 metra.

Danas sam isao da prskam voce, kad je izleteo srndac ispred traktora mislio sam da je jelen!!! Nikad nisam vedeo tolikog srndaca krupan, visok a rogovi ogromni imao sam utisak da su po metra dugacki.Pobegao je nekih 10 metara od traktora i stao, kad sam krenuo otrcao je uz brdo imam utisak kao da je pretrcao u 10 koraka, bilo ga je prelepo videti tako zdravog i jakog.

Nema promenive cokove, nego fixne, brate fazan se dise, cista meta, leti malo ustranu, savrseno, dizem pusku i mislim ''ovaj pada samo tako'' pucam i on ode :) i tako juce cetiri puta. a prosle nedelje metak-pogodak. Jbg subota vece zaglavio do 4 a ustao u 6 :)
@ Petrovo i kod nas je bilo svadja izmedju Srpskih i Muslimanskih lovaca ali na srecu nije bilo potezanja puske, posebno onaj period posle rata, sada je sve ok, slazemo se za dobrobit udruzenja.

Cudno da ja tako miran ovaj sto snima ga je mogao uhvatiti.Mozda zbog mladog psa je tu postavljen

Sigurno ranjen jer u onakvoj travi bih s esigurno digao kada je ker krenuo, da je ostruga, neki veci gustis bilo bih moguce da nije ranjen jer tada bas nece da se dignu, meni se nekoliko puta desilo da u gustisu pas uhvati fazansku divljac. Ovaj je verovatno ranjen.

http://www.youtube.com/watch?v=ecUpasO4L-I neki od aktuelnih pasa odgajivacnice Vorn, vlasnika Dr Nebojse Surbatovica, predsednika Epanjel breton kluba Srbije. Ko voli bretone uzivace u slikama :)

e bato kod nas ima sumlje da su jednog lovca sa druge strane ocu reci muslimani cak sa snajperom smakli tako su barem pricaliđ
neznam kako je kod vas ali u moj kraju jedan covjek odhranio lane bilo veliko debelo i pripitomito natjeraju da ga pusti il kazna covjek sta ce pusti da i u roku od nekoliko sati lovci ga sacekase i ubise i ne samoto 2 lanadi koji su se ove godine rodlili su se toliko sprijateljili sa ljudima okolo sta moze pogubno biti po njih puno je lovokradja koji bi ga rado za sebe

Cuo sam da je pre mozda dve-tri godine ili vise se desilo da je bila neka pucnjava u lovu, mozda je to, i da je jedan covek ubijen.
Lane nisu smeli ubiti, desava se lovokradja naravno ali je sve na lovocuvarskoj sluzbi i gradjanima, svako ko vidi lovokradju trebalo bih da prijavi lovackom udruzenju i stanici policije.
Po meni bih samo monstrum mogao ubiti lane, ja volim srnecu divljac i postujem je imao sam srndaca na nisanu li nisam odstrelio jer me trofejno nije zadovoljavao, bio je mlad, a ja hocu da mi prvi srndac bude u trofeju, kada bih vecina lovaca tako radila i ostavljala mladja grla, a ne pucala na sve sto mrda gde bih nam kraj bio.

kod nas su mi pricali da su izlijetali stari iskusni srndaci skoro bijele boje na prelazu smedje i bijele stari cak i preko 1o godina al taj se samo nekoliko puta pojavi na cistini ljudi samo sto ga nanisane on se samo trgne i suma
a stric mi je znao i da 2 divlje svinje odsrtijeli odjednom

Nazad
Vrh