Lovačka tema

Ovaj Pard S je zapravo,na 200m se vidi bas bas dobro,drugo kada mi ne treba skinem i imam obicnu optiku,ovu kombinaciju sam uzeo zbog da mi bude lakse,sa termalom osmatram a sa ovim pucam,ko ce sa celom tom napravom sarati,otpasce ruke,jos moj 300win mag potezi pa nije bas zgodno.
U pravu si za draz,nije to to ali ima i dobrih stvari,npr koliko moze samo krmaca da se spasi od odstrela,ipak sa baterijom na nekih 150m tesko se vidi,bez i snega i mesecine.

Ovaj Pard S je zapravo,na 200m se vidi bas bas dobro,drugo kada mi ne treba skinem i imam obicnu optiku,ovu kombinaciju sam uzeo zbog da mi bude lakse,sa termalom osmatram a sa ovim pucam,ko ce sa celom tom napravom sarati,otpasce ruke,jos moj 300win mag potezi pa nije bas zgodno.
U pravu si za draz,nije to to ali ima i dobrih stvari,npr koliko moze samo krmaca da se spasi od odstrela,ipak sa baterijom na nekih 150m tesko se vidi,bez i snega i mesecine.
Tako bi i ja kao ti.Zato gledam neki termal.Moja tikka nije teska,al je opet zajebani mlatiti

Odgledaj onaj video što sam okačio.
Onaj crvni TH N2 je skuplji ali mnogo bolji i on je oko 1300e, a ovaj drugi je oko 800-900e malo lošiji ali isto izuzetan u odnosu šta na tražištu sve ima.
Taj jeftiniji nije baš snimak mogao da pokaže jer nema opciju da snima na karticu kao ovaj već je samo monokular za gledanje. Dok drugi ima opciju snimanja, povezivanja na telefon, praćenje cilja i sl.
1360 je asio th n2 sinoc poruko sa snv

Мало јесте виша цена али права ствар друг га узео по проспекту пише детекција на 500м али на 800м видиш лисицу без проблема. Много озбиљна справица.

Ja već godinu dana istražujem i jurim da uzmem nešto al džaba sad...
Smradovi iz udruženja nam zabranili još jesenas da farimo noću i kao dozvovlili samo čeku i to do 21-22h, a po iskustvu najbolje vreme u našem lovišu za šakala i lisicu je bilo tek posle toga pa do nekih 1-2 noću.
Nije mi jasno šta ime pokušavaju da urade ali sumnjam da su to zabranili svima nama kako bi pojedini iz uprave šarali kad im se prohte pa da im ne smetamo kad klepe koju srnu za lične potrebe :mad:

Kod nas je isto farovanje strogo zabranjeno, jedino što nismo ograničeni do koliko h mozemo da budemo u ataru.

Kod nas je išlo nas 2-3 ekipe i toliko smo u poslednje 3 godine redukovali broj štetočina da se osetno povećao broj divljači, posebno zečeva, fazana i poljske jarebice koja je skoro bila izumrla kod nas u lovištu. Ali posle ovoga ko zna šta će biti ako potreje. Jedina nam je opcija sad da se prave neke manje čeke i mrciništa ali to ni blizu ne može da pokrije teritoriju koju smo ranije kontrolisali.

Čitam komentare na dumdum kanalu vezane za pard S, neko je napisao da bez ukljucenog ic vidljivost nije ni 30m.. istina?

Код нас је од данас забрањено фарисање, обистинило се оно што сам ја говорио да ће се десити. Фарисање је зло по ловиште поготово за ловишта где има пуно срнеће дивљачи. Некада су се предатори ловили чекањем па је било успеха, а сада неко помодарство лампе, термали, иц и џипови и онда удри целу ноћ по атару не битно што се остала дивљач узнемирава и плаши. Битно је убити што више лисица и шакала за ноћ јер изгледа то су сада неки нови синоними за ловца или ти ловчину.

Nazad
Vrh