Lovačka tema

Tvor. Ima ih u poslednje vreme u našim krajevima izuzetno mnogo. Izbušeni kanali po ataru od njihovih rupa, a i po selima. Inače zaštićena vrsta kod nas.
Izuzetno agresivni kad su mladi posebno tako da je najverovatnije stradao u borbi kao što si rekao.

Jel je imao neko prilime da gleda kroz Yukon Photon XT? Vredi stavljati to na pusku?
Iskocio mi jedan bas povoljno, dosta ispod cene pa cisto da imam malo rasprave sa zenom 😄

Ти си добар да ја покажем шта све нисам испалио, бојим се да је некима већ истекао рок трајања. 😭

Sinoć odem malo u obilazak i primjetim jednog vepra gdje vadi kukuruz. U premišljanju da zovem komšiju, znam da se priprema za slavu i ima društvo, prođe desetak minuta i dođoše neki da siju a vepar ode dalje.
Danas odem da vidim tragove a u povratku vidim komšiju pa mu malo "stavim soli na ranu". Pitam ga jel im došao neki kolega iz slovenije, inače strastven lovac, da pukne na jednog vepra jer kod nas nema lovaca. Kao da sam ga ubo šilom. Reče: "Samo zovi!! Ostaviću ja goste za toliko".

Ja bih probao naći ravni bit koji tijesno naliježe, malo nabiti pa pokušati da se otpusti. Ako neće razbušiti samo da se skine glava pa kad se makne montaža kliještima odvrnuti ostatak koji ostane.

Ako se postojeća montaža može prežaliti onda zarezati liniju bonsekom da se od torexa napravi ravni vijak pa otpustiti običnim odvijačem.

Проблем је што је база лепљена, а вероватно и шрафић зато се облајзнуо. Требало би га прво угрејати и онда пробај узми неки торекс накуцај и пробај одврнути. Али обавезно га загреј да се ако је лепљено отпусти.

Nazad
Vrh