Lovačka tema

Moja tika je 270win ekstra kalibar samo sto je municija skupa i neka je nestasica.Inace jako glasno se cuje kada puca.Cini mi se a i drugari kazu da se cuje glasnije od 8x57 i 3006😳

Можда краћа цев па субјективни осећај да јаче пукне. Иначе јако удобан калибар за пуцање.

Nego hoćemo forumaši negde u nedelju u Lov? Ima u B. Palanci lov na predatore, extra tereni, ako je neko zainteresovan 🍺

Nesic
Ima li kod tebe u drustvu ili okolini da znas da neko prodaje neki malo "laksi" karabin tipa 223,22-250, da se prodaje potreban radi lova predatora?
Ja trenutno lovim sa 3006 ali ne svidja mi se trazim nesto manje..

Nemoj da se zezaš. Skupi su dosta polovni karabini i svi nešto guraju sa optikama pa neće kao posebno bla bla. Retko ti možeš da naletiš na dobar polovan karabin.
Sa ovim trenutnim cenama i ponudom na tržištu ne bih razmišljao uopšte. Samo nov. I to ako uzimaš 223 što kažu kolege samo M85 to je puškica san snova što se mene tiče za naše uslove.
Kupiš lepo nov i tvoj je od starta znaš da nije poderan i da nije ko zna šta pucano iz njega što se municije baruta i sl tiče. Posebno kod tih manjih brzih kalibara gde se cevi brže troše i oštećuju usled velikih pritisaka i brzine zrna.

Moja tika je 270win ekstra kalibar samo sto je municija skupa i neka je nestasica.Inace jako glasno se cuje kada puca.Cini mi se a i drugari kazu da se cuje glasnije od 8x57 i 3006😳

Eee da vidis kako moj 300win.mag. derne,otpadne inje sa kape,a na Sauer-a 8x57 sam stavio kompezator trzaja ne cuje se odnapred ali pucacu zvoni u usima,posto zvuk ide sa strane,moram aktivne antifone da nosim.

Е због јебеног компензатора ја сада на лево уво имам тинитус. Ловио неки лик код мене срндаћа и ја стојим увек иза и поред десног рамена ловцу када пуца. Када је лик опалио са 3006 јбт ја оглувио, а у глави као експрес лонац оно све гасове и детонацију вратило назад па у мене. Недељу дана сам био глув јбо сам му све по списку и њему и компензатору. Реко земљаче колико ти пуцаш са тим карабином када ти треба то говно на цеви, ладно лик каже 5-6 метака годишње. 😭

Tako sam ja prosao,ali bez kompezatira.Pucao sam iz kombija(tovarnog dela).Drugar par metaka opalio i nista,a ja jedan i dobro nisam ogluveo😂
Ја и друг исто тако из ниве не изабацим цев напоље него онако са седишта опалим, срећа па био 222 јбт као бомба. Гледамо се али не чујемо значи једно пола сата били глуви. 🤣

Онда 2506 можеш и на већим даљинама да пуцаш, није скупа муниција, а кажу да је за нијансу бољи од 243. Мада је то ту негде исто.

Jbm li ga kaze za srne i predatore.
Ne moze 270,manje zrno od 7mm,8x57 do 120-130m dobar pravi "svinjarac" preko hmmm ima problema,308 ok.
Ako ce univerzalan onda 3006,veliki izbor zrna i ima dosta proizvodjaca.

Nazad
Vrh