Lovačka tema

Da li je neko u zadnje vreme trazio dozvolu za nabavku lovackog oruzja? Predali smo zahtev jos u prvim danima septembra i nista se ne desava. Da li je normalno da se ovoliko ceka?
Danas su mi javili da idem sutra da preuzmem papirologiju. Docekao sam konacno ali su u medjuvremenu prodali pusku koju sam planirao da uzmem. ::jako_besan::

Petometka Franchi ali neka Anniversary varijanta. Bas mi se svidela i ekstra je izgledala.

5GvGtUE.jpg

Да би имао ватрено оружије мораш имати разлог поседовања, чланство у ЛУ је један од разлога ако ниси ловац не можеш бити власник ловачког оружија. Некада је могло да ловачко оружије буде регистровано као лично наоружање али то више није могуће. Зато се већина људи враћа у ловачка удружења само ради чланства да би задржали ловачко оружије или у противном морају да га се одрекну односно отуђе да ли продајом или предајом у муп.

Nije tačno. Da bi preregistrovao lovačko oružje moraš da imaš razlog, položen lovački ispit ili članstvo u LU ili lovnu kartu. Kad završiš preregistraciju niko te više ne pita. A i kad bi pitali, dovoljno je da kupis lovnu kartu, 1000 dinara. Ne moraš da budeš član ni jednog udruženja.
A do preregistracije te niko ništa ne pita.

Јбг зато нисмо Америка већ Србија. Код нас још увек влада проклети комунизам зашто би нешто одобравали кад је лакше забранити и крај нема проблема, нема администрације и свима лепо. То је та проклета заоставштина из доба ћопавог и његове црвене свите ако нешто нису знали и ако им је то било компликовано они су једноставно забрањивали.

Tako je i kod nas u Bosni. Samo vuku sebi, a narodu gledaju samo da otežaju.

Poslato sa MRD-LX1 pomoću Tapatoka

Ма нема овде нама среће тешко ће икада завладати неки либералнији закон што се наоружања тиче. Никада ни једна власт није толико бринула што ће се људи међусобно поубијати, већ што се боје да то исто оружије народ не употреби против њих самих односно власти.

Nazad
Vrh