Lovačka tema

Sva sreca pa nije bilo blata😄.
Mi smo isto trebali zeca pa je odlozeno zbog blata.Inace juce bilo ekstra par lisica i dosta petlova.Preso sigurno desetak km,a cizme ostale skoro ciste😃

Мени прекључе били Французи у лову на зеца, нагазио сам се са њима да сам на крају попиздео и потерао их кроз орање да их изморим. А лоших људи мајко света, ако су нас они икад помагали и спасавали јбало мајку. Да их нисам увалио у орање ти би до мрака ловили.

Ма нула од људи, а енглески неће речи да прозборе био један млад момак он док ови старији не дођу још и прича на еглеском чим се окупе ни речи више. Имали смо и преводиоца али ти га нису фермали 2%. Лош јако народ раме уз раме са Енглезима за које не воле да чују, а слободно могу рећи иста балега од народа.

Ма нула од људи, а енглески неће речи да прозборе био један млад момак он док ови старији не дођу још и прича на еглеском чим се окупе ни речи више. Имали смо и преводиоца али ти га нису фермали 2%. Лош јако народ раме уз раме са Енглезима за које не воле да чују, а слободно могу рећи иста балега од народа.
Ja kad dodjem pricacemo da nas svi razumu😄

Ма то и није лов, нема лова на зеца без гажења по блату, а ти га први одстрелиш и онда га цео дан носаш. 🤣🤣🤣

@DraleTD
Francuzi su dno ljudi, nisi ništa omašio u proceni.
Ne zato što prde za stolom kao konji, nego nemaju nikakvog karaktera(bar onog koji mi cenimo). Reč im je vrednosti nula, engleski ne pričaju jer smatraju da je njihov jezik 'bolji'..:svinja:
Ništa nam nisu pomagali u WWI, to je čista izmišljotina zbog zvanične politike. Nasadili su nas kada su god mogli, počevši od pogrešne topovske municije u prvom ratu pa do zadnjeg bombardovanju u kom su prednjačili.

počevši od pogrešne topovske municije
Па сад.... ствар није тако проста, као, увалили нам ћуну.

Ми смо имали 75 мм топове "Шнајдер Кан" Мле1907, који је из Француске ишли за извоз, а Французи њихов брзометни Мле1897 који су усвојили у наоружање и нису га продавали са стране. Тај је имао два милиметра дужу чауру од наших, а муницију за овај наш је та приватна компанија продавала ко им тражи. Ал' дош'о рат и све ресурсе су Французи бацили на производњу муниције за "њихов" топ. Током '14 и '15. је чак постојала несташица граната на свим зараћеним странама. Наши су знали шта Французи могу да им пошаљу и били су спремни прво да делаборишу гранате, па да крајцују чауре и поново врћ'у назад. Тај посао се радио у Крагујевцу и Нишу (почели тамо да евакуишу опрему из Крагујевца) и колико сам схватио, "уско грло" им није било крајцовање чаура, већ расклапање и склапање граната.

Какогод, ја не бих мењао онај натпис на споменику захвалности Француској на Калишу из доба НАТО бомбардовања: "Споменик захвалности Француској каква више не постоји".

Види, немам ни намеру да те терам да мењаш своје мишљење јер и сам нисам далеко од њега, али та историја са муницијом се представља другачије од оног како је заиста било, а којекакве мистификације и легенде нас удаљавају од истине, што на крају и није добра ствар.

Nazad
Vrh