Lovačka tema

Nedavno sam vraćajući se sa njive video jedan par kako setaju po putu.......sve se nadam da ce njihovo prisustvo u ataru uticati na populaciju divljih svinja

Тешко да ће шакали утицати на бројност дивљих свиња, јесте да их прате у стопу и вребају прасиће али немају велик утицај. Једино може Афричка куга да их десеткује али не дај Боже јер тада је упитан и опстанак домаћих свиња.
Дивље свиње само ловци могу да редукују али изгледа не раде свој посао како треба, и то би требало преиспитати дали испуњавају одстрелну квоту по плану газдовања. Поготово сада када је Афричка куга ту на вратима.

Тешко да ће шакали утицати на бројност дивљих свиња, јесте да их прате у стопу и вребају прасиће али немају велик утицај. Једино може Афричка куга да их десеткује али не дај Боже јер тада је упитан и опстанак домаћих свиња.
Дивље свиње само ловци могу да редукују али изгледа не раде свој посао како треба, и то би требало преиспитати дали испуњавају одстрелну квоту по плану газдовања. Поготово сада када је Афричка куга ту на вратима.
Situacija je katastrofalna,ne onako ko sto je kolega postavio slike jer realno daleko smo od šume ali iz godine u godinu je sve veće prisustvo i sigurno bar reon mog atara koji inače drži predsednik udruženja "Subotičks peščara" ima prenamnoženost divljih svinja.

IMG_20210316_121314.jpg

Пољочуваре и поднесите пријаву и то сви треба што више пријава то боље,али гледајте пријаву да се поднесе,а не да направе записник. И наравно ловног инспектора звати ако треба имам број од инспектора задуженог за ваш реон. Ако они не испуњавају квоту одређену ловном основом онда су они криви и морају да надокнаде штету. Треба обавестити и министарство пољопривреде јер пренамноженост дивљих свиња сада у овом моменту када је Афричка куга забележена у Вршцу и у комшилуку у Мађарској представља опасност и за домаћинства.

Za ovu sezonu ne znam tacan broj, prosle godine odstreljeno 186 komada sakala, lisova ne znam tacno..

Poslednja izmena:
Matori je predsednik udruzenja pa znam tacno u broj koliko je odstreljeno. Stanje je trenutno takvo da se on puskom ne moze istrebiti iz lovista..

Превише је опрезан и када се интезивно лови све касније излази у лов и сусрет са њиме је неизвеснији.

Е некада у сретно време сам оваква 3-4 паковања узимао само за почетак на препелице,а сада узео једну кутију и још метка опалио нисам.

E lepo vam je rekao Grgur Stipić.
Sedi u udrugi bunjevačkih hrvata i kulturno vam odgovorio da jedete govna.
I samo da mi neko kaže da i tu nema politike,oči im se osušile.
A inače verujem da su bogatiji poljoprivrednici dobili oštetu.

Lupetanje!!!! Oni rade odstrel itd itd....pojma on nema koliko je brojno stanje divljih svinja na tom terenu.Inače taj teren drži on lično a iskreno ne sećam se kad sam video lovce na tom terenu,ne godinama već decenijama lovci ne idu dal subotom ili nedeljom u lov ili brojanje divljaci. Dotični navodi da treba sa vatrom da teram divljač sa njiva te da kad nastane šteta njima javim pa ce oni reagovati.?!?!
Boli njega kufer svinje se hrane na našim njivama a on radi odstrel kapitalaca i zaradjuje.
Pa da je čovek pa da kaze....ajde vazi daću ti 2-3 divlja svinčeta za nastalu štetu ili bilo kakav ljudski dogovor......aaaaaaa NE,jebi se seljačino ne mozes mi nista zakon je na mojoj strani.......ŽIVELA SRBIJA!!!!!

Postoje dva zakona.
Pisani i nepisani.
Pisanim je neko, ko je divlju svinju vidio samo na slici, odredio pravila po kojima država može da uzgaja divlju svinju u mojim kukuruzima i da istu može prodati ko god ponudi dobru cijenu. Naravno za odstrel iste, jer njima meso i ne treba.
Nepisani zakon kaže!
Moje pravo je da zaštitim svoju imovinu.
Ako kojim slučajem svinja dođe a i ja se slučajno zateknem na istom mjestu u isto vrijeme, završiće u kobasicama.

Postoje dva zakona.
Pisani i nepisani.
Pisanim je neko, ko je divlju svinju vidio samo na slici, odredio pravila po kojima država može da uzgaja divlju svinju u mojim kukuruzima i da istu može prodati ko god ponudi dobru cijenu. Naravno za odstrel iste, jer njima meso i ne treba.
Nepisani zakon kaže!
Moje pravo je da zaštitim svoju imovinu.
Ako kojim slučajem svinja dođe a i ja se slučajno zateknem na istom mjestu u isto vrijeme, završiće u kobasicama.
Nije to baš tako jednostavno,divlja svinja je izuzetno oprezna nije je jednostavno ni uzeti na nišan. Drugo samo sa ozbiljnom municijom je mozes ubiti a to puškaranje po ataru nosi rizik da ubiješ nekoga. Treće uhvate li te bez dozvole odstrela ili ti krivolovu,po sadašnjem zakonu,naxebo si. Dakle svinja zaštićena,lovci pokriveni zakonom a ti seljaku....jexi se!!!

U pravu si. Malo se ozbiljno šalim:)
Ipak za svaki problem postoji i rješenje ako čovjek ima volje i vremena.

Сада вам је прави тренутак да дигнете прашину до неба. Скупите се што више вас којима је штета начињена назовите Уроша Давидовића и предочите му проблем,а онда као шлаг на торти ухвати те се новонастале ситуацује са Афричком кугом свиња и како имате страх да идете по њивама да не бисте болест пренели и на домаће свиње.Е онда ће господинчић Стипић да види када му се задњица нађе у процепу.

Nazad
Vrh