frkani
Član
Naprotiv. Odstrel se naplaćuje. Izuzetak je ako se pravi hajka.Lovacko drustvo ne stimulise njihov odstrel?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Naprotiv. Odstrel se naplaćuje. Izuzetak je ako se pravi hajka.Lovacko drustvo ne stimulise njihov odstrel?
Ima, dobro stojimo sa srnecom divljaci, zeca kao i kod drugih, preko leta ih ne mozes izbrojati, kad dodje jesen drasticno se smanji broj. Veliko je loviste, oko 25000ha tako da ima mesta za sve.Леле па има ли код вас ишта од племените дивљачи?
Situacija je katastrofalna,ne onako ko sto je kolega postavio slike jer realno daleko smo od šume ali iz godine u godinu je sve veće prisustvo i sigurno bar reon mog atara koji inače drži predsednik udruženja "Subotičks peščara" ima prenamnoženost divljih svinja.Тешко да ће шакали утицати на бројност дивљих свиња, јесте да их прате у стопу и вребају прасиће али немају велик утицај. Једино може Афричка куга да их десеткује али не дај Боже јер тада је упитан и опстанак домаћих свиња.
Дивље свиње само ловци могу да редукују али изгледа не раде свој посао како треба, и то би требало преиспитати дали испуњавају одстрелну квоту по плану газдовања. Поготово сада када је Афричка куга ту на вратима.
Kod nas u Novom Beceju.
Jbt.Idete li u lov?
Nije to baš tako jednostavno,divlja svinja je izuzetno oprezna nije je jednostavno ni uzeti na nišan. Drugo samo sa ozbiljnom municijom je mozes ubiti a to puškaranje po ataru nosi rizik da ubiješ nekoga. Treće uhvate li te bez dozvole odstrela ili ti krivolovu,po sadašnjem zakonu,naxebo si. Dakle svinja zaštićena,lovci pokriveni zakonom a ti seljaku....jexi se!!!Postoje dva zakona.
Pisani i nepisani.
Pisanim je neko, ko je divlju svinju vidio samo na slici, odredio pravila po kojima država može da uzgaja divlju svinju u mojim kukuruzima i da istu može prodati ko god ponudi dobru cijenu. Naravno za odstrel iste, jer njima meso i ne treba.
Nepisani zakon kaže!
Moje pravo je da zaštitim svoju imovinu.
Ako kojim slučajem svinja dođe a i ja se slučajno zateknem na istom mjestu u isto vrijeme, završiće u kobasicama.