Lovačka tema

Јесу у кокошињцу? Добио сам неколико јаја и квочка их је извела пре неколико година. Комшију хоће и дивље патке не знам већ колико их је одхранио.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Da se malko i pohvalimo 8-)

Trenutno je pošumljenost našeg lovišta najveća još od 1942. kad su švabe posekle poslednje šume u našim krajevima, a izbeglice 1995-6.godine posekle ostatke.
Sećam se kao klinac da smo imali oko makx 1 hektar pošumljenog područja na 5500 ha koliki nam je atar i područje kojim gazduje naše lovačko društvo.
Trenutno smo na nekom orjentacionom broju od 18 ha pošumljenog dela u vidu remiza i šumaraka, od čega je većina vrlo mlad zasad od pre par godina.
Ali idemo dalje :ppozdrav:

Mešovito, najveći procenat je bagrem pa topola pa hrast, a ima nešto i duda, divlje kruške i sl.

Malo sam se preračunao i nisam prethodno dobro napisao jer kad sam premerio sad i prijatno se iznenadio da imamo pošumljeno oko 27 hektara trenutno od čega su nam dve lokacije najveće gde su nam i dve fazanerije i to jedna od 9,7 hektara i jedna od oko 5 hektara dok su ostale od 0,5-2,7 hektara.

Sve to već daje rezultate jer su prošle godine počele da dolaze divlje svinje i malo se i zadržavaju, bude po koji jelen u prolazu sa kratkim zadržavanjem.
Loša stvar je što se usled šumaraka povećava i brojnost šakala i lisica ali se maksimalno trudimo da im regulišemo brojnost.

Uuu, pa super, bravo još jednom super. Nadam se da ste sadnice dobili za dž od države. Ja bih jedino izbacio onu topolu iz sadnog materijala, gurao hrast, ako može da raste tu i ostavio to za buduće generacije, ionako nisu to neke površine da bi sad bilo neke ekonomske koristi od topole posle 20-30 godina. A hrastove šume će ostati za pokolenja, nadam se...

U našem lovištu gde sam ja, ima samo cer iz panja, vraćena zemlja, parlog već 10 godina, niko ne radi zemlju, ne mogu ni kerovi da uđu u tu vrzinu, neki su pokušavali da uđu, onda ih grupa čeka po sat vremena da se iskobeljaju, izadju krvavi ....
A nije da nema divljači ima i te kako

Само багрем,храст и бобицу(копривић) друга дрва не требају ово су већином инвазивна дрвећа сем храста. Брзо расту квалитетна и ако их посеку из корења крећу нова,а храст је добар за дивљач поготову за дивље свиње.

Nazad
Vrh