Lovačka tema

ljudi dali je neko koristio preparat za zastitu semena od ptica i divljaci koji se zove CHEMISO S,i kakva su iskustva dali valja ili ne posebno me interesuje dali odbija divlje svinje tj dali tretirano seme ovim preparatom divlje svinje vade ili ne ,hvala

Ima li nekih karakterističnih razlika između čaglja i lisice kad se gleda u uslovima loše vidljivosti?
Gledam noćnom optikom ali kad je daljina preko 200 m nisam siguran šta je. Do sad sam primjetio da lisica u pokretu ima opružen rep spušten prema zemlji. Dali je uvijek tako? Kod čaglja nije opružen već pada prema zemlji. Dali je to uvijek tako i na vrhu je rep tamnije boje?
Dali lisice love u paru i dali tom prilikom često prilaze jedna drugoj kao da se onjuše?

Šakal je krupniji dosta od lisice i ima kratak rep dosta u odnosu na telo za razliku od lisice. Karakteristični su šakali još po njihovom hodu i trčanu je rpri nekom laganom trčkaranju obično poskakuju kao hijena (ne znam kako lakše da objanim) i skoro uvek sa podignutom glavom dok osluškuju i hvataju mirise. Lisica više kad se kreće tumara spuštene glave kao da se šunja i povremeno je izdiže zbog osmatranja. Ako fariš lisici su oči žute do crvene dok reflektuju i sitnije dok su kod šakala izrazitije krupne i čak nekad bace odsjaj plavičast kao kod srndaća.
Lisice su u lovu solo igrači sem leti kada mlade izlaze na strnjike, e tad se mogu videti više njih zajedno ili kada se u januaru - februaru jure zbog parenja. Šakale sam retko viđao solo jer obično su tu dva ili više

Nazad
Vrh