Lovačka tema

Moze na licnu kartu ali pocetna brzina ne sme da prelazi 180 m/s

Moze na licnu kartu ali pocetna brzina ne sme da prelazi 180 m/s

Do 200 m/s i 4,5mm kalibar. S tim da se mora paziti da se to do 200 racuna sve ispod ako je tacno 200 prelazi u visu kategoriju i mora se videti sa prodavcima da izadju u susret da napisu da je 199 i slicno. I jace i veceg kalibra se mogu uzeti na licnu kartu ali samo treba da se plati taksa oko 800 dinara i u roku od 8 dana od kupovine da se prijavi posedovanje iste u SUP

Nece ni jedan prodavac hteti da mulja oko brzine.Ako kupis pusku koja mora da se prijavi u SUP,prodavac salje izvestaj u policiju tako da oni znaju sta posedujes.

Do 200ms i 4.5mm ne prijavljuje se.Za sve preko 4.5mm ili 200ms mora se prijaviti.Prodavnica salje upisane podatke o prodaji pa ako nisi prijavio u roku 8 dana oduzima se puska i ide krivicna prijava.Znam za slucaj oduzimanja.Za 800rsd ne vredi rizikovati.

Do 30000???One prave tek krecu od 55-58000dinara.Sve ispod toga su turci,kinezi ili bugari.
Od nisko budzetnih uzmi stoiger.Nju rade po Beneli licenci i extra su za te pare.

Sve zavisi za cega vam treba vazduzara...Komsija kupio Dianu za nekih 20tak hiljada din i odlicna je puskica za dvoriste.Kupio je i nekog velikog Hatsana za 40000 din ali taj nije za dvoriste..gde opali otpada parce zida i busi limove na hangaru :haha:

Jesi li gledao ima na KP neki lik sto prodaje opruge i dihtunge za sve vrste vazdusni ima spisak od dve stranice za koje sve puske ima.Ima redovne i pojacane magnum opruge pa ima gasne cilindre mesto oprugi pa kozne i teflonske dihtunge i svasta nesto ako ga ne nadjes na KP javi pa cu ja potraziti imama negde ostampane njegove stranice,a i nije skup.

Nisam siguran gde bih napisao ovaj post pa ću ga napisati ovde.

Nisam znao kolika je zver ona mala lasica. Danas čujem neko 'kmečanje' iz visoke trave i onda se ti zvuci sa pomeranje trave kreću u mom pravcu. Na čistinu veličine jednog metra duž žičane ograde koju redovno kosim izlazi zeka a lasica mu visi sa vrata. I ne pušta. Onda se lasica uplaši čistine i pobegne u gustiš. Mali zeka se spetlja pa mu se noga zaglavi u neko granje a lasica se zaleti iz trave i ponovo ka ujede. Onda dođe moj pas pa se lasica uplaši i pobegne. Kasnije nađem zeku u krompiru pa ga ubacim u kantu bez dodirivanja i pustim ga u drugi gustiš.

Lasica - onako mala životinja a tolika zver.....

Evo fotke gde se vide ujedi:

2qd1xj8.jpg

Izuzetno krvolocna mozda i naj krvolocniji predator kazu kada i bila velicine macke bila bi u stanju i coveka da usmrti koliko ima snage i hrabrosti!

Imao je taj zeka mnogo srece ili je i lasica bila mlada ,obicno nema ovako nasumicnih ujeda vec jedan na pravo mesto.

Evo jedno pitanje, mozda je glupo al' ja to jos uvek ne znam. ☺
Kopam trenutno soju i u jednoj njivi imam banderu ispod koje je prokopana velika rupa. Rupa je aktivna, ima zemlje i dosta tragova oko nje (soja je parana a posle nije bilo kise pa je zemlja onako fina kao prasina pa se svaki otisak vidi). Ja se u to ne razumem ali mislim da je rupa ili od jazavca ili od lisice. Uglavnom i kroz redove ima dosta tih tragova pa pretpostavljam da ako je tu lisica da tuda prolazi. E sad, i ja kroz tu soju prolazim a bio sam budala pa dosao u sorcu, znaci prolazim golim nogama kroz soju kroz koju je prolazila i lisica (ili jazavac, mozda i nesto drugo - stvarno nemam pojma sta je tu). Da li postoji mogucnost da navucem neku zarazu na taj nacin, znaci "trljam" se o soju o koju se mozda nocas trljala lisica ili sta vec? Znam da je mozda smesno pitanje ali eto mene to sad brine...

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

Nije opasno od kad se vrsi vakcinacija lisica iz vazduha odnosno oralna jos nigde nije zabelezen slucaj besnila jer te keksice sa vakcinom jedu svi predatori(lisice,jazavci,sakali,kune,...).Inace jedino mozes buve da zaradis da te izgrizu do besvesti i sto je mozda najgore te buve mi se cini da grizu jace od psecih i macijih mene su jednom izujedale kad smo isli na jamarenje kvrge ko pcele kad ujedu,a ima ih mali milion.U slucaju besnila najopasniji je ujed besne lisice i kontakt bala iz usta i krvi zarazene divljaci sa ljudskom krvlju(ranom) i da ti padne bala ili krv na kozu ako nemas ranu ne postoji opasnost od zaraza ali u takvoj situaciji obavezno mesto kontakta oprati dobro sapunicom od sapuna,deterdzenta ili neceg slicnog pa posle dezinfekciju alkoholom.Ako dodje do kontakta isto ranu oprati sapunicom ako si u mogucnosti,a ako ne onda svojom mokracom izvrsiti dezinfekciju na licu mesta i to odmah to je jedan stari i delotvoran nacin koji su koristili nasi dedovi i pradedovi.Cisto radi sebe u tom delu njive nosi dugacko nesto.

Hvala komšija! :ppozdrav:

Buve nisam zaradio, niti sam uopšte video šta ima u rupi pa prema tome nisam mogao ni doći u kontakt sa balom ili krvlju divljači direktno. Ja sam samo šetao (kopao) kroz soju kroz koju je prolazila lisica pa ako je nešto sa nje spalo na soju moglo je posle sa soje da se prenese na mene pošto sam bio u šorcu. Kod same bandere čak nisam ni okopao jer nisam hteo da prilazim baš tako bizu. Čim sam došao kući oribao sam se detaljno i kompletno sve sa mene je otišlo na pranje. Rana nemam, možda sam samo raščešao ujed komarca ali i to je već staro. A što se tiče te njive, u nju više ne idem do oranja. I to da ne izlazim iz traktora... :haha:

Nazad
Vrh