Lovačka tema

Pitanje nije za ovu temu, ali ne znam gde bih mogao postaviti
Jel ima neko iskustva sa nekim rasterivacima za ptice? Ne onaj gasni, da mi ne pravi buku po dvoristu, vec neki da je tih, da radi na nekim talasima koji smetaju pticama, jer mi treba kod kuce u šupi.

Ma ne bih da se rešavam na taj nacin, vec da ih oteram, laste me najvise iritiraju, seru na sve strane.... mislio sam na tako nesto, ultrazvucno, zato i pitam dal je uopste efikasno, ali izgleda da nije.
Hvala ti, nadam se da jos neko ima neki savet, osim puske

Malo zamrla ova tema.
Evo krece sezona zvanicna pa da je malo aktiviramo.

Interesuju me informacije malo o sakalu jer ga kod nas do sada nije bilo. Na zalost od ove godine je i kod nas prisutan, sto je najinteresantnije u ataru je vidjen jedan ili dva primerka u toku godine, jazbine ne znam kako izgledaju, a najcudnije je to sto su usli u selo i uopste se ne plase. Mislili smo da su psilutalice u pitanju ali su sakali, pokokali jaganjce kod dvoje ljudi, a pre neki dan u sred bela dana uleti u dvoriste kod coveka koji drzi terijere i muk, kerovi ni da se jave nisu smeli da izvire i odnese pevca bramu.
Kad bi mogao neko nesto vise da napise o iskustvu o zivotu i ponasanju sakala kod nas znacilo bi mi. Pa da ih regulisemo dok je vreme

Организујте се и обиђите сметилишта, око села, и депоније, иду увек у чопору, и може им направити негде у делу атара мрциниште однесите им лешину неку као мамац, и чекај те их..
Добар поглед.

Jedan lepotan od juce :ppozdrav:
2017092522.jpg

Lepo. Kod nas se ne lovi srndac uopste sem na pocetku kalendara u selektivnom odstrelu par komada i posle zabrana. Krivolovom se dovelo pre par godina do toga da nemamo skoro uopste srnece divljaci. Sad je srecom malo bolja prica od kad su stigli lovocuvari i od kad smo se mi u drustvu odredjeni aktivirali da obilazimo i cuvamo. Krivolova i dalje ima ali je sveden na neki minimum a reyultat je da imamo trenutno oko 150 grla. Ove godine su cak bili i francuski turisti i odstrelili jednog u srebru :ppozdrav:

Организујте се и обиђите сметилишта, око села, и депоније, иду увек у чопору, и може им направити негде у делу атара мрциниште однесите им лешину неку као мамац, и чекај те их..
Добар поглед.

Za vikend drugar i ja vadimo dozvolu i planiramo da postavimo malo iznutrica na odredjene lokacije i cekamo. Pa da vidimo oce naleteti koja lija ili sakal ako se javi

- - - - - - - - - -

Svaka cast na ulovu:bravo: nego jel to malko omasen kalendar ili okasnela slika?

Srndac se po kalendaru lovi do 30.09. :ppozdrav:

U pravu si mene je vec oktobar jbg sve nekako rano stiglo pa mi i kalendar poranio:ppozdrav:::sramota::
Ako ces sakala na mrciniste da lovis moras cekati par dana da se on navikne na mrcinu i nemojte odma ici da cekate vec nabacajte mrcine i sto manje kretanja oko iste jako je oprezan i zna danima da obilazi oko iste da ni nepridje dok ne vidi da mu ne preti opasnost.Ako pocnu lisice da se poljavljuju nikada je nemoj pucati vec ostavi je i prati njeno ponasanje ako je nervozna znaci da je i on negde u blizini i posmatra situaciju to moze da traje i po sat-dva dok ne izadje obavezno nekom zicom ili granjem pokrij mrcinu da ne moze da zgrabi bilo sta i da pobegne na sigurno.Ti sto se trenutno pojavljuju to su madi sakali i jos su neoprezni jer nisu imali kontakt sa ljudima i dok prvi put opali neko na njih posle ce te ih tesko videti.Kazu gde ima 1-2 sakala slobodno ih pomnozite sa 10 i to je sigurno tako mi kada smo prvog odstrelili kod nas u lovistu posle par dana je jos jedan napucan i jos par vidjeno sada ih ima podosta ali se jako slabo poljavljuju i jako slabo sanse za odstrel ali njihovo stanje se vidi u ataru po srnecoj divljaci jako puno srna imamo bez lanadi,a srne su u jako dobroj kondiciji sto znaci da ih vitlaju.

kod nas je sreca sto nemamo bas teren za sakala, nema sume vece i vodene povrsine gde voli da se sakriva, ali me brinu ovi primerci sto su primeceni bas u selu. Cudi me da su bez bojazni usli tako blizu ljudi na napustene i zaparlozene placeve

- - - - - - - - - -

Cujem da su u susednom selu i lovistu Itebej bas fasovali od sakala, pusteno preko 2000 fazana i nigde jednog vec sad sve potamanila ova gamad. Sigurno su odatle gladni krenuli da se sire i kod nas

Kolega,verovatno ste vi njih imali u lovistu a da niste ni znali, niste ih videli ili culi da zavijaju pa ste mislili da ih nema.ili je neko i video al su sto kazes mislili da su psi lutalice .
No sad je to-to tu su,i ima ih i vise nego samo ta dva sto ste videli.i nazalost moze ih biti samo vise i vise,jer se jako brzo razmnozavaju i sire teritoriju.
Da bi ih lovili,pricam o cekanju klasicnom ,ako imate visoke ceke super,ako ne mala stolicica i sa zemlje,al prvo morate znati gde su,na kom terenu jer ne vredi sesti i cekati napamet,to ne vredi ni kod lisica a kamoli sakala.
znaci ili da sigurno znate da su na tom terenu ili bar da pretpostavljate da bi se tu mogli kriti itd.
Lukav je i oprezan mnogo vise od lisice,tesko izlazi iz zaklona,i na cistinu.
Znaci dobra kamuflaza i ceka,jos vece sanse su vam ako bi imali i neku vabilicu (kmecanje zeca,i sl).pa da probate .meni se ta kombinacija ceka +vabljenje jako dobro pokazala i kod lisica a i kod sakala.
Lovim samo predatore tako da ako te nesto vise i detaljnije interesuje javi mi se P.Porukom.
Dobar pogled!

Imamo visoke ceke oko 6m su sve po lovistu. Predpostavljam gde bi ih moglo biti (sumarci gde su nam i fazanerije) cak sam i nabavio vabilicu, kmecanje zeca, ali nikako da izadjem da je isprobam. Vikend je moj pa ako bude uspeha bice i slika

Malo zamrla ova tema.
Evo krece sezona zvanicna pa da je malo aktiviramo.

Interesuju me informacije malo o sakalu jer ga kod nas do sada nije bilo........................... pre neki dan u sred bela dana uleti u dvoriste kod coveka koji drzi terijere i muk, kerovi ni da se jave nisu smeli da izvire i odnese pevca bramu............................................. ........................

Gde se uvati bas za najskupljeg ?

Tucite sakale kako znate i umete..oni su prirodna masina za ubijanje..mahom se pojavljuju tamo gde ima dosta srnece divljaci,ne biraju teren,bitno im je da imaju sta da love.
Hvala na cestitkama za odstreljenog srndaca,naravno da je sve odradjeno po kalendaru i uz strucnog pratioca-lovocuvara.

Jedan lepotan od juce :ppozdrav:
2017092522.jpg

I šta je ovde smisao ?

Gladan nisi, žedan nisi, go i bos nisi.

Ubijati radi ubijanja i to nazvati sportom...

Po meni je to psihopatologija.

Nesicu druže, nije ništa lično tebi, ne zameri, odnosi se na sve lovce.

Teramo ultra moderne traktore, gajimo savršene biljke i grla za ishranu, a iživljavamo se na svetu oko nas. I tog srndaća je Bog s nekim razlogom stvorio...

Ne znam, bolest brate, bolest...

Nazad
Vrh