Lovačka tema

Auuu al je "macan",sa cime je ubijen....Jel su tvoji Brakovi?:ppozdrav:

Pa najmanja udaljenost lovca od kuca,objekata,hala...je 200m.

Auuu al je "macan",sa cime je ubijen....Jel su tvoji Brakovi?:ppozdrav:

Sabatti rover 870. Kal.30-06. Jesu, imam 6 komada :osmeh:

Prije 15-ak dana je "pao" i jedan manji
123.jpg

Momci, da vas upitam.

Postoje tri reda salaša.

U redu između kuća je od 30 do 120 metara.

Duž između redova salaša je 660 metara.

Salašari drže puštena goveda, koze, povrtnjake sa niskim tunelima.

Pucate li vi u takvim uslovima ?
Pa sve zavisi ako je krava prevelika za poneti onda mozda samo nesto manje da se lako moze bezati!:osmeh:
Salim se bolje nemojte mi smo imali problem sa tako nekim salasarima,a jedan je isto imao plastenik i jednom nas optuzio kao da smo mu mi izbusili plastenik cak je i milicija dolazila i na kraju kad je taj slucaj dobio toliki epilog posto je motkom udario jednog starijeg lovca po ledjima dok mu je ovaj putem prolazio pored salasa dosli su bili i balisticari i na kraju je ustanovljeno da su vrane izbusile najlon na plasteniku.Epilog je zavrsio na sudu gde je on morao javno da se izvini lovackom drustvu a lovca kojeg je napao njemu je morao da isplati kaznu od 500000din.Inace po zakonu 200m od objekata je zabranjen lov tako da najbolje takva mesta zaobilaziti!

Nama se jednom desilo da je lovac sa dame pucao preko vikendice nije bilo ni 20-ak metara. A ima i pozitivnih primera kad su lovci prolazili i dovikivali se da preleće jato labudova i da se ne puca....

U nedelju smo imali probni tj kontrolni lov na zeca i stanje je poražavajuće. U dva kruga samo 13 komada i uglavnom stari primerci. Juče je sve poslato na analizu da vidimo u čemu je problem, da nije neka bolest ili pesticidi a zec se nije lovio prethodne 2 godine kod nas i opet ga nema

Po cemu ste zakljucili da ste predatore sveli na minimum?Dali po tome sto ih nevidjate u ataru ili ih slabije lovite?Kazu da je kada pomislite da ste sve lisice odstrelili i da ih nema tek tada ono prvo brojno stanje. U poslednje vreme od kada se vrsi vakcinacija lisica iz vazduha bacanjem mamaka sa vakcinom dosli je do prenamnozenosti lisica jer u ravnicarskim lovistima nema prirodnog neprijatelja sem coveka ali iz razloga sto nije jestiva mnogi lovci ni ne pomisljaju da je love i da idu prevashodno u lov na isto nego se odstrel desi slucajnim susretom u toku lova na plemenitu divljac!Jedno lisicije leglo u toku odgoja pojede preko 60 komada zeceva i 5-7 lanadi.Od kada su lisice pocele da se prenamnozavaju problem je sve veci sa populacijom zeca i srnece divljaci mada i sakali polako ali sigurno zauzimaju sve veci areal i uz lisice cine sve vece i vece stete na plemenitoj divljaci!

Da to znam za priču kad pomislite da nema vise lisica tad je pravi broj. Sad je u prvom krugu odstreljena jedna, letos smo isli u par lovova ciljano na liju i ostrelili par komada. Ali u suton kada izadjemo uvek se vidi bar par komada tako da je moguće da ih još dosta ima. Od prošle godine organizujemo i hajku sa druženjem u prvoj nedelju februarai prvu hajku smo odstrelili 5 komada samo u jednom delu lovišta. Ranijih godina je stvarno bilo dosta zeca čak su hvatani mrežama i prodavani u italiju od strane lovackog saveza Vojvodine ali se tad mnogo jamarilo dok danas to niko ne radi. Bilo je ono bolje sprečiti nego lečiti a sad se izgleda lečimo al slabom terapijom :sta:

Ja jako volim da lovim lisice.U zadnje vreme sakali haraju.Spustilu se sa Karpata.Vec se mogu sresti nocu ispred kola.Samo par nas ide i lovi lisice.Svima je bolje da to isto vreme cekaju svinje.
Sutra idem da isprobam novu vabilicu.

Kod nas je problem ko nema karabin ne izdaju nam dozvole za pojedinačan lov sa sačmarama već ako se ide sačmarom može samo u grupnom organizovanom lovu. I onda ko bi i hteo da ide ciljano na lisicune može zbog dozvole ako nema karabin

Nema lepseg lova na lisice od lova cekanjem jos kada se zabeli,a minus opici ispod 15c.Ko zagrize jednom,a jos kada prvi put probate sa vabilicom i kad vas krene onda nema lepseg andrenalina i iscekivanja hoceli ili nece doci na puskomet.Zadnjih dve godine samo sacmaricom lovim i sa vabilicom nema lepseg osecaja kada je ulovim znam da sam postigao vrhunac lova jer navabiti je da dodje na puskomet sacmarice je vise nego uspeh.Karabinom sam lovio godinama i sada ga ponekad ponesem zavisi od konfiguracije terena ali sa njime meni je vec rutina pucanje i preko 250m sa 100% odstrelom.Ali opet kad vidim lisicu kao i prvi put kada sam je odstrelio srce pocne da tuce ko ludo.

Uhh sa svih strana kutiju vabilica za vecinu divljaci mi je dao stric i to original Hubertusove nesto sam narucio preko interneta nesto mi drug od preko doneo,jednu ali vrednu mi je poklonio nas kolega Dreger nesto sam sam pravio i tako nakupio sam jednu solidnu kolekciju.Najvise koristim Hubertusovu kombinacija mis-zec,Dregerovu ranjeni zec i dugmetaru od Rajka iz Australije.A najprostiju vabilicu za lisicu napravite za cas posla jedno parce plute ili stiropola i neko ogledalce ili flasicu od lekova i onda trljas da pocne da cijuce ko mis 100% zagarantovan ulov sa njom.

Moje cizme broj 47.Kako tumacite ovaj trag?Znaci nije od krava ili neka zezancija.Danas u lovu sam nasao trag uz samu granicu sa Rumunijom.
30xfqx3.jpg

Dobar mada mu je meso kad je mator kiselkasto i smrdi kao i kod jarca i nerasta.Ali bio bi dobar sad za kulene i kobaje!:osmeh:

Nazad
Vrh