Lovačka tema

Druze ovde ima i zabranjenih vrsta prepariranih pa bolje skloni slike da nebi covek imao problema ako zeleni slucajno vide!

Nema sta da se sklanja,jer diklofen je napisao,verovatno poznaje misu licno.ako su zasticene ne znaci da su zasticene i od auta,a puno ljudi zna misu,pa kad naidju na kakvo nesto,oni ga zovu,,,

Poslednja izmena:
Hteo bih malo da sredim drvene delove na puskama, malo su izbledeli, ali nisam siguran sta da uzmem? Onaj obican lak ili sandolin(kako vec)? Treba mi za karabin 8x57 Zastavin(svetlija boja) i bokericu(dosta tamna boja)

Raspitaj se kod forumaša koji prave noževe, mislim da oni mogu dati najbolji savjet.
Ja bi to radio lanenim ili nekim sličnim uljem, natapkati i prebrisati kožom (idealna je od starog opasača). Ponavljati dovoljno puta i nema da omane. Osim zaštite drveta odličan je i vizuelni efekat jer bilo kakav lak će prije ili kasnije da ispuca, izgrebe se slično.

Hteo bih malo da sredim drvene delove na puskama, malo su izbledeli, ali nisam siguran sta da uzmem? Onaj obican lak ili sandolin(kako vec)? Treba mi za karabin 8x57 Zastavin(svetlija boja) i bokericu(dosta tamna boja)
Meni je jedan lovac rekao laneno ulje utrljati rukom u drvo,inace je po profesiji stolar verovatno zna sta prica.

Imas za te stvari posebna ulja mislim da se zovu saft oil u nijansama i to u svakoj malo boljoj lovackoj prodavnici mozes kupiti,a ima i u oglasima mnogo je bolje i lakse od obicnog lanenog ulja!Sa sandolinima nemoj raditi jer ces samo zajebati kundak!

U nekom starom broju "ZOV"-a je bio objašnjen postupak obrade drveta kundaka da se dobije onaj izgled drveta kao kod "skupih" pušaka ali sad nznm u kom broju...

Послато са HTC Desire 516 dual sim уз помоћ Тапатока

Evo sta moj drugar radi sa kundacima, samo par slika, decko je stvarno umetnik i uziva u poslu, moze da uradi bilo sta....
1_tmb_120974007_o03.jpg
[/url]/fotkica.com/slike.php?slika=1_120974007_o06.jpg]

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Danas mi je doslo da pucam i snosim posledice.Vracajuci se iz lova grupa od 6 pasa lutalica je napala lovackog psa od kolege .Kolega lovac ima 70 godina i veoma mirnog i dobrog ostrodlakog nemca.Ujeli su ga dva puta za nogu dok nisu nasi ostali psi pritrcali.Znaci iako je bilo u selu napunio sam pusku....decko iz grupe me je sprecio da pucam.Nismo odmakli ni 5 metara oni su napali coveka na biciklu.Novi zakoni su u nekim segmentima glupost.

I epilog bi bila krivicna prijava,oduzimanje oruzja i kooo zna kolika kazna,manje bi odgovarao da ubijes coveka...sad ce neko reci da nismo u pravu,da ti psi nisu nista krivi itd.ali gde je resenje. .

Послато са HTC Desire 516 dual sim уз помоћ Тапатока

Kolega samo opusteno,ne daj se provocirati,zakon se mora postovati,donekle,::namigivanje::,ali na danasnje vreme jedan cas ostanes bez puske,puno je budala ovde! Budi oprezan ako budes hteo da postupas pravedno a protivno glupim zakonima..

Zakon stiti pse lutalice, a sta je sa ljudima koji su nastradaju od lutalica? Kod nas u RS je gotovo ista situacija sto se tice lutalica, ne smijes ga odstrijeliti, a ljudima cine stetu i stvaraju opasnost po djecu. Mislim da bi trebali donijeti novi zakon po kom bi odgovarali svi oni pse ostavljaju napustene.

Danas mi je doslo da pucam i snosim posledice.Vracajuci se iz lova grupa od 6 pasa lutalica je napala lovackog psa od kolege .Kolega lovac ima 70 godina i veoma mirnog i dobrog ostrodlakog nemca.Ujeli su ga dva puta za nogu dok nisu nasi ostali psi pritrcali.Znaci iako je bilo u selu napunio sam pusku....decko iz grupe me je sprecio da pucam.Nismo odmakli ni 5 metara oni su napali coveka na biciklu.Novi zakoni su u nekim segmentima glupost.
Pa niste u knez mihajlovoj,pucaj i ćuti.Mada ja to rešavam bez svedoka.Je*o ih zakon kada mi deca ne smeju iz škole doći kući peške.

I ja moram izlaziti pred ovog mladjeg (6 godina), a skola nam je na 250metara.Cutim ja ,cutim....

Док сам ловио имали смо обавезне акције чишћење ловишта од штеточина. Ко не оствари одрђени број поена, плаћа пенале. Како је данас?

Nazad
Vrh