Lovačka tema

Da da razumeo sam to,nego je veliki raspon od 2,2mm, trebalo bi da je max razlika izmedju cilindra i punog čoka 1.1mm

Послато са HTC Desire 516 dual sim уз помоћ Тапатока

Pa da,a cela polemika je počela jer sam ja gotovo 100% siguran da je taj deda imao belgijanku sa punim čokom u obe cevi

Послато са HTC Desire 516 dual sim уз помоћ Тапатока

Bilo da ima oba puna čoka ili ne, puska je vrhunska. I ako ne idem u lov, drago mi je kad vidim nekog mladog lovca koji lovi sa petlarom ili polozarom. Ovi danasnji klinci svi napaljani na pumparice i poluautomate, a divljaci nema nigde...

У томе шта је некако више ''ловачки'' се слажем са Вама....Али дивљачи нема из других разлога,нема то везе са оружјем,има много предатора,делом у ловишту делом у управама ЛУ...није више битно да се у наредних 10 година ради на повећњу броја дивљачи,лови се више него што се може,битно да се за тих 10 година напуне буђелари и да се иде на следећу дестинацију где се још шта може ''зарадити''...

Slazem se sa vama. Kad sam napisao da je divljaci sve manje nisam ni mislio da je to zbog pusaka. Jednostano Sakal uzima danak, ovde se toliko nakotio kad ode u vocnjak cujem kako zavijaju citavi copori! Pasa lutalica je pun atar, ne razumem zasto Lovacki Savez ne uputi predlog Vladi Srbije da odobri odstrel pasa lutalica u lovistima? Zbog svih tih stetocina ne moze ni da ima divljaci.

Kad smo već kod šakala... da li prepoznajete ove tragove - ne vidi se najbolje moguće je da su divlji psi ili neke druge životinjke... čak su i teritoriju obeležili....

i44evb.jpg

Poslednja izmena:
Gorski car
Mislis da Vlada treba da brine o stanju sakala i pasa lutalica u lovistu?Pa njima je lakse da donesu zakon u kojem se stite ti predatori nego odobrenje ili nagradu ako se uklone ili da se odstrele.Moj predlog je u se i u svoje kljuse,svim sredstvima unistiti u koren te stetocine ali pazi da te neko ne vidi :cao:.

Gorski car
Mislis da Vlada treba da brine o stanju sakala i pasa lutalica u lovistu?Pa njima je lakse da donesu zakon u kojem se stite ti predatori nego odobrenje ili nagradu ako se uklone ili da se odstrele.Moj predlog je u se i u svoje kljuse,svim sredstvima unistiti u koren te stetocine ali pazi da te neko ne vidi :cao:.

Ne vlada. Nego odredjeno ministarstvo. U stvari lovacki savez treba prvi da brine, pa i sami lovci. Ovi kod mene dzabe uplacuju clanarine, setaju puske po lovistu nedeljom ne cujem ni pucanje. Znaci nema na sta ni da se puca...

Kod nas 9 000 din

- - - - - - - - - -

Pasa lutalica je pun atar, ne razumem zasto Lovacki Savez ne uputi predlog Vladi Srbije da odobri odstrel pasa lutalica u lovistima? Zbog svih tih stetocina ne moze ni da ima divljaci.
Procitaj zakon o lovstvu gde pise da se psi i macke lutalice koji prave stetu u lovistu moraju (na human nacin) odstraniti iz lovisata

Kod nas u nedelju održana prva do sada hajka na lisicu koja će nadam se potati tradicija. Odstreljene 4 lisice od toga dva kapitalna primerka, ali ih je dosta pobeglo i bilo teško isterati zbog jakog vetra. Inače ovo je bio i moj zvanično prvi lov :D

Ja danas reko ajde da malo duže prošetam kera,zađem malo dublje izvan sela na mesto gde znam da ima jazbvina i gde je uvek bilo zečeva.Od 7 jazbina samo jedna ostala aktivna i to se vidi da je nešto prolazilo tuda odavno verovatno pre snega,jer su tragovi smrznuti,nisu svežiji od mesec-dva.Ostale zatrpane lišće,,a pojedine i obrušene.To je mali prostor nekih 150m2 a ima čak 7 jazbina uvek je ta šuma vrvela od zečeva čim zakoračiš čuješ kako beže,danas kao da si ušao u predgrađe Černobila,ništa se ne čuje,čuješ sebe kako misliš.

Ja danas reko ajde da malo duže prošetam kera,zađem malo dublje izvan sela na mesto gde znam da ima jazbvina i gde je uvek bilo zečeva.Od 7 jazbina samo jedna ostala aktivna i to se vidi da je nešto prolazilo tuda odavno verovatno pre snega,jer su tragovi smrznuti,nisu svežiji od mesec-dva.Ostale zatrpane lišće,,a pojedine i obrušene.To je mali prostor nekih 150m2 a ima čak 7 jazbina uvek je ta šuma vrvela od zečeva čim zakoračiš čuješ kako beže,danas kao da si ušao u predgrađe Černobila,ništa se ne čuje,čuješ sebe kako misliš.

Ne misliš valjda da zečevi žive u jazbinama?

Znam da nisu u jazbinama :osmeh: al ono što se hrani njima je u tim jazbinama,a niko nije lovio lisicu na tom terenu nekih 7 godina,tako da ih niko nije istrebio.A čim enma predatora znači da nema ni njih.Taj teren je blago brdovit,i između dve šume u sredini se nalazi livada od 5ha,nekada je bilo dovoljno da sedneš na vrh i čekaš,u podnožiju samo trče zečevi.

Nešto se tu dogodilo,šta Boga pitaj.

Nazad
Vrh